Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обективи
Автор: teoT   
Дата:   15-03-06 10:27

Здравейте, от въпроса ми ще разберете, че съм нов както във форума така и в тази област (фотографията), но моля за малко търпение и да ми отгаварите на въпроса - каква е разликата между EF и EF-S бективите?
Благодаря ви и успешен ден [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: обективи
Автор: джъмбо   
Дата:   15-03-06 10:28

едните стават на всички ЕОС канон модели
а ЕФ-С стават само на дигиталките с матрица тип АПС

май така беше[smilie8]

Дата:   15-03-06 10:32

10х, а в качестовто има ли разлика

Автор: orlin   
Дата:   15-03-06 10:56

За качеството търси мнения за конкретни обективи - всеки е различен. Погледни има ли L - това означава наистина по-високо качество (и цена).
ЕF-S обективите са по-малко на брой от традиционните EF. Освен това човек трябва да си ги купува с едно наум, че след 5-10 години може да си купи друг апарат с пълен размер на матрицата (или филм) на който няма да стават.

П.С. Тези означения са само за обективи произведени от Канон. Другите производители си слагат свои означения - Сигма пише DG за обективи за APC системата.

Автор: jimmy   
Дата:   15-03-06 10:57

Не DG, a DC. DG означава друго при Сигма.

Автор: PolarBear   
Дата:   15-03-06 11:08

Jimmy е прав за Сигма. [smilie24]

Автор: nanapak   
Дата:   15-03-06 11:08

и не за всички ЕОС с АПС матрици, а само тези след 10D (май)
И всичко това си го пише и по канонските сайтове, и къде ли не още.
Защо този форум се превръща в патерица за хора, които ги МЪРЗИ да напишат в гугъл "ЕF-S" !?! [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: PolarBear   
Дата:   15-03-06 11:40

DC на Сигма стават за ЕОС 10Д.

EF-s стават за ЕОС 300Д и след него (ако са с АПС-сензор, разбира се). Т. е. до момента това са 300Д, 350Д, 20Д и 30Д(новия). И американските и японски еквиваленти на имената на същите модели.

По-малкият (от лайка-формат) размер на сензора дава възможност задната леща на обектива да се приближи повече до равнината на сензора. Оттам се намалява големината на оптичните елементи и следователно - цената. Затова някои тези обективи са много по-евтини при от тези за пълен размер на кадъра (лайка)при едно и също качество. А качеството зависи от конкретния модел, а не от това дали е EF или EF-s.

EF-s са добро решение, ако не ползваш едновременно и филмово тяло или не планираш купуване на ФФ-цифрово.

Автор: asahi   
Дата:   15-03-06 11:47

Да доуточня: По-малкия размер на матрицата позволява употреба на по-малко огледало, а оттам идва възможността за приближаване на задната леща към матрицата.

И все пак си мисля, че не е само това разликата. Трябва да има още някаква "оптимизация" към сензора - и като разделителна способност, и като посока на падане на лъчите към матрицата.

Автор: джъмбо   
Дата:   15-03-06 11:52

асахи по -скоро мисля че огледалото се движеше по странен начин за това не стават на старите АПС камери...

поне при никона по-малки огледала не се полват
примерно д2 и Ф6 с почти 1:1 като конструкция...

Автор: asahi   
Дата:   15-03-06 11:54

На 20Д и нагоре огледалото се прибира навътре, но като цяло за АПС формата огледалото е по-малко, поне при Каноните.

Дата:   15-03-06 15:24

Благодаря на всички, за информацията която ми дадохте. а г-н Папарак ако имате някакъв проблем то той си е само Ваш, не е нужно нито да чете въпроса ми, нито да отговаряте
Успешен ден

първа  назад  1     всички  напред  последна