Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за батерии?
Автор: Amigo   
Дата:   22-03-06 21:39

Чета за Canon Powershot A620, че работи с
4 x AA batteries и NiMH recommended (alkaline supplied). За Canon Powershot A610 същото. Какво означава това?[smilie11] [smilie11] Че батериите се сменят непрекъснато като на фенерче ли? Оставам с впечатление, че в апарата няма батерия, която да се презарежда?![smilie11] [smilie11] Много тъпо ми се вижда това[smilie11] [smilie9] И на колко снимки се сменят батериите и колко струват?[smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за батерии?
Автор: Блясък   
Дата:   22-03-06 22:00

NiMH <==> акумулаторни (презареждаеми)

Автор: loveforever   
Дата:   22-03-06 22:03

Купуваш си зарядно за 20лв къмкоето има и 4 батерии и си готов [smilie24]

Дата:   22-03-06 22:13

loveforever, откъде се купуват такива зарядни с АА батерии? А ако са NiMH батериите също може да се вземе зареждащо устройство, така ли? То колко струва?[smilie11] [smilie11]

Автор: petar_kotel   
Дата:   22-03-06 22:20

loveforever ти с какво снимаш и обработваш ли после снимките, защото много добри ми изглеждат?

Дата:   22-03-06 22:43

Amigo, зарядни има навсякъде. Първото място което ми идва на ум е Технополис. Зависи колко мощни батерии искаш защото по-мошните са и по-скъпи. Например батерия 2200mАh струва 4лв, а тези по 750, заедно със зарядното са 20лв .Да батериите са NiMH и са универсални.

petar_kotel, радвам се, че снимките ми ти харесват. Повечето от тях са правени с Олимпус С770 ултра зум (напрактика без последните няколко), а от около месец снимам и с Коника-Миолта 5Д.
Обработвам си снимките с Фотошоп дотолкова доколкото станат така, че да ми харесат, но трябва да си призная че все още много от възможностите на тази програма не съм изучила. За да се получи хубава снимка след обработката трябва да има хубава заготовка иначе нищо не става. Тъй като повечето ми снимки са с Олимпуса трябва да кажа, че той е прекрасен апарат и негова е голямата заслуга за качеството на снимките. Има прекрасен обектив. Винаги съм казвала, че по оптъката се познава и хубавия апарат.

Дата:   22-03-06 22:49

10Х за отговорите[smilie6] [beer] [shtrak]

Дата:   22-03-06 22:53

Амиго, ако нямаш нещо специялно на предвид мога да ти предложа следната оферта:
Отиваш в РУМ-Младост 2( предпоследната спирка на автобус 306) на първия етаж магазин 45 - от там можеш да си купиш зарядно за 13лв и батерии кавито си харесаш - има няколко вида.

Дата:   22-03-06 22:55

loveforever благодаря за отговора!наистина са хубави снимките!според мен малко се губи чаа на снимането така като се обработват впоследствие, но пък от друга страна прави хубаво впечатление!явно всички ползват фотошопа:)

Дата:   22-03-06 23:03

petar_kotel - шопа е само средство което помага ако знаеш как да го ползваш. Навремето същите неща са се правели но с други методи и много по-трудоемко.
Преди време в друга тема разисквахме какви видове фотография има. За мен тя е основно два вида -репортажна - където преди всичко е важна достоверността на кадрите и художествена, където посредством снимане и обработка се твори изкуство.
За мен фотографията като изкуство представлява снимка която кара зрителя когато я види да почувства онова което ме е развълнувало и което искам да му покажа. Останалото са просто симпатични картинки.
Така, че не гледай с лошо око на шопа ,а го накарай да работи в твоя полза!

Дата:   22-03-06 23:07

loveforever, 10Х! Малко ми е далеч Младост, но ако не намеря по централно, ще отида и до там[smilie8] [smile] [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   22-03-06 23:10

Знам че е далече [smile]
На много места ги има така че знам,че ще си намериш, давам го по-скоро като ориентир за цените.

Дата:   22-03-06 23:12

loveforever мойе би наистина си права!време е да оставя естетските си наклонности и да се стремя към съвършенство!вайното в крайна сметка е да ти остане кефа от снимането резултата е след това според мен:)

Автор: Kanonir   
Дата:   22-03-06 23:13

Я и аз да попитам за батерии [smile] .... Къде мога да си намеря литиеви 6V "2CR5", на свястна цена, че тия в ателиетата искат майка си и баща си?! Благодаря предварително![beer] [shtrak]

Дата:   22-03-06 23:14

petar_kotel поне може да опиташ [smile]
Желая ти успех и много хубави кадри! [smilie24] [shtrak]

Дата:   22-03-06 23:16

danke schon:)аз съм пълен лаик поне заега и има много опити да правя докато стана примерно като теб!

Автор: IDA   
Дата:   23-03-06 15:22

Амиго,
Обезателно купи NiMH акумулатори с голям капацитет (2 Аh и нагоре)! Иначе умираш прав. Тези апарати гълтат много ток. И внимавай със зарядното устройство! То трябва автоматично да разпознава, кога акумулаторите са заредени и да намали зарядния ток. Иначе ще ги забравиш включени за по-дълго време, отколкото им трябва за пълен заряд, и за нула време ще ги скапеш! Ако ги зареждаш правилно, издържат хиляди цикли на заряд и ще ти служат дълги години.

Дата:   23-03-06 15:28

10X IDA, аз търся фотоапарат за моя приятелка и гледам да намеря нещо добро до определена сума и понеже този модел на Канон е единият, на който съм се спрял, та затова питам за батериите. Ти знаеш ли някъде по централно да продават подобни зарядни устройства, че иначе трябва да ходя до периферията?[smilie8] [smilie2] [smilie5] Всъщност не съм решил кой да избера от двата - или Канона А620 или новия Nikon Coolpix P4[smilie2] [smilie8] [smilie2] [shtrak]

Публикацията е редактирана (23-03-06 15:29)

Автор: IDA   
Дата:   23-03-06 15:52

Амиго,
Зарядни устройства за АА акумулатори се продават навсякъде и са най-различни марки и модели. Трябва ти "Quick charger", с около 800 мА заряден ток. Обикновено, тези зарядни имат автоматика за разпознаване на зарядния статус и сигнализация (светва зелен диод), когато батериите достигнат пълния си заряд. Просто трябва да прочетеш какво пише на опаковката. В никакъв случай, не подценявай въпроса със зарядното и не купувай евтини боклуци, защото за нула време ще си си скапеш батериите и ще увиснеш, точно на най-важните за теб снимки! Ако искаш да научиш повече за заряд на акумулатори и зарядни, погледни в гугъла. Много е полезно!

Автор: Стоев   
Дата:   23-03-06 20:36

IDA написа:
..Трябва ти "Quick charger", с около 800 мА заряден ток....
Ванка, да беше и уточнил за тези 800мА - при заряд на 4 или на 2 батерии?[ezik] [beer]

Автор: maddam111   
Дата:   23-03-06 21:10

Амиго
отиди в ЦУМ- етаж 3- Техномаркет

Саньо зарядно с 4 батерии- 40лв.!

[beer]

Автор: nyx40   
Дата:   23-03-06 23:04

Силно "ЗА" Sanyo-определено оптималната опция!

Между другото, като гледам по-горе, немога да разбера, защо предлагате на човека неща, които няма да му вършат работа!

Лично според мен е хубаво да се залага на сентенцията "Не съм толкова богат, за да си купувам евтини работи"

Аз ползвам UNIROSS(AA,AAA,9V) Charger/300mA/ + 4 x AA 2300 mAh = 34 лева.

Но все пак, заложи на Sanyo, ако разбира се имаш финансова възможност![smilie24]

Публикацията е редактирана (23-03-06 23:11)

Автор: niagara   
Дата:   23-03-06 23:44

Веднъж се купува зарядно с батерии, така че не се скъпи в цената....
А както ти казаха по-горе дигиталките гълтат ток като хала...
Задължително вземи нещо от 2300mAh и нагоре.

Има SANYO зарядно с 4 батерии в центъра - на Паметника Левски в Хепи фото.

А UNIROSS са малко по-евтини и ги има в офис-магазина на ВАЛИ до математическата гимназия,
на ъгъла на ул. Екзарх Йосиф и бул. Левски, ет 1.

Дата:   24-03-06 00:02

О, имало нови отговори на моя въпрос[smilie6] [smilie6] 10Х, everybody!!![thankyou] [thankyou] [thankyou] [beer] [shtrak]

Автор: bobihot   
Дата:   24-03-06 00:15

Номера на Sanyo-то, доколкото знам е, че прекъсват заряда когато са готови, както писаха по-горе. Това води до по-добрата им работа на батериите и дълъг живот.

първа  назад  1     всички  напред  последна