Автор: Mobby_Dick
Дата: 11-12-03 12:56
А колко е тогава предишния рекорд и на кои?
Нека не залитаме в такива жълти рекламни четива - "любопитно, но факт"
Никон Ф5 вероятно е "най-железния" модел на Никон, това не мога да кажа. Всяка голяма фирма има такъв модел - "железен". Аз лично от народната техника съм фен на титана Canon F1...но, има едно но?? Защо ли, на Leica производителят дава най-голям брои гарантирани сработвания на затвора - 300000 ГАРАНЦИЯ (при новите модели, може и да е повече, незнам..)- на това вярвам аз! Да допълня малко и въпроса, за "сериозността" на теста. Чиста рекламна игричка. Затвора на един апарат върши работата си при различни метео, и др. условия. Скоростите се менят, задържането е различно и т.н. Как ли ги превъртяха тея 35 км. за това време!? Хубаво..за поддаването, но навиващия механизъм е част от транспорта (и често сдухва..пука ролки и т.н.), а там се събира 1.8 метра филм ???!! На рекламни дивотии не вярвам, още повече, когато трябва да ни правят на мезе - теста вършен от немски инженери!?!? в Нюрберг...не в Япония..е как да не яде Leica ряпа?! Що да дават хората големи пари за Leica, като могат да си вземат такава резачка!?
Трябва да ви кажа, че немците освен, че са №1 в тези сфери,са и такива националисти, че в Германия се напазарувах с японска оптика - никои не я гледаше, за без пари беше спрямо техните.
А за Никон Д2 - глупаво е, да му се слага такъв затвор, ако това го оскъпява..един апарат, както повечето му аналози в другите фирми...които ще се търкаля след 5 години по битаците на цената на Зенит. Ако някои не загрява защо - защото е дигитален!?
|
|