Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 проблем..... разрешен успешно
Автор: gorbi   
Дата:   07-03-06 13:12

по ред....... Докато се мъчих да си инсталирам suse 9,1 (така и не открих 10.00 из дисковете, а знам че я имам) на преносимия компютър, взела та ми се затрила информацията от единия диск... (беше ми разделен на три дяла HDD) Първия и втория дял са си непокътнати с windows-a, всичко си работи, но на третия дял няма никой.....[smilie8] Когато искам да видя какво има - win ми казва - сори братче, трябва да форматираш, че не се чете (като маимуницата във форума)... Форматирах с quick format (защото иначе пък въобще не даваше да го гледаш диск ли е какво е) - и сега си стои празен и самотен без всичките тези 1000 снимки които бяха вътре.....
Да... и няма нужда да казвате колко съм тъп, че съм тръгнал да качвам линукс върху уиндоус, без да си запиша всичко ценно..... аз си го знам че съм си тъп и съм постъпил малумно...... Въпросът ми с повишена трудност е - мога ли да се надявам да прочета нещо полезно от този дял с някакъв специализиран софтуер, откъде да си го за....( купя щях да кажа - ма май да го изтегля имах на ум.....) Или да си свиркам доволен че имам толкова свободно място, да си прежаля хилядата и нещо безценни кадри и да си записвам новите безценни такива.... [smilie3]

Та - някакви идеи?

II ниво - възстановените вече файлове им няма файл хедъра и не се отварят...... и то всичките...... някакви идеи пак.....?

Публикацията е редактирана (08-03-06 00:48)

Отговори на това съобщение
 Re: проблем..... дайте съвети....
Автор: Стоев   
Дата:   07-03-06 13:14

Не мога да помогна [smilie2]

Пожелавам успех [smilie24]

Автор: ShaiHulud   
Дата:   07-03-06 13:17

Ами като начало недей повече да пишеш по този дял /май по-добре по целият диск/. В най-добрият случай закачи диска на друг компютър на който има инсталиран някакъв софт за възстановяване /май не мога да ти препоръчам никакъв, съжалявам/ и да видиш дали ще успееш да изкопчиш нещо.

Но като цяло правило е, като се прецака нещо по харда, не се пипа :) Това с куик формата ти е намалило шансовете /освен ако инфото преди това не е било съвсем разджъркано де, но не ми се вярва/.

Автор: ibk   
Дата:   07-03-06 13:28

дааа - най-голямата грешка е quickFormat-а ... за съжаление...
има една програмка Undelete (точно така и е името, но не досовската) - та опитай се да я намериш и междувременно НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ДИСКА!!!
така поне има шансове тя да открие някво инфо и да ти го върне

довечера (след 20-21) мога да ти я пратя ако не си я намерил...
Успех.

Автор: tinman   
Дата:   07-03-06 13:32

Аз бих пробвал с Partition magic дали няма да прочета нещо от форматирания дял. Там има браузер, който уж отваря и извлича файлове от партишъни с чужд или повреден формат. Ако не стане бих търсил в Google някаква програма за Unformat или Rescue. Имаш шанс да намериш такава, която въпреки че е повредена FAT таблицата на диска разпознава началото и края на файла и го извлича, ако клъстерите следват един след друг на диска. Успех!

Автор: smonov   
Дата:   07-03-06 13:38

Има такава програма но не помня името. Виждал съм я - търси по диска и разпонава файлове.
Ако се сетя как се каваше ще пиша.

Автор: kaff   
Дата:   07-03-06 13:42

пробвай с това понякога помага
http://newshot.ru/2006/02/24/iolo_search_and_recover_3_0c.html
другата програмка се казва фаил риковър пак в същия сайт я има въстановява и след форматиране но първо пробвай на друг комп дали ще го види ако ли не виж дали ще можеш да промениш фат таблицата но без да форматираш диска успех

Дата:   07-03-06 13:42

А всъщност на FAT32 или NTFS си форматирал?
Сега ровя за програмки...

Автор: kaff   
Дата:   07-03-06 13:46

а ето я
http://newshot.ru/2006/02/13/recover_my_files_3_92_3356.html

Дата:   07-03-06 13:48

NTFS съм форматирал...... А преди да сложа линкса, пак в NTFS беше форматиран дяла и разделен с партишън меджик....

Автор: kolov   
Дата:   07-03-06 13:50

да ,не е трябвало да форматираш,но все пак потърси/ EasyRecovery Professional/много добра на я нямам да ти я пратя[smilie24]

Дата:   07-03-06 14:01

Понеже ставаме много 'баби', най-добре си харесай някоя от програмите и действай. С четене няма да имаш проблем, но не пиши по този дял /пак казвам по възможност и по диска/.

Автор: LTG   
Дата:   07-03-06 14:22

И една щура идея от мен:
Разпостраняват се 2 пиратски ДВД-та със всички виндовси и към тях има на единия и няколко възстановяващи програмки. Самите дискове са стариращи и не им требе виндовс за да ги подкараш - на тах има някакво орязано линуксче, което се зарежда, колкото да избереш коя версия да инсталираш или програмка да пуснеш.
А иначе наистина е тъпо, че фи форматнал и че дяла е на NTFS, та не може под дос да се прави нищо с него [smilie11]
Късмет! [smilie24]

Автор: P_H_V   
Дата:   07-03-06 14:43

ето още една - http://www.quetek.com/prod02.htm - програмката се казва File Scavenger, но трябва да си потърсиш крак, че иначе само ще си гледаш файловете на списък. Аз преди време в подобна ситуация успях да си възстановя снимки.

Автор: Sidewinder   
Дата:   07-03-06 14:46

Gorbi,наистина не пипай повече по диска. След малко ще ти дам програма и ..

Автор: rolla   
Дата:   07-03-06 14:56

пробвай с една live дистрибуция на linux-Knoppix на пример.Той разпознава почти всичко(не съм сигурен за NTFS система само последния Кнопикс го може,май).Кофти обаче ,че си форматирал.Но нищо.Ако не стане сега,за следващия път да знаеш преди да форматираш ръгаш един Кнопикс и виждаш какво можеш да спасиш.Има си и вградена записваща програма(подобна на Неро).
Правил съм го това няколко пъти(имах подобни на твоя проблем),обаче Win дяловете ми са FAT а не NTFS.

Автор: but4o   
Дата:   07-03-06 15:01

Gorbi, ползвай EasyRecovery Professional. Много добра и лесна за употреба програма. Ползвай възстановяване от RAW като указваш ръчно NTFS на съответния дял. Успех

Автор: ted   
Дата:   07-03-06 15:07

but4o [smilie24]

http://80.80.140.176:8080/temp/EasyRecovery%20Pro%20v6.03Ontrack.rar

програмата е супер

Автор: dau   
Дата:   07-03-06 15:18

GetDataBack

Автор: geronimo   
Дата:   07-03-06 15:38

Горби имам подходящите инструменти да оправим нещата обади се да се разберем нещо, единственото условие е след куик формата да не си се пробвал да записваш каквото и да било по хард диска!

Автор: ibk   
Дата:   07-03-06 15:45

да ти пращам ли Fast File Undelete?
само 448Кб е?
не се инсталира, малка е и бачка... поне за мен.

Дата:   07-03-06 15:50

ibk: давай да пробвам, ако не - с доктор geronimo ще се лекуваме......[smilie3]

Автор: geronimo   
Дата:   07-03-06 16:03

горби ще се лекуваме, стига да не направиш някоя глупост като унделете (записвайки в/у съответния диск) щото тогава едва ли ще мога ти възстанопвя файл систъма 1:1

Автор: terminator   
Дата:   07-03-06 16:15

Пробвай с GetDataBack - много яка програмка, аз няколко пъти съм възстановявал данни с нея.
Ей тука я има - два варианта (за FAT и за NTFS)
GetDataBack FAT и
GetDataBack NTFS, вътре в архивите си има и лекарство [smile]
Успех в борбата

Автор: royal   
Дата:   07-03-06 16:26

SDelete - 20 kb
http://www.sysinternals.com/Utilities/SDelete.html
Delenda Cleanup - 2,6mb
http://peccatte.karefil.com/software/Purge/DelendaEng.htm

gorbi-4ov eto i to men malko ka4estveni po4istva6ti preparati - da osvobodi6 byrzo i bezvazvratno malko prostranstvo za novi 6ediovri[smilie5] [smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна