Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За сканиране на нагетиви
Автор: dzacq   
Дата:   19-03-06 20:26

Преди време пуснах подобна тема във форума и искам да благодаря на всички, които ми отговориха. Обаче все още имам проблеми с решението какъв скенер да си купя. Предишният ми беше Optic Pro ST 48. Обаче при сканиране на негатив при 1200 dpi. след принтиране размер 20/30 см, зърното си личеше изключително много. Трябва ми скенер защото имам много негативи, за които нямам пари нито за барабанно сканиране, нито за най-обикновенно копиране.Също така някои негативи са с механични и/или "химични" дефекти, които са за изчистване/най-вероятно с Photoshop/.Тоест ми трябва скенер,който и аз не знам какво трябва да прави:).А,да, и имам само 300 лв.Мисля си за някакъв Epson Perfection.А вие за какво си мислите?
Благодаря ви предварително...

Отговори на това съобщение
 Re: За сканиране на нагетиви
Автор: pmartinov   
Дата:   19-03-06 21:05

Оправи си заглавието че не всички го разбират[smilie8]

Автор: nemalp   
Дата:   19-03-06 22:42

Не си вземай никакъв Epson Perfection. Пробвах два модела - тц, за филми не става.
Виж оттатък в базара в момента се продава един филмов скенер (тук) за 300 лева - аз се чудя дали да го взема, но още мисля. Ако ти хареса и ме изпревариш, няма да ти се сърдя - важното е да се ползва машината.

Публикацията е редактирана (19-03-06 22:42)

Автор: flashman   
Дата:   20-03-06 07:19

Чувал съм, че плоските трябва да имат оптическа резолюция над 4000 dpi, за да могат да се ползват за филми... А те едва ли са до 300 лв.

Автор: Prakticar   
Дата:   20-03-06 07:35

Боя се, че при сканиране на 1200дпи трудно ще изкараш читав отпечатък 20х30, независимо със или без зърно. Минолтата, която се споменава по-горе изглежда добро решение.

Автор: condomnation   
Дата:   20-03-06 10:06

заслужава ли си да си купуваш скенер ако може някои който вече си е купил да ти свърши работата.
При положение,че 3072x2048 16basejpeg/tiff ти върши работа
телефонът ми е
0896 654 828.
Вземам 3лв на филм

Автор: dzacq   
Дата:   20-03-06 13:59

ами Скенер Epson Perfection 3170 Photo; 3200 x 6400 dpi, 48bit, USB 2

Автор: IDA   
Дата:   20-03-06 14:11

Ако не възприемаш предложението на Condomnation, сканирай с каквото имаш и чисти шума с NeatImage! По ще си доволен и ще си спестиш парите. Аз сканирам с един HP Photosmart S20, който е доста безславен като скенер, но като изчистя шума, прахоляка и драскотините, снимките стават доста добри, дори и като разпечатка А4 на мастиленоструен принтер.

Автор: ivosama   
Дата:   20-03-06 14:26

Sia. Mi nemoje6 da si nameri6 ka4estven scanner za tia pari dori da sa v euro. principno ne to4no rezoliuciata im e kofti, a 4uvstvitelnostta i gre6kata. T.e. ne mogat da razgrani4avat niva, razmazvat, dublirat ili izpuskat to4ki vaob6te zabravi. Poneje i na mene ne mi se davat 2000 lv za hubav liubitelski scener, prosto gi davam v kodak da gi scanirat. zimat 6 lv za film4e s nositelia. za pove4e film4eta - otstapki! i moga da ti kaja 4e gi praviat ako ne perfectno to pone mnogo dobro! rezoliuciata otgovaria na okolo 3-4 mpx. Uspeh! [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна