Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 "profi" fotografite po moreto - mnoooooo zle !
Автор: boni   
Дата:   22-07-04 22:33

Преди 3 години бях в Италия в един парк "Италия в миниатюра"
Навякъде по атракциите хората бяха наслагали цифрови апарати ,които те снимат в разни ракурси . После на изхода си гледаш снимките на около 20 монитора и ако ти хареса нещо ,плащаш 10 марки и ти го принтят на място.
В същото време ни снима няколко пъти един фотограф с цифров Канон(май че беше про70 1.5мп - за 2001 година беше добре :))
даде ни визитка и любезно ни посочи къде му е студиото ако искаме да си харесаме нещо по-късно. Отидохме там и отново разгледахме на монитори снимките си. Жена ми си хареса една снимка и човекът за нула време и направи на монитора още 5 варианта - ч/б,сепия ,с разни рамки и разни фш ефекти.Просто ,но ефективно. Взимат ти 10 те марки с кеф...

Та така ,това беше преди 3 години в Италия... Гледам тези дни по нашето море - Бургас,Созопол,Китен и т.н. Наизлезнали ми някакви селяни с дърти Практики ,Минолти с ръчен фокус,влачт някой друг селянин облечен като Алф или Телетъбис и гледат да заеибят невръсрните дечица да се снимат с тях. Снимаха ни и нас с по-малкия ни син . Беше тъмно ,селянина се цели 2 минути с ръчния фокус , та на детето му мина мерака ,дрънна ни със светкавицата и вика - 10лв плаща се предварително.. Аз го питам - а ако не ми хареса? А той ми отговаря - е аз де да знам дали ще дойдеш да си вземеш снимката после.
одеве си взех снимката - гаден фокус,червени очи, никакви цветове...Рекламации не може да се правят щото си платил.
Това е положението навсякъде. А фотоателиетата един цифров апрат не можеш да видиш - само скини и тук там някой Олимпус.
Дори в Бургас е така. Не можеш да намериш едно фотографско списание... Тая година в Букурещ влезнах в еено фото и вътре имаше един рафт с поне 30 списания от цял свят и на различни езици - немски,руски,английски - каквото си харесаш...

Толкова ли е трудно да се оборудва в Созопол едно студио с монитори и цифрова техника,фотографите да шъкат навън с по някой 300Д ,да снимат туристките и после само да раздават визитки...
Селянияяяяяяяяяя....

Публикацията е редактирана (22-07-04 22:40)

Отговори на това съобщение
 Re: "профи" фотографите по морето ...Мнноо зле.
Автор: solo5   
Дата:   22-07-04 22:41

[smilie5]

Re: "профи" фотографите по морето ...Мнноо зле.
Автор: terminator   
Дата:   22-07-04 22:43

Ех, Бони, не си попаднал на фотограф. Що не отскочи до Поморие да ме видиш аз как прасках снимки със Сони-то. Само по 5 лв. кадъра, и то само да се гледа на LCD дисплея на апарата, голяма пачка направих ей [smilie19]

Re: "profi" fotografite po moreto - mnoooooo zle !
Дата:   22-07-04 22:45

Това казвам. Ти със Сонито на дисплейчето,а ако е едно готино студио с монитори да се видят хорицата ,да им зафотошопиш малко някое ефектче и т.н.
Абе кво да си говорим

Автор: 5ko   
Дата:   22-07-04 22:48

абе то цялото черноморие се е превърнало в един огромен битак.от - до какво осрава за фотографията.имаше един лаф- те хората счукана тухла за червен пипер ти продават ти се чудиш за разни мангали с допотопни фотоапарати.[beer] [beer] [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   22-07-04 22:59

Преди дни се върнах от морето с наснимани над 10 филма с ръчен фокус - доста съм доволен от резултата..е аз си ги вадих тука де. Но в Ахтопол правят копие за 12 ст., в Поморие мога да си въртя диг.снимки на СД по 5 пъти на ден, и в извънработното време на екипа на фотото. Единствен потенциален проблем е, ако не си се запасил с нужните филми - може да се наложи да си ги купуваш по-скъпо. А иначе филма толкова добре се държи на морски пейзажи, че диг.последния път въобще не взех. За под водата само носех един Calypso-Nikon...и тои с ръчен фокус.[smile] Ако на фотографа му е проблем фокуса за група на плажа - то той най-малкото е за там, и никой AF няма да му помогне.

Дата:   22-07-04 23:02

Не е въпроса как снимаш ти за себе си,нито е проблема в ръчния фокус ,а как снима набедения фотограф на морето и как привлича клиенти...

Дата:   22-07-04 23:06

колкото този дето носи царевица е кулинар, този дето мачка телесата - масажор, за спасителите - сам пробвай.
Фотографа с някакво минимално ниво, позволяващо му да прави перфектни плажни снимки , се познава по това, че или води камила, или питон, или мечка...или каквато и да е друга жена.

Дата:   22-07-04 23:15

Абе просто ми е странно ,че няма кой да обере качествено и бързо парите на туристите.
Просто няма ! Не е за вярване - дефицит на услуга!

Автор: terminator   
Дата:   22-07-04 23:18

[smilie24]
Достойно за петъчна доза хумор -
"Фотографа с някакво минимално ниво, позволяващо му да прави перфектни плажни снимки , се познава по това, че или води камила, или питон, или мечка...или каквато и да е друга жена."
[smilie24]

Дата:   22-07-04 23:24

Тази година много сложни механизми играят по всички видове "плажни" услуги и "такси". Много чорбаджии се навъдиха, а те много разбират, как стават тия неща - учат се хората ....отгоре. Истинсият бизнес на неграмотните ще процъфти съвсем, когато забранят и внасянето на фотоапарат, засега е само за чадъри забраната. Добре, че нямам навик да се бутам в тълпата, а разглеждам само сейра. Има останали малко местица, дето са "извън закона":))

Автор: xizor   
Дата:   23-07-04 01:46

Бони, ЧАЛГАТА е повсемистна! Селения не, ами СЕЛЕНИЯ до шия!!![smilie23]

Автор: stoianp   
Дата:   23-07-04 07:21

Мда. Точно в Созопол отивам аз в едно фото дето с големи букви пише запис от SD на CD и питам могат ли да ми прехвърлят снимките от CFC на USB Flash и те ми казват, че всъщност тази услуга я правили само във фотото на центъра. Отивам аз във фотото на центъра, което е щанд от парфюмериен магазин и една лелка ми вика: ми то момчетата дето го правят туй нещо ги няма, минете след 5 часа...

Автор: martin-dm   
Дата:   23-07-04 08:20

ee minalata godina na Sozopol imashe edni pi4ove kadeto snimaha s edin canon eos neznam to4no koi no pak taka davaha vizitki i ne sa iskali pari predvaritelno :)

Автор: MechoPuh   
Дата:   23-07-04 08:25

Бони, много ми хареса това, което си написал. И на мен много ми се иска да има цифрови минилабове по морето, а не някакви строшляци от преди 10 години, заредени витрини, фотосписания. Само дето една такава инвестиция отива някъде към 100 000 Евро - най-евтиния цифров минилаб в момента е 65 000 Евро без ДДС и като заредиш и като предплатиш на селянина с магазинчето от 15 кв.м. три кожи, къде ти отива сметката. При мен идват какви ли не идиоти с по 5 снимки, пазарят се за цените, искат подаръци и какво ли не.
Хората, културните хора, които си правеха по две камари снимки с всяка измината година се стопяват, изчезват някъде или носят воалирали филми от миналата Коледа, и сегашното море.
А румънците просто са повече народ, по-добре платени от нас, с по-малко външни дългове и не искам да ти казвам колко фотоателиета се отвориха за една година.
Големият проблем у нас с ателиетата е, че 60% от тях се отвориха от хора търговци, не хора от бранша, хора които тепърва чуват за фотографията, но са чули само избирателно - че в това има "келепир". Сега в София има ок.1200 фотоателиета!!! Преди 10 години едно добре посещавано фото правеше чиста печалба на ден над 500-800 лв.в силните месеци. Сега не може да направи 300 лв. оборот. А за преоблечените като Алф и разни други тъпанари и преоблечени сезонни печалбари, след Нова година ще спре кранчето, защото много от тях, да не кажа 90% няма да получат лиценз за упражняване на този занаят, защото ще има изисквания. Е това е от мен за днес. Схвана пми се врата.

Автор: junior   
Дата:   23-07-04 08:50

тва с лиценза май нямам да го бъде... много ми е интересно как ще се контолира....

Автор: J0R0   
Дата:   23-07-04 10:08

Бони, поткърпи малко до фотофиестата и фотоваканцията.
Там ще има хора с цифрови апарати, с лаптопи и дори може да ти направят някоя снимка.
[smilie18]

Автор: junior   
Дата:   23-07-04 10:13

а аз ше позирам като АЛФ, ако искаш... и без друго не ми требва костюм....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: stella77   
Дата:   23-07-04 13:52

Достойно за петъчна доза хумор -
"Фотографа с някакво минимално ниво, позволяващо му да прави перфектни плажни снимки , се познава по това, че или води камила, или питон, или мечка...или каквато и да е другажена .

Ееееееееееееееее, това на какво прилича, бива ли такива приказки,бре момко ?![smilie22]

Дата:   23-07-04 14:43

Abe nikoi ne govori za cifrovi minilabove na moreto. Kato shte vzimash 10 kinta za snimka spokoino mojesh da pechatash na termoprinter ili struen fotoprinter.

Автор: jumbo   
Дата:   23-07-04 18:18

ех в таз жега как бих опънал една стелла (артоа) [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: steki   
Дата:   24-07-04 07:04

JUMBO - spodeli radostta (ot birata)s prijateli.[smilie19] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: carl_cox   
Дата:   24-07-04 19:08

boni, mai ot PIZZA NA PAR4E se vadiat pove4e pari ot kolkoto ot moderno oborudvano fotostudio s fotograh s cifrov fototaparat..:)
v SOZOPOL ima li gi o6te onezi fotografi sus zmii i gu6teri na ramo ...? [smilie10]

Автор: solo5   
Дата:   24-07-04 19:34

[smilie5] Аз имам снимка с питон [smilie5]
Когато бях служех като матрос в Созопол [beer]

Автор: asklep   
Дата:   24-07-04 20:23

Това е напълно логично ,никога няма да си дам парите на някой измислен фотограф , времето на тия простотии е отминало [smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна