Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Mоля за съвет
Автор: stesla   
Дата:   16-03-06 01:47

Дами и господа,отново се нуждая от помощ.Харесах от "Фото павилион" Поляризационен филтър на 55мм за "FZ-5", koито е циркулярен. В саита на производителя http://www.bowerusa.com ,ако съм разбрал се препоръчва за SLR и видео камери. Как мислите ,ще мога ли да ползвам такъв и за FZ5?

Отговори на това съобщение
 Re: Mоля за съвет
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   16-03-06 01:49

[smilie24] [smilie24] Без никакъв проблем ! Ползвам същия !

Автор: kote   

да[smilie24]

и то на същия апарат FZ5 [smilie24]

Автор: paffkata   
Дата:   16-03-06 01:53

НЕ СЕ ЛЪЖИ ДА СИ ГО КУПУВАШ

Автор: paffkata   
Дата:   16-03-06 01:53

ОВЧИ

Дата:   16-03-06 01:54

Благодаря, а да ме посъветвате за още някое полезно филтърче , не съм запознат с ползата от различните видове?

Дата:   16-03-06 01:55

paffkata, не те разбирам

Дата:   16-03-06 01:55

имаше една мн подробна тема в форума за филтрите,ще се опитам да я намеря ! дано да оспея [smile]

Дата:   16-03-06 01:57

[smilie24]

Дата:   16-03-06 01:58

ето дано да съм бил от полза [smile] инфото ми го предостави Mobby_Dick [smilie24]

UV филтрите поглъщат част от UV лъчите, за да не попаднат върху емулсията/матрицата.
Ако снимаш на филм, значението на UV филтъра е по-голямо. Това е свързано с по-широката му спектрална чуствителност, спрямо матрицата.
UV светлината не се регистрира от човешкото око, но от филм/матрица да. затова ако няма филтър, ще видиш един необичаен воал и цвят.
UV лъчите са много късовълнови, и в голяма степен се поглъщат от атмосферата още преди достигането им до земята. Ако снимаш в ясно време над 2000 м. надморска височина (между 10 и 17 ч.) обаче, количеството им е осезаемо.
UV филтрите се използват точно при такива ситуации.
Другото им предимство е, че имат експозиционен фактор 0 , т.е. можеш да си предпазваш обектива от даскане, пръски, прах, песъчинки, дъжд и сняг - като завинтиш отпред този филтър, когато снимаш при такива условиия. Така и по-рядко ще се налага да си чистиш обектива, които има микроскопичен просветлен слой по повърхността, които е десети микрона, и е по-мек и по-малко устоичив на физически, и особено на влиянието на влагата.
за твоя апарат един 55mm UV Hama 0-Haze струва 15-ина лв.
Ако е 55mm UV Hama двойно просветлен - около 35-40 лв.
Линеарен пола Hama ти струва 35 лв., а циркуларен 50 лв.(проверих точно снощи за тях за Панасоника на един познат - има ги в наличност)
За ФЗ30 може да автофокусира и през двата , т.е. и линеарен ти е достатъчен.(все пак си направи сам проба в магазина, като купуваш)

Дата:   16-03-06 02:03

От къде е сверката с цените?

Дата:   16-03-06 02:06

е за сверката нз [smile] темата е стара ! ама спокоино от "Фото павилион" цените са добри ! или пук пусни тема в базара ако някои продава втора ръка ! [smilie24]

Дата:   16-03-06 02:08

simeon_simeonov , как мислиш струва ли си да имаш поляр. филтър?

Дата:   16-03-06 02:10

Mного благодаря на всички[smile]

Дата:   16-03-06 02:12

ами аз лично не го използвам моя [smile]
нз такива отценки немога да давам защото не сум професионалист,снимам за удоволствие и не го използвам ! Ако снимаш за удовоствие според мен няма смисъл [smile]
снимките ми в профила са правени с FZ5 без филтри [smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   16-03-06 08:36

Зависи за какво ти трябва...поляризационния филтър сатурира цветовете допълнително..т.е. добър е за пейзажи например и омекотява отблясъците и отраженията от вода и стъкло.За портрет например не ти върши работа[smile] .Ако можеш вземи от някой назаем и виж сам действието му преди да си го купиш. Много хубаво подчертава облаците например в небето[smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   16-03-06 08:53

Скъпи са [smilie23]

Трябват си [smilie24]

[ezik] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна