Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за светкавици Metz
Автор: vasco   
Дата:   14-03-06 12:50

Здравейте,
Търся си външна светкавица за Оли Е-500 и съм се замислил за Метц такава. Гледам, че продават специални адаптори за да стават на "virtualy any camera".
Бих искал да попитам за вашите впечатления относно тази марка. Надеждни ли са и има ли наистина опастност да ми изпържи апарата (във форума фидях едно такова съобщение и вече се замислям че не е много добра идея)
Поздрави [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за светкавици Metz
Автор: vladod   
Дата:   14-03-06 13:10

Светкавиците МЕТЦ са върхът на сладоледа, но не е сигурно дали всички екстри на Оли-то ти ще работят. След като си дал толкова пари за апарат, защо не си вземеш неговата светкавица - цената й ще е близка до тази на хубав Метц[shtrak]

Автор: vasco   
Дата:   14-03-06 13:25

Май си прав. Като се замисля Олимпус ФЛ-36 е около 400 лв. Едва ли аналогичния Метц (в комплект с адаптора) ще е кой знае колко по-евтин.
Ама да питам все пак..... [smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-03-06 13:33

С Metz предимно работя откраи време. Те са най-доброто за мен - поне от 80-те до сега.
Все пак има разлика от Metz до Metz.
Разбира се, сменял съм осветители, (т.е. има си един човек, де ги сменя и поправя) виждал съм повредени Metz при колеги (обикновено пак за смяна на осветител).
Имам един Metz, които гълта ток като за световно. Но аз така и не му купих оригинални акумулатори, а карам с него на алкални и зарядни батерии. Много скъп! и аксесоарите също са много скъпи.
Работя предимно с Metz CT-45-60, двуоки светкавици. Акумулаторите в кошнички. Заменям съдържанието на кошничките през година-две със спец.батерии за тях от Conrad или др.(акум. батерии, които позволяват запояването им)
Имам една специална Metz, която трепе рибата на външен вид [smilie3]

Една светкавица трябва да е мощна, изнесена на голямо разстояние, двоина, въртяща, зоом, стабилна и устоичива на температури и влага, и с възможност за аксесоари (като телеконвертори, дифузори, филтри и т.н)

Автор: vladod   
Дата:   14-03-06 23:28

Metz CT-45 [smilie24] [smilie24] [smilie24] -брилянтна светкавица за всеки фотоапарат[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна