Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хубава работа ама "българска..."
Автор: gecata   
Дата:   07-03-06 18:36

С радост прочетох за конкурса на Нешанъл Жиографик и побързах да си купя новия брой на списанието.Отвори се парашута и на нашего брата , викам си! -Световно списание- световни цени на снимките при публикация!Ашкоул сун!! ДА! ама НЕ!
ВИЖ СЕГА ЦИТАТА ОТ СПИСАНИЕТО...."Победителите се съгласяват да разрешат на Националното Географско Дружество да публикуват техните фотографии, на хартия или в електронен формат в бъдещ брой, или броеве на списанието или други продукти на дружеството и да използват снимките С РЕКЛАМНИ И ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕЛИ БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ.!!!!![smilie10] Брей, бедно това дружество бе.Айде сега давайте да пращаме готини снимки и да им осигурим на господата (от бг издателството)безплатна фотография за следващите три години!!!Е по-голяма дивотия от тази - здраве му кажи! Предлагам нито една снимка на бг фотограф да не бъде публикувана безплатно където и да е - още по-вече в Нешанъл Жиографик - едно наистина световно дружество известно с това че плаща добре на своите фотографи, което им позволява да правят и супер кадри.Ако ние БГ фотографите предоставим (дори само на бг издателството)своите най добри снимки - безплатно, това нашите снимащи колеги по света НЯМА ДА НИ ПРОСТЯТ!!!Аре, пък успех в конкурса за всички които ще изпратят снимки при тези условия![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Хубава работа ама "българска..."
Автор: Avi   
Дата:   07-03-06 18:40

ко пи ся?
антифриз?

конкурс за тебе кво значи?

"Нешанъл Жиографик - едно наистина световно дружество известно с това че плаща добре на своите фотографи, което им позволява да правят и супер кадри"

а тва е просто... [smilie18] [smilie18]

Автор: holden   
Дата:   07-03-06 18:41

Едни го правят за пари, други за чест и слава. Аз например бих им дал мои снимки безплатно, но на тях не им е интересно. Е, разбира се, аз не си вадя с това хляба, така че мога да си позволя лукса.

Автор: Rumi_7   
Дата:   07-03-06 18:44

Съмнявам се, че конкурсът е единствено за българи с тези правила.

И не е единственият конкурс с подобно условие.

Освен това е въпрос на личен избор дали и в кой конкурс ще участваш.

По принцип конкурсите не се правят с идеалната цел "участниците да спечелят", а преди всичко организацията да се рекламира, да се говори за нея. Особено когато тепърва настъпва в нова обстановка.

Така че не разбирам защо излишно се косиш.

Автор: special_k   
Дата:   07-03-06 18:49

gecata ,в посочения от теб цитат става въпрос за ПОБЕДИТЕЛИТЕ...
На БГ фотографите проблема им е че са много велики всичките.
...а условията за конкурса, както и 99% от БГ изданието на NG/почти сигурен съм/ са copy-paste от американското...

Баси киселото грозде......, а?[smilie5] [ezik]

Дата:   07-03-06 18:52

Нямам нищо против "организацията да се рекламира...."но да си плаща за това като всички останали.Що се отнася до целите на СВЕТОВНИЯ конкурс, невиждам причина да не участвам, но защо да минавам през цедката на бг издателството???Това може да направи навярно всеки който иска да изпрати снимки в НГ.

Дата:   07-03-06 18:55

ААА, ами някой да ти казва колко на брой са победителите???? Победители са всички на които работите продължават на горе... те може да са 50 - 100 , а като гледам нивото на фотофорума и доста повече!И с всички тези добри фотографии продължаващи на горе някой се облажава безплатно!!!

Дата:   07-03-06 19:03

Когато човек участва в конкурс, приема условията му. Тези, които си дават снимките, явно преценяват "риска" и баланса между ПОЛЗА и ВРЕДА.

Не се коси за тях, снимай си и си се радвай на рейтинг и вдъхновение.

: )

Дата:   07-03-06 19:24

и за да съм още по ясен цитирам:Автор: goro
Дата: 02-03-06 10:45

Първо robi-bobi - този фотоконкурс е съвсем различен от международния, който стартираме сега и в България - критериите и идеята му са съвсем други - няма база за сравнение.
Публикувани означава, че не трябва да са излизали никъде - нито в пресата, нито в интернет. Желанието на организаторите е снимката да е направена специално за този конкурс.

Автор: Стоев   
Дата:   07-03-06 19:37

не можах да просна гигапатката върху ЦУМ, ама сега ще хвърчи перушина [smilie24]

Всъщност имаше ли гигаснимка в/у ЦУМ, че така и не минах от там покрай Св.Валентин.... [smilie8]

Дата:   07-03-06 19:41

ааа, за патките и св Валентин незнам, ама сега на патки ни праят - ей това ме е най яд[smilie9]

Автор: dau   
Дата:   07-03-06 19:47

Геца вземи чети малко ...

Горо имаше предвид че конкурса е различен от този ...

http://ngm.com/yourshot

Защото роби-боби беше посочил като пример снимката с кучето ...
а не че при нас сме си измислили правила за този конкурс ...

Автор: BORISOFF   
Дата:   07-03-06 19:49

И аз това исках да питам, Стоев!
Какво стана със супер якия кОнкурс на Цум?

Дата:   07-03-06 19:56

дау, е па дайте ги тез правила, ама инглиш, инглиш....да видим къде НГ използва за реклама фотография без заплащане???[smilie10]

Автор: SLR   
Дата:   07-03-06 20:20

"..те може да са 50 - 100 , а като гледам нивото на фотофорума и доста повече!"....а аз като гледам нивото на фотофорума,ше са по скоро единици[smilie8]
[beer]

Автор: kalingo27   
Дата:   07-03-06 20:28

Условията са такива, каквито им позволяваме да ни налагат. Дали са чужди, или наши, а тук намирисва на наши измислени неща. Колко му е да направим подаръчета!? Само, че възниква пред мен и въпросче, ако фотограф на великото световно дружество, го поставим хипотетично в нашата среда, ей тъй да си побачка, колко ли живот ще има? Така, че ние сме си жилави и това ще понесем! А за правилата не ми се коментира, защото произлизат от условията. Успехи колеги в начинанията!

Дата:   08-03-06 08:25

Брей, аз очаквах някой от това издателство да скочи и да ми обясни колко съм задръстен....ама що мълчат??? или не влизат в бг фотосайтове ли,какво?[smilie7]

Автор: n1x0n   
Дата:   08-03-06 10:13

Гецата, ако искаш аз мога да ти обясня колко си задръстен?

В подобни конкурси се участва за слава и евентуално за някаква награда, но не и за да получаваш хонорар от снимка. Просто не е това идеята.

Клаузата за безплатно използване е нормална практика в повечето такива конкурси. Ако се зачетеш в дребния шрифт на условията на международните конкурси на Canon, Nikon, Kоdak и т.н. ще видиш подобни клаузи. Плаща се само за евентуалната комерсиална експлоатация на кадъра.

Пък ти като си толкова добър, като са ти толкова яки кадрите, като са толкова ценни и скъпи - не се хаби по конкурси, ами направо ги дай за публикуване в американското издание на НГ. Там 100% ще ти ги приемат с отворени обятия, нали така?!

Дата:   08-03-06 17:47

[smilie24] n1x0n [smilie24]

Дата:   08-03-06 18:09

n1x0n, ако искаш аз да ти кажа колко съм задръстен!:Победители в БГ конкурса са примерно 150 човека с по една до три снимки.Това прави средно около 300 качествени фотографии на супер ниво.И в един момент някой започва да ги използва за реклама, презентации и какво ли още не.Да прави добри парички от кадрите на Rumi_7 и n1x0n..., и т.н. , и то напълно безплатно!Хора четете между редовете!!!

Автор: zoomaniak   
Дата:   08-03-06 18:19

геца заеби ги конкурсите - всичките намирисват[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: popoffbg   
Дата:   08-03-06 18:30

... прав си Геца [smile] ... аз не мисля и да участвам дори - винаги си снимам и правя каквото аз искам ... пикая и на славата [smilie19] ...

айде пич [beer]

Дата:   08-03-06 21:14

gecata, забеляза ли снимката, която е спечелила - тая с кучето и мацката с фотоапарата - явно снимките са на ЧИТАТЕЛИ, които нямат нищо общо с фотографията, освен сапунерките и снимките за спомен. Така че имам чувството, че и да участваме в този конкурс, и най-качествената и арт снимка няма да надделее над наивни потребителски "фотки", размазани и семпли. Избери си друг конкурс :)

Дата:   08-03-06 23:00

Rumi_7, Аз съм против НГ да разполага безплатно дефакто със всички снимки подадени в конкурса и да ги използва за РЕКЛАМА и презентации - без да заплаща за това на авторите.Това го пише в условията на конкурса!!!Повярвай ми доста БГ издателства които купуват фотография плащат прилично.Защо НГ /бг/да получи нещо безплатно, за което други плащат добре?? Мисля , че просто не им отива!!! И защо никой от това издателство вече не се намеси и да каже че говоря глупости? Продължавам да твърдя, че с този конкурс, при тези условия се готви ПЛАДНЕШКИ ОБИР!!!

Автор: kalingo27   
Дата:   09-03-06 09:44

Geca, хич да не ти пука! Оти се косиш, като, че ти мине- е казал шопа. В тази държава може да се търсят аборигени и още 50, а може и 1300 години/!?/т.е. докато ги има и то във всички области, а фотограферското братство не прави изключение. Апропо, гилдията няма твоите вълнения/мисля, че отсъства тук/ и всеки се спасява поединично. Успехи творци на благата!

първа  назад  1     всички  напред  последна