Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Надраскана леща
Автор: darkblue   
Дата:   22-03-06 22:24

Здравейте, имам апарар Samsung A402.Задоволително добър апарат за любител като мен. Наскоро направих голяма грешка като услужих с него на един познат. Той ми го върна не както му го дадох! "Бил почистил лещата с памук..." Сега цялата е надраскана и това дава отражение върху качеството на снимките. Знаете ли дали може да се смени лещата или не?
Предварително ви благодаря за изказаните мнения!

Отговори на това съобщение
 Re: Надраскана леща
Автор: asahi   
Дата:   22-03-06 22:30

Лещата не, но обектива се сменя. Друг е въпросът колко ще струва. Май ще имаш нов апарат.

Автор: Airborne   
Дата:   22-03-06 22:35

и на мен ми счупи слушалките един "приятел" [smilie8]

Автор: samara   
Дата:   22-03-06 22:40

...все ми се струва, че това отпред на сапунерките не е леща, а защитно фълтърче [smilie8] , ...поне на моя самсунг служебния така изглежда, ама може и да не съм прав де [smilie5][beer] [shtrak] ...и има две прорезчета на 180 градуса на гривната, което значи, че се развива, така че може да не е чак толкова страшно де [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   22-03-06 22:41

Може би не се изразих правилно, за което се извинявам.Не съм много вещ. https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/dmln3033.JPG
http://www.wap-bg.com/hris_hk/samsung-a402.jpg

Имам предвид стъкълцето отпред,то неможе ли да се смени?

Автор: sasi   
Дата:   22-03-06 22:52

По лесно ще е,предполагам, да дадеш 250 лева и да си купищ нов[smilie11]

Автор: loveforever   
Дата:   22-03-06 22:55

Питай направо в сервиз - Зентекс тел 0888 972 776

Дата:   22-03-06 22:57

Къде се намира този сервиз? В София ли?

Автор: CLF   
Дата:   22-03-06 22:57

ЕХ тез приятели.... а бе градски ... хващай го тоя и си му зимай глобата !

Автор: flipbeat   
Дата:   22-03-06 23:00

о,йе!нашата секретарка ми избърса чииииисто нов 19' монитор с парцала за под!много футуристична картинка се получи:)

Дата:   22-03-06 23:04

виждам че има и други като мен пострадали по един или друг начин. Със сигурност няма да бъда толкова доверчив отсега нататък.

Дата:   22-03-06 23:07

От софия е човека
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=7376

Автор: NI   
Дата:   22-03-06 23:14

Айде и аз да питам нещо ако се полира предния елемент на ново ще има ли някакъв ефект и какъв ще е той?
Ние в даскало полираме, но нямаме достатъчно финни прахове.
Знам , че също може да се просветли елемента ако се има бързо оборотна машина и правилните съставки!
Друг е въпроса дали може само предния дет. да се обработи и да стане работата.

Дата:   22-03-06 23:20

НИ - хубаво предложение , но е въпрос и на цена и доколко би могъл да се демонтира предния елемент. На мен все не ми се вярва от почистване с памук да се надере шеща.[smilie18]
Така като го гледам на снимката според мен лещата е по-навътре, а това от пред е само защитн и евентуално просветляващ филтър и може би ако се демонтира апарата би могъл да снима чисто макар и с леко занижена светлосила[smilie11]

Дата:   22-03-06 23:40

Явно памука не е бил качествен, а с бабунки (не зман дали така се казваха малките топченца) и с тяхна помощ се е разкрасило филтърчето. Утре мисля да отида до сервиза на "КиК електроникс" в Техномаркет. Надявам се все пак да се намери накакво решение.

Автор: asahi   
Дата:   22-03-06 23:52

Понеже в Техномаркет няма сервиз първо се обади по телефона за да ти кажат къде точно да отидеш. Или се свържи с Бони да те опъти.

Автор: Стоев   
Дата:   23-03-06 00:54

Бони ще упъти, ама мен лично ми е интересно как някой е успял да повреди при почистване не покритието на лещата а нея самата [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Ми то стъклото е твърдо нещо, и се драска трудно - достатъчен е един тест на наи-близкият прозорец.....
С какво трябва да чистиш, че да надереш стъкло????[smilie8]

Автор: bobihot   
Дата:   23-03-06 02:49

Полирал съм и не е трудно да се исдраска, навремето си преполирах яко надраната първа леща на далекогледа и ми я просветлиха, ама не знам дали е останало нещо? -Първо провери да не е само исцапана и размазано-може да е надрано само просветляващия слой? До преди 5г ми просветляваха, ама сега стана търговски център и може и да няма вече...

Публикацията е редактирана (23-03-06 12:42)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   23-03-06 14:03

Не съм чел нагоре.

А как с памук ще ти я надраска? [smilie8]

Автор: Prakticar   
Дата:   23-03-06 14:12

Ами ако памукът не е бил чист, или (по-вероятно) ако върху лещата е имало твърди прашинки и той с памука просто ги е "разходил" по нея натискайки здраво.
А иначе, кон, жена и оръжие (техника) на заем не се дават.
Бой по тиквата и в черния списък[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: ecobo   
Дата:   23-03-06 14:14

bobihot, къде полират и просветляват?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   23-03-06 14:17

Полирай го с мека кърпа и паста за зъби.
После го топни в оцетна киселина (така се просветляват външни повърхнини) и готово [smilie24]

Всъщност...трябва да е имало абразив някакъв, карборунд...за да разполира с памука повърхността на лещата [smilie7]

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   23-03-06 14:22

Моби, това става ли за всякакви лещи? Имам един 50/1.4 с надрано просветление. по този начин може ли да се поправи? Не че ефекта е лош, който се получава, ама ако може да се ремонтира бих опитал.

Автор: dau   
Дата:   23-03-06 14:22

Моби ти сещаш ли се как точно става това с обективче по-малко от 5 стотинки в диаметъри и малко по-навътре от рамката която го държи ...

Аз няколко пъти съм си чистил предната леща на Иксусчето от пръстите на малкия е голям зор е мамка му ...

Автор: int_27h   
Дата:   23-03-06 14:39

Може и да е била пластмасова тая леща [smilie21]

А за Стоев, ами просто е, една песъчинка в памучето и си готов [ezik]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна