Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 BENQ DC C50 ?
Автор: valjo   
Дата:   23-07-04 10:43

Моля, кажете си мнението за този модел? Ето линка със тт-данните:http://benq.at/Products/DigiCam/index.cfm?product=377&page=specifications
Цената му в BG е под 500 лв. Някой знае ли с каква оптика е?

Отговори на това съобщение
 Re: BENQ DC C50 ?
Автор: junior   
Дата:   23-07-04 10:48

бягай като от горски пожар...

Автор: IVU   
Дата:   23-07-04 11:08

Моето предложение е да дадеш 100-120 лв. повече и да си вземеш Canon PowerShot A80.

Аз миналата седмица търсих дигиталка от този клас за подарък и ги гледах тези бенкове - лошо. В крайна сметка като се разтърсих успях да намеря, чисто нов A80 за 620 лв.

Иначе преди около 10 дена успях да взема един PowerShot A75 за 430 лв.

Дата:   23-07-04 11:09

ИВУ, откъде намЕри А75 за без пари????

Дата:   23-07-04 11:18

Какво конкретно му е лошото? В бр.5 от 2004 на германското списание PC Welt е спечелил първо място при тест между себеподобни. По чуждестранните форуми потребителите го хвалят.
А от горски пожари не бягам, участвал съм в гасенето им.

Публикацията е редактирана (23-07-04 11:28)

Дата:   23-07-04 12:03

Току що открих, че същият апарат се продава в USA, но под името Toshiba PDR-5300 ! http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/pdr5300.html
Какво ще кажете?
Оптиката му е стъклена или както пише Stevie - all glass lens Zoom

Публикацията е редактирана (23-07-04 14:02)

Автор: angel4o   
Дата:   23-07-04 12:05

Добре де, не се шашкай толкова !!
1.)В сериозните саитовете за цифрова фотография тази марка ВЪОБЩЕ не се споменава ?![smilie19]
2.)От саит за PC не бих приел сериозна оценка на "сапунерки"(лично мнение)[smilie6]
3.)CANON A60 - 379 лв.,CANON A70 - 569 лв.
4.)SAMSUNG DIGIMAX370 - 349 лв.
5.)Питаш за мнение ,а като е негативно се сърдиш - по уекичко [beer] [shtrak]

Дата:   23-07-04 12:06

бегай като от горски пожар...

Дата:   23-07-04 12:07

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/pdr5300.html
само, че под името Toshiba

Публикацията е редактирана (23-07-04 12:08)

Автор: 5ko   
Дата:   23-07-04 12:25

добре бе купи си го тогава какво страдаш толкоз.само хабят плюнка хората ( респ. клавиатура).какво общто има Toshiba с фотото.[smilie11]

Дата:   23-07-04 13:13

Който разбира да каже заслужава ли си апаратчето, като види тези тестови снимки?
http://www.heise.de/ct/ftp/testbilder/kameras_0406/benq_dc_c50.jpg

Автор: volokin   
Дата:   23-07-04 13:16

ти пък то4но кое списание избра, ми то името показва ''PC...''.
пак в немско списание ''color foto'' същото апарат4е е на 23 място от 26 тествани в тоя клас!![smilie23] Това е списанието с тестовете!!![smilie24]

Дата:   23-07-04 13:19

И така valjo:
От този адрес:http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/pdr5300.html
накрая пише :"As they say, size isn't everything and, in the case of the PDR-5300, the 5-megapixel imager is not able to overcome the color balance and shooting performance issues we experienced; we honestly can't recommend this camera. If you're looking for an under-$400 family digicam capable of producing consistently good results, we suggest that you consider the recently-reviewed Panasonic Lumix DMC-LC43, the KODAK EasyShare DX6440, or the Minolta DiMAGE G500"
Ти даде този линк !![smilie19] [smilie18]

Дата:   23-07-04 13:22

адаш. що си си гуБил време да го четеш... то е ясно... Тошиба немат свестен ксерокс, па фотоапарат да не говорим....Бенк - май правеха не лоши ЦД-та, ама з друго не се сещам...

Автор: inmitev   
Дата:   23-07-04 13:24

Без да съм разбирач, това ми прави впечатление:
1. Ужасяващи хроматични аберации. Най-ясно си личат на надписа горе в ляво.
2. Баланса на бялото никакъв го няма. Сивата скала на Kodak картата прелива от светлосиньо в тъмно кафяво.
3. Много големи изкривявания. Може да е от късото фокусно разстояние, с което е снимано, но пак е прекалено.
4. Цветът на Kodak Ektachrome кутийката е неестествено блед (жълтия). Но и това може да е от баланса на бялото - т.2.
5. Доста моарета.
6. Да си кажат и по-опитните, но за мен това не е свестен фотоапарат, па дори и 200 лв да е.
[smilie23]

Дата:   23-07-04 13:29

Е убаво де: К`во да и гледаме на тестовата снимка : Ти (valjo)как виждаш маркерите у краищата,фокуса у цветята,белата дръжка на цетката..... - уф умориф се.
Ма к`во ти правим сметка на парите :КупуваЙ[smilie19] [smilie19] [smilie10] [smilie5]

Дата:   23-07-04 13:50

Благодаря на всички отговорили, ясно ми е, че за парите, които съм решил да отделя-500 лв., не мога да имам върхово качество, но колкото може повече.
Имам ли някаква алтернатива в BG (не в USA) за тези пари? Съгласен съм и на 4 мр, но CCD да е 1/1.8, а не 1/2.7.
Като известен недостатък отчитам, че батерията се зарежда както си е вътре, следователно дори и да се сдобия с резервна, трябва да вадя едната, за да заредя другата, така че да имам подръка втора заредена батерия.
Все още не съм взел решение за покупка, иначе нямаше да питам, още се колебая, но не виждам кой знае колко по-добро за тези пари.

Публикацията е редактирана (23-07-04 13:52)

Дата:   23-07-04 14:22

Опааааа...ми май само "втора ръка"/нещо свясно де/при тези условия.[beer]
Ако не съм много нахален,што толкова държиш 4MP !!

Дата:   23-07-04 14:28

Ще снимам между другото промишлени мостри.Ще ми се налага да изрязвам части от снимката и да ги увеличавам, да ги прикривам като ефект на лупа, които след това увеличение трябва да имат прилична резолюция.

Автор: vox   
Дата:   23-07-04 14:43

Za6to ne razgleda6 modelite ne MINOLTA?

Автор: v1   
Дата:   23-07-04 14:43

За тия пари Самсунг V4000! Точка.

А ако толко безнадеждно си се влюбил в тая играчка, еми купувай си я и си играй на воля, и като ти омръзне след една седмица, пускай обява за продажба на бенкю за 500 лв да видиш тогава какво значи зор...

Автор: J0R0   
Дата:   23-07-04 15:52

Ако наистина искаш да си вземеш тоя апарат - има го тук
НО НЕ ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ.

За същите пари можеш да си вземеш някой Самсунг, който ще ти върши наискина по-добра работа.

Автор: IVU   
Дата:   23-07-04 15:57

junior, с малко желание и връзки - може :) говоря ти за чисто нов с гаранция от Канон Бъглария ;)
Ако търсиш лично за тебе - можем да измислим нещо ;)))

Автор: Стефан   
Дата:   23-07-04 16:30

valjo, за тези пари (500лв.) вече наистина можеш да си намериш доста по-свястно нещо. А на старо още повече. Например мога да ти предложа моя стар А70, който продавам в комплект със 128МВ карта, батерии и зарядно за 450лв. И преди да кажеш "Ама той е само 3.2MPix", ще ти кажа, че освен всичко друго съм снимал с него и промишлени мостри точно - разни електронни изделия и платки. Както за ръководства и рекламни материали, така и като доказателство за рекламация към производителя на печатните платки. Например едно от многото микроскопични диодчета на платката не се е запоило добре и единия му крак виси на части от милиметъра във въздуха или дадена интегрална схема на пръв поглед е добре, но спойката на едно от крачетата й няма метален блясък и стои на шупли - студена спойка. Неща които за да ги видиш с просто око трябва много здраво да се взираш или да ги гледаш през лупа. А аз като ги изпраскам в макро режим от 5см и като изпратим снимките по е-майла на производителя с дефектите оградени в червено, ония нищо не могат да ни кажат, защото всичко си се вижда с най-големи детайли...

Дата:   24-07-04 15:55

Към 24.07.2004 г. моя фаворит в категорията 5 Мп, 3 оптически zoom, CCD-1/1.8, при цена до 500 лв. е Benq DC C50.Защо ли?
Стефане, благодаря зя предложението, но втора употреба не предпочитам, само с едно изключение!

Публикацията е редактирана (24-07-04 16:01)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна