Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Новите 18-200мм
Автор: dimi_borgir   
Дата:   13-03-06 22:02

Тамрон, Сигма, Минолта и Никон изкараха нови "дигитални" супер-зуумове. Кой ги ползва и какви са ви впечатленията?

Доколкото знам, Тамрон произвеждат 18-200ачки за Минолта, така че в края на краищата е една и съща оптика. (Това някой може ли да го потвърди?)
Сигмата намирам, че не е съвсем цветонеутрална. Четох какво пише Ken Rockwell за Никона - по-малко distortion от Тамрона (според него), но, с VR, доста по-скъп, разбира се.

Аз лично снимам с Тамрона (на Динакс 7Д) и съм доволен от всичко засега. Точността на изображението е изключителна, и при практичността и компактността която предлага само мога да го препоръчам. Идеален е за пътувания.
Имах избор между Тамрона и Минолтата, но обработката на Тамрона е според мен по-качествена, а и Минолтата е по-скъпа.

Ако имате впечатления, кажете ги. Мисля, че би било от полза за доста хора от форума, тъй като са особено практични обективи.[smilie24]

Публикацията е редактирана (13-03-06 22:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Новите 18-200мм
Автор: viggen   
Дата:   13-03-06 22:34

dimi_borgir написа:

> Тамрон, Сигма, Минолта и Никон изкараха нови "дигитални"
> супер-зуумове. Кой ги ползва и какви са ви впечатленията?
>
> Доколкото знам, Тамрон произвеждат 18-200ачки за Минолта, така
> че в края на краищата е една и съща оптика. (Това някой може ли
> да го потвърди?)
> Сигмата намирам, че не е съвсем цветонеутрална. Четох какво
> пише Ken Rockwell за Никона - по-малко distortion от Тамрона
> (според него), но, с VR, доста по-скъп, разбира се.
>
> Аз лично снимам с Тамрона (на Динакс 7Д) и съм доволен от
> всичко засега. Точността на изображението е изключителна, и при
> практичността и компактността която предлага само мога да го
> препоръчам. Идеален е за пътувания.
> Имах избор между Тамрона и Минолтата, но обработката на Тамрона
> е според мен по-качествена, а и Минолтата е по-скъпа.
>
> Ако имате впечатления, кажете ги. Мисля, че би било от полза за
> доста хора от форума, тъй като са особено практични
> обективи.[smilie24]
>

>
> Публикацията е редактирана (13-03-06 22:06)

Снимам с 18-200мм на Минолта DT AF (D) заедно с Динакс 7Д, около 6месеца незаменим при пътешествия, лек, добро стъкло и светлосила! Кроп фактор - също е от значение! Също така снимам със стария (метален 860гр.) 70-210 f/4 на Минолта - много съм доволен.

Като цяло Тамрон произвежда за Минолта този обектив *разликата* в цената порядъка на около 150-180$ м/у този на Минолта и Тамрон.

Автор: Lyubomir   
Дата:   14-03-06 11:55

Каква е цената на обектива и в Бг.и от къде може да се купи? Сигурно само чрез поръчка.

Автор: Joro35   
Дата:   14-03-06 12:04

Да, кажете колко струват тези обективи. Заинтригувах се.[smilie24]

Автор: egoucm   
Дата:   14-03-06 12:16

айде направете им класация и да ходим да си купуваме :)

[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   14-03-06 14:04

Ползвам Тамрона на Динакс 7Д. Сигмата не я произвеждат за Минолта. А Минолта 18-200 е произвеждан от Тамрон и продаван на по-скъпа цена...

Правил съм директно сравнение между Никон Д200 със Сигма и Динакс 5Д с Тамрон и според моето око, Сигмата имаше по-лошо цветопредаване (като се има предвид, че Динакс 5Д няма качествената пентапризма на 7Д).
Тук считат Сигмата за оптически по-добра, но в списание Chip Foto-World Тамрона печели в теста пред Сигмата.

Още за Тамрона от известни фото-сайтове тук и тук.
За Сигмата още тук.

Въпреки че не съм правил изчерпателни тестове със Сигмата - двата модела са от една и съща класа. Общо взето няма и ценова разлика (под 400€).

Разликите с Никона започват от оптика, светлинност, VR и свършват с цената. Никона, разбира се, е доста по-скъп (около 700€). На какво се основава разликата в цената си е отделен въпрос... Да не забравяме ВР-а (което пък отваря още най-малко една скоба)

Тук едно review, а тук Кен Рокуел го хвали и предпочита пред Тамрона.

Ако беше на цената на другите модели, може би и аз щях да предпочета Никон, ама не е.
Като имам предвид, каква практичност ми предлага Тамрона - повече не очаквам.
Според мен по-евтините Сигма и Тамрон супер-зуумове биха задоволили повече от 90% от юзърите, а и повечето никонисти.

[beer]
Чао и да не забравяме и да снимаме с тия обективи [shtrak]

Автор: Sidewinder   
Дата:   14-03-06 14:21

Тази мисъл нещо не я разбрах:
"Правил съм директно сравнение между Никон Д200 със Сигма и Динакс 5Д с Тамрон и според моето око, Сигмата имаше по-лошо цветопредаване (като се има предвид, че Динакс 5Д няма качествената пентапризма на 7Д)."
Били споделил как точно ги сравни ?

Дата:   14-03-06 15:10

Sidewinder

Говоря само за сравнение на картините от визиора. Което на мен ми напражи впечатление е, че въпреки че пентапризмата на Д5 не е стъклена и не е с качеството на полупро-апарати като 7Д или Д200, Тамрона предаваше цветовете видимо по-естествено на 5Д отколкото Сигмата на Д200.

Разбира се, за точно сравнение трябва да ги тествам на един и същ апарат - но нямам възможността.

Когато отидох да си купя Тамрона, продавачът потвърди моето впечатление за изкривено цветопредаване при Сигмата.

Автор: foe   
Дата:   14-03-06 18:02

viggen написа:

> Снимам с 18-200мм на Минолта DT AF (D) заедно с Динакс 7Д,
> около 6месеца незаменим при пътешествия, лек, добро стъкло и
> светлосила! Кроп фактор - също е от значение! Също така снимам
> със стария (метален 860гр.) 70-210 f/4 на Минолта - много съм
> доволен.

Аз като гледам в профила ти, снимаш и с доста други обективи. Искам конкретно да те питам за Minolta 50 f/1.4 AF и Minolta 50 f/1.7 AF, тъй като нямам пари и за двата...
кое ще ми препоръчаш.
10х предварително

Дата:   15-03-06 13:27

foe,
50 1,7 според мен е много добър обектив, лек, супер оптични качества. И е доста по-евтин от по-новия 50 1,4, който е двойно по-бърз. На ф-позиция 1,4 този е доста софт, но стеснен само с една позиция се оправя.
Препоръчвам ти да направиш избора си според цената, освен ако не ти трябва много светлинност.

Автор: foe   
Дата:   15-03-06 14:13

Благодаря Дими, още съм далеч от покупка на който и да било от двата обектива, но имформацията ще ми е от полза.

Дата:   15-03-06 14:16

Моля, с удоволствие[smilie3]

[beer]
[shtrak]

Автор: djore   
Дата:   15-03-06 14:41

ma davaite fotki s tia obektivi

Автор: hotsnail   
Дата:   15-03-06 22:18

А Тамрон има ли си продавач в БГ? Нещо не откривам на сайта на Тамрон дистрибутор.

Дата:   16-03-06 13:11

hotsnail,
Не знам как е в България, в чужбина съм в момента.

djore,
Ще сложа снимки и кропс, но първо да намеря време да ги щракна.[smilie4]

Видях, че и Бони е използвал Тамрон 18-200 в теста на Пентакса. Ако прочете това, нека си каже мнението по темата, уважавам преценките му.[smilie3]

Поздрави!

Автор: halabala   
Дата:   16-03-06 14:36

hotsnail, Тамрон се внася в БГ от Вип трейдинг, обаче на сайта им не открих по-подробна информаця за модели и цени. Трябва да се обадиш и да питаш за конкретен модел, но цените са...

Автор: hotsnail   
Дата:   16-03-06 15:34

Благодаря много halabala

А между другото някой може ли да даде линк в ревюта на обективи. Имаше по форума ама ....

А освен 18-200 може би е хубаво човек да види и 28-300 моделите. Сигма 28-300mm F3.5-6.3 DG Macro изглежда много готина, но на ДПревю са доста противоречиви мненията, явно някои от недоволните говорят за стари модели без заключване, чудя се за оптиката дели прави достаъчно остри снимки. Та менние за тия модели накой да има.

За стария тамрон 28-300 четох доста ревюта и по скоро ме отказаха въпреки че го оценяват като средно добър, ама снимките бяха по скоро средно омазани, отколкото средно остри.

Автор: dau   
Дата:   16-03-06 15:48

Снимаш с Минолта, но ако Никона беше по евтин би си го купил интересно ми е само къде щеше да го бучнеш тогава?

Автор: IDA   
Дата:   16-03-06 16:01

Hostnail,

Аз снимам със Сигма 28-300 (модела преди последния, за който си прочел незадоволителни неща). От моя съм много доволен. Сравнявал съм го с EF 75-300 при еднакви кадри и параметри на снимане и в повечето случаи Сигмата е по-добра или идентична с канонския. Като се прибави и компактният размер, 11-кратният зум, по-бързият фокус и не на последно място солидното изпълнение (за разлика от евтината пластмаса на последния модел), този обектив се превръща в незаменим при пътувания и улична фотография. С пръстени съм го ползвал дори и за макро и то много успешно. Ако искаш, разгледай снимките в профила ми. Повечето от тях са правени с него.

Автор: flipbeat   
Дата:   17-03-06 00:37

днес опитах сигма 18-200мм -бавен и шумен автофокус,иначе голям диапазон и приятна изработка.

Дата:   17-03-06 10:47

Да, Тамрона също е бавен.
Като изображение - обещал съм снимки..

Бони, кажи и ти нещо за Тамрона, видях, че си го ползвал при теста на Пентакса.

първа  назад  1     всички  напред  последна