Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За избора на цифров фотоапарат
Автор: boni   
Дата:   20-03-06 10:57

Абе хора последните дни сте пуснали поне 10-15 теми - "кой да си купя, давайте съвети". Ами прочетете малко ревюта първо,гледайте снимки има dpreview, steves-digicams, DCRP и т.н. Всеки ще препоръча това, което си е купил той, с подобни съвети на готово няма да се ориентирате, най-много да се объркате.Откъде да знаят хората какви са ви предпочитанията - един обича дълги зумове, друг компактни, трети държи на светосилата, четвърти на бързината. Четете и си решавайте сами, това е смешно вече...И задавайте КОНКРЕТНИ върпоси, а не "това или онова"[smile]
Аз преди 4-5 години като си купувах първия цифрак никого не съм питал какво да си купя, просто гледах снимки, четях спецификации и си реших сам.Сега поне ги има и по магазините можете да пипнете и да пробвате дори...
Имам чувството, че някои хора като си търсят гадже ще пуснат тема в някой форум да питат каква да си харесат - блондинка, брюнетка, слаба, пълна ...[smilie23]

Публикацията е редактирана (20-03-06 14:30)

Отговори на това съобщение
 Re: За избора на цифров фотоапарат
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   20-03-06 11:01

[smilie24]

Автор: Julius   
Дата:   20-03-06 11:08

Boni, ми режете ги такива... Ама има и едни други дето не знам какво трябва да ги правите...
Виж го тоя в Тая обява в Базара - [smilie11] - Не купува, Не продава, Не заменя... И в мои обяви, и в чужди тоя се държи по един и същи начин - и после като се защитиш или пък недай си Боже да ги обидиш /щото на такива елементи не им се церемоня особенно/ и почват да плюят - селянин си бил, не знам какъв... Трябва ли да ги търпим такива? По едно време мислех тема за Етиката в Базара да пусна, ама имаше и какво - и това не даде резултат!

Автор: emax   
Дата:   20-03-06 11:23

Аз си мисля, че хората пускат подобни теми, не толкова защото си нямат личен фаворит, ами най вече за да получат подкрепа за избора си! Може и да греша...
Не би ли било интересно, да се пусне и ново подразделение на форума, нещо от сорта, кое да избера, където хората да задават подобни въпроси както и въпроси свързани с параметрите на различните обективи! Там ще се обменя опит в това отношение, в главния форум за сметка на това, ще се освободи място за въпроси касаещи същината на науката фотография в техническо и художествено отношение, които иначе често се губят в тълпата?

Публикацията е редактирана (20-03-06 11:27)

Автор: int_27h   
Дата:   20-03-06 11:35

Лошото е, че такива теми се пускат от хора, които нищо не знаят за форума и просто виждат линка форум и пускат нова тема. И тази тема едва ли ще я прочетат, особено след 1-2 дена като изпадне.

Няма спасение освен да се редиректват хората със по 0 снимки в профила към фрее зоната например... или да им се изкарват някакви попъпи при първи опит за пускане на тема например с напомняне да използват търсачката преди да питат, да не дублират по 10 теми какво да си купя..

Може и да има някакъв ефект, но едва ли ще е кой знае какъв [smilie11]

Автор: dau   
Дата:   20-03-06 12:28

Амо Бони хора които нищо не разбират от фотография?

иска да си се снима за спомен някой от Бусманци примерно
заделил е 400лв
грам нищо не разбира иска само на екранчето да си гледа?

ходи го питай него дълъг зуум или светлосила иска ...

И на мен ми се иска да беше толкова лесно както ти го казваш ...

и аз съм си направил така избора сам за мен...

но наличието на тези теми подсказва че не е така ...

Автор: ejko   
Дата:   20-03-06 12:31

много ми е интересно кой е на Бони първият цифрак???

Дата:   20-03-06 12:33

Не е въпроса дали разбира или не, а че хората ги мързи да се позамислят и да поровят. По лесно е да се пусне тема, въпреки че има още 100 подобни теми и може да се прочетат поне.
Ejko - пъривят ми цифрак е Canon Pro90is[smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   20-03-06 12:34

бони, виж какво предлагам

точно преди "изпращай отговорите..." сложете 10тина линка.

- ако искате да пуснете тема да продажба на техника (и линк директен към нова тема ама на форум 2)

- ако искате да пуснете тема, която не е с фотографска насоченост (линка води към нова тема форум 4)

- избор на фотоапарат - специална секция както е ебуук-а. какъв ни е бюджета, какво ще снимаме, знаем ли какво е светлосила (ако не линк прочети в ебуука), знаем ли какво е варио, ами стабилизация (пак линк дето трябва). други сайтове с технически характеристики (дпревю, стийвсдиджикамс).... моля използвайте търсене преди да пуснете темата, понеже това вече е дискутирано.... и т.н. улесняващи сламчици :)

мдам.
това ще улесни до голяма степен работата с форума.

Дата:   20-03-06 12:37

Да, прав си , ще го обмислим това [smilie24]

Автор: pmartinov   
Дата:   20-03-06 12:41

Нищо ново под слънцето :

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/tawa5997.JPG
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=search&Q=&ci=1082

Една примерна търсачка олеснява много избора !

Автор: Julius   
Дата:   20-03-06 12:48

А може би не е лошо да се ограничи и броя на темите които даден автор може да пуска за седмица или нещо такова /а може и да е вързано с броя на снимки, които има право да публикува - примерно има право на три снимки на седмица - има право и на три теми във Форума [smilie8]/, че има някой дето пускат по десет теми за десет сходни неща /тук става дума за Базара/, вместо да ги обединят...

Ей го сега някакъв вместо да си редактира поста и да добави един мейл - втора тема за архитектурен фотограф, че търси пуска... аман вече!

Публикацията е редактирана (20-03-06 12:51)

Автор: loveforever   
Дата:   20-03-06 12:53

Споделям идеята да има разделение по тематика, а също така намирам за доста полезно да има тема или статийка в която да сеа обяснени основните параметри при избор на фотоапарат така, че всеки незапознат да може лесно да се ориентира.
Но не мисля обаче, че това ще възпре наплива от подобни теми. Вероятно нещата доста ще се опростят, защото след пускане на темата автора лесно ще бъде препращан да попрочете материала. Всъщност причината за всички тези теми е не, че хората са неуки и търсят информация ( всеки който малко от малко се интересува от нещо намира от къде да се попросвети ), а просто автора на темата иска останалите да му кажат, че апарата който ще си купи е номер едно.
Така че ... сложна работа [smile]

Автор: carl_cox   
Дата:   20-03-06 12:59

boni,георги и другите -всичките сте прави-наистина тази вълна от сходни теми понякога може да досади....

...аз обаче не съм 100% съгласен с вас

1-во защото е в реда на нещата да се пускат такива теми-навсякъде ги има и за напред ще ги има

2-ро форума НЕ Е СТРУКТУРИРАН по МАРКИ както в други сайтове, така че тема пусната(примерно в NIKON частта)-"NIKON D200 или CANON 30D"-да бъде прочетена само от НИКОНЦИ...

3-то-доста често от наглед безобидни теми -(CANON 350D vs PENTAX DL)всеки форумец може да научи нещо ново и полезно

4-то целта на ФОРУМА (според мен)е някаква форма на контакт, а не само сухо добиване информация...а защо не и да се позабалява малко човек (NIKON vs CANON) [smilie5]

това не означава разбира се, че тези питащи форумци не трябва да понаучат някои неща преди да пускат теми [smile]

Публикацията е редактирана (20-03-06 13:00)

Автор: tofo   
Дата:   20-03-06 13:28

Абе друго си е да получиш впечатления от първа ръка. Въпрос: искам да си купя апарат. Ей го! 5МП, 3х оптичен зум, 4х дигитален, матрица 1/1.8", 9 (май се води)зони на автофокус, 5 настройки баланс на бялото, клин, серия 4 и 16 снимки, бавна синхронизация на светкавицата, абе има си всичко. Та заслужава ли си 300 кинта сапунерката? А? А и фирмата си я бива.

За Практика ЛМ 5003, значи става дума.

Публикацията е редактирана (20-03-06 14:53)

Автор: maxxim   
Дата:   20-03-06 14:25

Темата, която се обсъжда в момента не е нова и тя е актуална не само в БГ-пространството. Почетете малко немски, английски и френски фото-форуми и ще видите , че такива въпроси се задават и при тях.Еднозначно решение по този въпрос няма!
Но, нека разгледаме въпроса малко по-трезво. Този форум е най-популярния в тази област и един от трите/според мен/ най-динамични форуми в България. Динамичен , защото много бързо се реагира в по голяма част по поставените теми за дискутиране. Има форуми където ако получите отговор по поставен въпрос в следващите 4-5 часа трябва да се радвате.
Но да се върнем към този форум. Нека да не отиваме в крайности и да се изказват мнения за „рязане „ на постове и т.н. Не забравяйте, че този форум си е извоювал това име за най-популярен фото – форум благодарение на BONI & CO и на всички вас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Той е единствената интелигентна и евтина форма за контакт между много хора, живеещи в различни географски точки и с различно ниво на развитие, които ги обединява едно НЕЩО наречено фотография. Това НЕЩО за някой е хоби, за други средство за препитание и печелене на пари /много трудно според мен и непризнато и недостатъчно оценено от обществото!/, за трети средство с най-малко разходи да се фиксират за историята фамилни или други важни моменти. Нормално е след като този форум е вече известен, той да служи за справочник за избор на апаратче. / темата, която Ви вълнува в момента!/
Не се сърдете на тези хората, защо това показва само Вашето ниско ниво на несдържаност и егоизъм. Нека питат хора! Никой не ви кара да им отговаряте! Може именно чрез този форум да се наложи при дадени обстоятелства именно тези хора, които са задавали „тъпи и досадни въпроси” да ви помогнат за нещо!!!!! Не бъдете егоисти!

Аз имам следното предложение.

Нека да се направи класация на фотоапаратите по групи /определени по цена или по чувствителност или по други обединяващи ги параметри/. Тази рубрика във форума да бъде примерно със заглавие” ФФ препоръчва”. Така този, който си заделил определената сума за такова средство наречено от някой от нас „фотощрак” ще получи по-бързо отговор на въпроса си. Сигурен съм, че изготвянето на такъв вид класации е с голям времеотнемащ фактор. Може би най-сложното ще бъде подреждането на моделите и колко често ще става това??? Не знам, не съм мислил по въпроса. Защо не помислите и ви също по този въпрос?
Това е моето предложение.
И нека дойде по-скоро момента когато ще видя фотоапарат на витрината на магазина със закачен етикет” Тествано от ФФ” и „Препоръчано от ФФ”.[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   20-03-06 14:29

:)Никой не иска да ограничи хората да задават въпроси. Идеята е да попрочетат малко и да зададат конкретен въпрос, а не от типа на "това ли да избера или онова, казвайте"[smilie18]

Автор: Neli78   
Дата:   20-03-06 14:41

maxxim, това вече е направено
на място, където дори можеш да снимаш и веднага да видиш резултатите от теста [smile] [beer]

защо Бони да върши работата на някой друг, на който му се плаща за това [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-03-06 14:56

[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Често познати ме питат за разни апаратчета, като ще купуват.
На препоръката, винаги намират по-евтина алтернатива, че и спорят в захлас, кое по-доброто [smilie5]
Няма универсална рецепта за това. Малко са ни парите, много са ни "знанията" и претенциите [smilie3]

Автор: maxxim   
Дата:   20-03-06 15:08

Neli78 нещо не си в час!

Аз предлагам във форума да има класация на фотоапарати!
Бъди такава, каквато те знаят много хора - човек с доста акъл в кутията си ! [beer] [beer] [smile]

Дата:   20-03-06 15:17

нели защото повечето пъти на тоя дето му плащат (дори) за това си има толкова представа за нещата.... че не пожелавам на никой приятел да си купува апарат по мнението на въпросния :)

Дата:   20-03-06 15:29

"На мен професионален фотограф ми препоръча да си купя каквото и да е, но да е Сони. Не желая да ме консултирате"....

Просто става малко трудна задачата, когато човекът има вече мнение, защото много често (поне моето) мнение не съвпада с неговото [smile]

За да се направи нещо такова трябва да се вземат предвид и цените към момента, което е сложно.
А за обикновена класация - мисля, че има много такива вече

Дата:   20-03-06 15:30

(това в кавичките съм го чувала поне 10 пъти,ако някой мисли, че е измислено за пример)

Автор: nemchev   
Дата:   20-03-06 15:41

ами даваш му sony и да си троши главата...клиента е прев...))))[smilie18]

Дата:   20-03-06 15:43

нели, ами да, мен който ме пита му казвам "каквото и да е, само да е канон"

ааамаххааа