Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 RF obektivi s adapter za canon- problem...
Автор: muu   
Дата:   15-03-06 00:15

po povod dne6nata tema s testovete na 6iroki stukla...

Canon 14mm f2.8 L v Nikon 14mm f2.8 EDIF v Sigma 12-24mm f4.5-5.6 DG!

Снимано при същите условия:
Tests conducted with Canon 5D at ISO50 shot RAW with mirror lock up and processed via Capture One 3.7.3
into 8-bit Adobe RGB, sharpened in PhotoShop (135/0.5/3) and converted for web with BoxTop ProJPEG.

izvinqvam se za latinicata v tozi dulug post,no nqmam druga vuzmojnost...
[smile]sled kato nqkolko 4asa 4etuh revuta i ne sre6nah takava situaciq pri snimane s nikon i obektiva 14/2.8afD zacepih nai setne!vse me tormoze6e 4e opisaniqt defekt /mek centur na kadura i ostra zona okolo nego/mi e adski poznat...stava vapros za slednoto:obektiva nikkor af14/2.8d IF ED e s RF sistema na fokusirane,ne se mesti celiq tubus s optikata a samo zadnata le6tova grupa /rear fokus/ .tubusa s fikiraniqt preden komponenttrqbva da e mnogo to4no razpolojen sprqmo fokalnata ploskost.predi godini mi se e slu4valo kogato raboteh serviz pri rabota s takuv tip obektiv da go zglobq bez tunkite grivni zad samiqt bajonet koito se slagat za justirane na tubosa sprqmo fokalnata ploskost.kogato gopostavih na kolimatora i pri sledva6tite probi dava6e to4no takuv defekt...
pri testa e polzvan adapter nikon > eos,ako toi dori i s malko promenq rastoqnieto mejdu matricata i predniqt opti4en blok 6te se polu4i to4o tozi defekt! za men tova obesnqva maznqta na nikora!
izvoda mi: obektivite s RF sistema sa nepodhodq6ti za polzvane s adapter kum canon za6toto dori pri minimalno razminavane pri4ineno ot neto4nost v debelinata na adaptera 6te se polu4i seriozno razvalqne na ka4estvoto na izobrajenieto...
poradi izbroenoto ne priemam pokazanoto ot nikora za aktualnoto ka4estvo na obektiv a tova obesmislq testa.
ta taka,s adapterite i testovete...

Отговори на това съобщение
 Re: RF obektivi s adapter za canon- problem...
Автор: Стоев   
Дата:   15-03-06 00:53

РФ обективи с адаптер за цанон- проблем...
Автор: муу
Дата: 15-03-06 00:15

по повод днешната тема с тестовете на широки стъкла...

Цанон 1чмм ф2.8 Л в Никон 1чмм ф2.8 ЕДИФ в Сигма 12-24mm ф4.5-5.6 ДГ!

Снимано при същите условия:
Tests conducted with Canon 5D at ISO50 shot RAW with mirror lock up and processed via Capture One 3.7.3
into 8-бит Адобе РГБ, шарпенед in ФотошОп (135/0.5/3) and converted for web with BoxTop ProJPEG.

извинявам се за латиницата в този дълъг пост,но нямам друга възможност...
[смиле]след като няколко часа четух ревута и не срешнах такава ситуация при снимане с никон и обектива 14/2.8афД зацепих най сетне!все ме тормозеше че описаният дефект /мек център на кадъра и остра зона около него/ми е адски познат...става въпрос за следното:обектива никкор af14/2.8д IF ED е с РФ система на фокусиране,не се мести целия тубус с оптиката а само жадната лещова група /реар фокус/ .тубуса с фикираният преден компоненттрябва да е много точно разположен спрямо фокалната плоскост.преди години ми се е случвало когато работех сервиз при работа с такъв тип обектив да го зглобя без тънките гривни зад самият байонет които се слагат за ющиране на тубоса спрямо фокалната плоскост.когато гопоставих на колиматора и при следващите проби даваше точно такъв дефект...
при теста е ползван адаптер никон > еос,ако той дори и с малко променя растоянието между матрицата и предният оптичен блок ще се получи точо този дефект! за мен това обеснява мазнята на никора!
извода ми: обективите с РФ система са неподходящи за ползване с адаптер към цанон защото дори при минимално разминаване причинено от неточност в дебелината на адаптера ще се получи сериозно разваляне на качеството на изображението...
поради изброеното не приемам показаното от никора за актуалното качество на обектив а това обесмисля теста.
та така,с адаптерите и тестовете...

Автор: Стоев   
Дата:   15-03-06 00:55

Ша мууу извиниш превода, с добри намерения е [beer]

http://forum.abv.bg/cyr2lat/

Автор: Julius   
Дата:   15-03-06 09:24

Значи е имало някаква полза от тестовете. [smilie5] Накарал съм те да се замислиш... поне тебе! [smilie3] [smilie18] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна