Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективи Zuiko
Автор: Sumuelll   
Дата:   07-03-06 12:08

Имам няколко Zuiko обектива и много ми се иска да ги ползвам на DSRL. 'Проблема' е че се ориентирам към КМ D5... има ли начин да ги ползвам там чрез преходник или трябва да се ползва Olympus + преходник???
Благодаря предварително на знаещите, на другите- По-спокойно бе хора. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи Zuiko
Автор: djore   
Дата:   07-03-06 13:11

почти сигурно може да се направи преходник, ама хич не съм убеден дали няма да се оплеска нещо... а и нали се сещаш разликата която ще има при снимки с Оли и КМ в полза на олито. Зуйкото автофокусни ли са ти, за 4/3 ли са? При КМ няма потвърждаване на фокуса, иначе мери. Тук има доста по-разбиращи от мен, дано кажат.

Автор: simbon4o   
Дата:   07-03-06 13:15

Zuiko има специално за дигитални камери. Може да ти винетират и ... за дигиталните ги правят така, че светлината да идва перпендикулярно по цялата матрица на апарата. Абе... чакаме знаещите :).[shtrak]

Автор: nikita   
Дата:   07-03-06 13:24

Видях адаптер за ЕОС-и в EBAY погледни там ако не си купил ДСЛР мисли за ЕОС[shtrak]

Автор: solo5   
Дата:   07-03-06 13:29

аз що съм останал с впечатлението, че КМ D5 е по-добър от Е500 [smilie11]

Дата:   07-03-06 14:24

бе по-добър е относително понятие... при какви условия е по-добър. Човека има обективи за Оли, затова казвам, че с тях Олито ще изкара по-добра картинка. Иначе аз имам КМ5д и съм си много щастлив, ама... толкова [ezik]

Автор: Sumuelll   
Дата:   07-03-06 14:45

КМ заради по-достъпното високо ISO /по-малко шум/ и заради стабилизацията... по тази причина съм се насочил към КМ. Zuiko-тата не са автофокусни, но имам Х2, филтри... затова. Сега съм с FZ3... иска ми се да мина на DSRL, но както е тръгнало ще излезе на пазара новия Панасоник... но все пак въпроса си стои за преходника. Бях чел тук в една тема, че може да се ползват Zuiko на дигиталните тела,но дали може да се пригоди за КМ... Всъщност колко струва преходника за Oly който явно ще важи и за Panasonic???

Дата:   07-03-06 16:28

питай slav61[smile]mail.bg за преходник

Автор: dsa   
Дата:   07-03-06 17:02

Какви точно са ти обективите. Ако решиш да ги продаваш драсни 2 реда на dsa@data.bg. Каде се намираш, може да ти помогна с пробите.

Автор: GM   
Дата:   07-03-06 17:50

Ето ти адаптори за ОМ-4/3 http://www.cameraquest.com/adapt_olyE1.htm
ето ти и за Зуйко обективи в/у DSLR http://www.biofos.com/cornucop/omz_e1.html

Автор: maldito   
Дата:   07-03-06 17:52

GM - ЦАР[smilie5] [smilie5] [smilie5]