Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Конкурсът Аерогресия
Автор: Lethe   
Дата:   21-07-04 18:29

Преди известно време участвах във фото-кокурса на Аерогресия, където взех поощрителна награда. Този кадър не беше приложен в конкурса, по необясними за мен причини.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nlaf1295.JPG
https://photo-forum.net/images/LeananSidhe_1090423415_The%20Spirit%20from%20Below.jpg

Скоро снимах графити феста и се сетих за сайта на Аерогресия. Когато влезнах, се зарадвах, че са качили и петте ми снимки, но фамилията с която бяха подписани ме озадачи.
А тя е всъщност - Щерева .... Напълно непозната ми.

http://www.aerogresia.com/

Писах им да поправят грешката, но не получих нито отговор, нито промяна, нито извинение.
Най-учудващото е, че г-жа Щерева е взела първа награда.

Искам от вас съвет, като хора били в тази професия по-дълго време ... Не е ли това авторска кражба и как да си потърся правата.

Отговори на това съобщение
 Re: Конкурсът Аерогресия
Автор: emmmo   
Дата:   21-07-04 18:31

Само бой по чутурата!

Автор: turlak   
Дата:   21-07-04 18:40

Znae li niakoi kak stoiat neshtata s digitalnata fotografia, bednia leanan, dobre che vlezna, che inache shtereva shteshe da ti issarba chorbata sama.... kasmet s tozi vapros!!!!![smilie24] [smiнапишете тук URL на снимкатаle] [shtrak]

Автор: lukcheto   
Дата:   21-07-04 18:48

Обади се на кю-то ми да поговорим по въпроса и да изпратим юридически издържано писмо, независимо какво ще ти кажат тук и само ако имаш оригинали на кадрите за доказателство:

41543095-lukcheto

[smilie24]

Автор: pinko   
Дата:   21-07-04 18:51

LeananSidhe, според мен е станала грешка, моите, на Станев, на Мариана кадрите са си подписани правилно, явно е някаква грешка.

Друг е въпроса кой взе първата награда и какъв се пада на шефа на журито, но това е друга тема, не само тоя конкурс се прави, за да прибере наградата определен човек[shtrak]

Автор: emmmo   
Дата:   21-07-04 18:54

"...разровиш ли го, ще мирише..."

Дата:   21-07-04 19:05

Пинко бъркаш се ....

кадрите ти са записани на Мутафчиев ... ако това си ти :")

Дата:   21-07-04 19:14

LeananSidhe, да, аз съм.
И Мариана Кръстева е мариана, и Станислав Станев е Станев тук от форума.

Според мен просто е станала грешка.

А относно правата върху кадрите ти - когато се предаваха копията 20х30 за изложбата и конкурса, с ГОЛЕМИ БУКВИ пишеше, че авторите предостъпват пълните авторски права върху творбите си на организаторите, така че ти един вид си им ги продала кадрите си.

Както видя, там всичко е почти като организация с идеална цел, всеки помага с каквото може, явно и сайта, и поддръжката му са на тоя принцип, кой знае кое хлапе оправя сайта и в жегата просто е объркало имената[beer]

Публикацията е редактирана (21-07-04 19:16)

Дата:   21-07-04 19:25

Е ..., и къде са кадрите на Щерева тогава ... или тя има само награда без снимки ...

Както са ги обаркали - така ще си ги поправят

Предостъпването на авторските права, означава ли, че нямам въобще такива ...

Автор: lukcheto   
Дата:   21-07-04 19:27

Правото на авторство си остава, те имат право да ползват снимките за реклама, брошури и тн.

Дата:   21-07-04 19:29

Мисля, че разгадах загадката, по обясними причини Таня Щерева е писана Даракчиева (още не са женени, ама натам вървят нещата).

Както виждаш, има 10 кадъра на Даракчиева, което е невъзможно, защото имахме право на по пет кадъра, явно 5 са на Маргот Даракчиева (дъщерята на Бейла) и другите 5 са на Таня Щерева-Даракчиева(приятелката на Бейла)

Май всичко се изясни[smilie5]

Дата:   21-07-04 19:42

аха и тя в случая има 10 кадъра, нейните 5 + моите 5 ....при това е вписана с 2 различни имена ...

Странни грешки са това ... евала :")

Автор: jumbo   
Дата:   21-07-04 19:42

е то имах си хас някой случаен да вземе награда
я си спомнете на последната фотовак наградата на канон при кой отиде.......

Автор: junior   
Дата:   21-07-04 20:28

Леанан, а ти коя си??[smilie11]

Дата:   21-07-04 20:38

ами точно там е проблема - няма ме :")

иначе съм Мариана ... blah blah ... предпочитам Мариан де хе хе хе

Разочаровах се много наистина, тъй като това бе първото ми участие в конкурс ...
но ще трябва да свиквам от сега, ако повечето са така.По-лошо е , че всеки си мълчи и кервана си върви ...

Автор: junior   
Дата:   21-07-04 20:42

аз да ти кажа съвет от не-много-участвал в конкурси: обади им се на тия пичове и кажи така и така - най-вероятно ще променят имената под твоите снимки и всичко ще си дойде на место.... (не се и надявай да сменят наградените)

Дата:   21-07-04 21:29

junior xe xe xex https://photo-forum.net/joro/emoticons/cat3.gif

ще им звънна xu xux ux u
мерси на всички ... :")

първа  назад  1     всички  напред  последна