Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дефектна легенда - Olympus mju-II F2.8?
Автор: Феникс   
Дата:   22-07-04 15:32

Та значи какъвто съм си карък, освен, че не мога да намеря свестно ателие, изглежда съм попаднал на единствения дефектен Олимпус Мю2 на тоя свят.

Както вече писах - преди няколко дни взех тая въшка от Техномаркета, да имам още едно апаратче за обща употреба. От Амперел е, с удължена 2-годишна гаранция, абе слънце дето се вика...

Обаче - като изщраках 12-те пози на филмчето AGFA Vista 200, което беше в комлекта, и като видях какво е станало, направо ми се доплака. Преекспонирано филмче, преекспонирани снимки. Обработвани са на препоръчано и проверено място - не вярвам да е от ателието. Филмчето е немско, 2007г., ISO 200. Фокусът на снимките е перфектен, проблема е само в светлината.

Сърцето ме заболя. Снимките са правени следобяд, вечер и привечер, както на слънце, така и на плътна сянка, така и вътре в стая на светкавица. Сгради, хора, коли, животни, цветя - всичко е прекалено ярко. Хората са направо юноши бледни. Даже на 1-2 снимки има лека бяла мъгла, все едно са правени с някоя Скина. Лошо ми стана.

Имам основно понятие как се снима, не вярвам от мен да е нещо, значи остава апаратчето нещо да не е наред с оптиката/електрониката? Или DX-кодинга да не разпознава филмчето като хората и да е пуснал дефолтното 50 АСА, което да е осветило всичко? Още нещо ми направи впечатление - звукът при снимане на ярко слънце и в тъмна стая е АБСОЛЮТНО ЕДИН И СЪЩ, т.е. не се чува по-бърза скорост на слънце и по-бавен затвор на тъмно. Това нормално ли е?

Моля ви споделете опит, че ако похабя тези 3 ленти Фуджи 200, които взех, просто съм мъртъв.[smilie2]
Благодарности на спасителите![beer]

Публикацията е редактирана (22-07-04 15:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Дефектна легенда - Olympus mju-II F2.8?
Автор: msld   
Дата:   22-07-04 15:55

Smeni bateriyata na aparata...

Автор: jumbo   
Дата:   22-07-04 15:58

батерията няма нищо общо ако няма батерия няма фокус няма мотор а не само мерене
според мен може да се се изметнала леко касетката и да е прочетен грешен ДХ код
моя съвет рискуваш половин филм или няколко кадъра и виждаш дали има подобрение ако няма със сервиза няма проблем (по прицип) успех и стискам палци да е ок

Дата:   22-07-04 16:07

Ох, сложих новото Фуджи много внимателно, дано сега всичко е ОК. Батерията е чисто нова Sanyo, Made in Japan, запечатана си беше.

Но това, че звукът от скоростта на затвора на ярко слънце и на тъмно е абсолютно един и същ, много ме притеснява. Не би ли трябвало на ярко слънце щракането да е бързо и рязко, а на тъмно - да е удължено, до 2 секунди, както пише в книжката? Много странна работа...[smilie8]

Публикацията е редактирана (22-07-04 16:08)

Автор: murnau   
Дата:   22-07-04 16:13

pri men niama nikuv problem
malko e kofti fokusa, ama inache exponaciata e ok

Дата:   22-07-04 16:16

murnau, а обърнал ли си внимание шума от затвора един и същ ли ти е при всички ситуации?

Публикацията е редактирана (22-07-04 16:16)

Автор: jumbo   
Дата:   22-07-04 16:17

хм кофти фокус с мю 2 никога не съм имал
ама честно [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: dekov   
Дата:   22-07-04 17:42

Проврка на автоматиката на пръв поглед се прави като се отвори задния капак и се експонира към разлчно осветени обекти. Тогава се вижда дали работи автоматиката, тя е (Program) едновременно се променя бленда и скорост.

Дата:   22-07-04 18:34

Мда, това е много хитро и елементарно. Благодаря ти dekov! Ще го пробвам при първа възможност! [smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   22-07-04 19:58

http://www.geocities.com/Yosemite/2131/shspeed.html
Феникс, а това е един линк как можеш да си тестваш затвора със звуковата карта на компютъра, схемата не е сложна (ако си техник де, т.е. ако оби4аш да се бъзикаш с техниката)
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   22-07-04 20:43

ami oburnal sum vniamnie, obache tva e zaradi razlichnite exponacii
toj fokusira sled kato si natisnal spusyka, i chak sled tova exponira
tuj kato e avtomatika zavisi ot rejima , kojto si izbral (sus ili bez svetkavica...)
kofti fokus, imal sum ama ne e chesto de

Автор: bobo21   
Дата:   22-07-04 22:22

Izvurtql sum okolo 200 lenti s mju II i imam samo edna zabelejka - ponqkoga burka fokusa.
Inache e edna naistina perfektna mashinka.

Дата:   22-07-04 22:49

dnes si vzeh edin diapozitiv sniman s nego, prosto perfektna exponacia
sha pusna drugata sedmica, kat skaniram neshto

Дата:   08-08-04 20:47

Абе перфектно си е апаратчето, нищо му няма. Ето една снмка с филм Fuji ISO 200:

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/zkvs3463.JPG
http://free.bol.bg/standimitrov//test1.jpg

Автор: DR2   
Дата:   08-08-04 21:34

Amperel=tarikati. prodavt mi polar za 220 lv!!!! bez da obijdam nikoi de[beer]

Автор: DR2   
Дата:   08-08-04 21:35

po povod na tui deto si go vzel ot tqh da poqsnq

Дата:   08-08-04 22:14

Чакай малко сега... Не съм го взел от Амперел, а от Техномаркета. Вносител е Амперел. Цената в Техномаркета за Mju II QD-Kit с датник, филмче и калъфче е 235 лв. Амперел дават 2-годишна удължена гаранция. Не виждам проблеми. Цените не са на Амперел, а на Техномаркета. Амперел просто ги зареждат.

първа  назад  1     всички  напред  последна