Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Минолта Z5
Автор: de5   
Дата:   04-03-06 21:31

имате ли мнение за този япарат

Отговори на това съобщение
 Re: Минолта Z5
Автор: gerimo2   
Дата:   04-03-06 21:32

Не е лош, но е малко шумен.[shtrak]

Автор: galin   
Дата:   06-03-06 20:17

и на мен ми е интересно да разбера повече за този апарат ... на много добра цена разбрах се продавал в метро ...

Автор: sword   
Дата:   06-03-06 20:24

да кажа че аз се двоумя за коника минолтата единственото което чух е че било нещо много шумна ама не знам не разбирам хич дано някои ако има такъв апарат да каже нещо за него а наистина в метро от четвъртък ще струва 479 лв с данъка

Автор: galin   
Дата:   06-03-06 20:29

аз съм щракал с такъв ...
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=25387
в този профил снимките са правени със Z5 ... и шума не го виждам

Автор: gerimo2   
Дата:   06-03-06 21:32

Миналата седмица тествах Z6,която си е все едно Z5.Процесите не се различават дефакто.По-старият модел снима VGA със 30к/с,а по-новият на 30к/с. снима само 320/240.Снимах при всички режими.Без да правя някакво сравнение се вижда шум при ISO над 200.После го сравних с Canon II is - ima seriozna razlika w polza na Canon-a.Иначе стабилизацията на матрицата работи идеално и реално.Цветопредаването не е лошо,напротив.Има доста голям буфер(мисля,че е около 50 Mb).Много бърз автофокус , особено при дневна светлина.Това от мен-абсолютно непрофесионален анализ.Който иска повече-в нета има много тестове.Ако се продава за 480 лв-това е СУПЕР цена.Такава му е цената и в GERMANY в момента,което не се среща всеки ден...

Автор: vankostrong   
Дата:   06-03-06 23:00

Аз снимам с Z3-ка погледни в профила ми..
доволен съм от апратчето

Автор: ROLIK   
Дата:   07-03-06 13:45

от Z1 до Z10 разликата е само в пикселите и макрото на тия апарати.кусур им е слабата капачка на батериите и вече отбелязания от всички шум дори над 200 iso.добри ръчни настройки, бърза манипулация и малък дисплей за съжаление.за мен най голямото им достойнство е доброто макро което подкрепено с една макро леща, добро задапаратно устройство може да свърши чудесна работа..за тия пари си струва..дори и при Z1 с 3-те си мигапиксела разпечатката на А4 излиза добре.
нощни снимки без светкавица..просто забрави..

Автор: deso25   
Дата:   07-03-06 13:52

Не е идеален, но за парите си е Супер.
Снимките в профила ми са с Z3.

А това е едно доста изчерпателно ревю.
http://www.dpreview.com/reviews/konicaminoltaz5/

Автор: Crossblade   
Дата:   09-03-06 22:38

Имам З5.

Тая разлика с Канон С2ИС не знам къде я видя толкова в полза на канончето [smilie11] [smilie5][smilie25] [smilie18]

200 исо шуми ? Кой апарат този клас не го прави [smilie19] Шуми много ? Ами и ФЗ5 е толкова, или съвсем малко по-малко.

Заключение: Много добър за класа си, а за цената е върха :)

Забележка: Не ме кефи шума [smilie18] [smilie18] и бавния фокус на тъмно

Публикацията е редактирана (09-03-06 22:39)

Автор: Блясък   
Дата:   11-03-06 00:06

Апарата става, особено за 479 лева, в момента в Метро. Аз имам Z3 от около 5 месеца и съм доволен. Аз моето ISO съм го заключил на 50 за да не шуми, но все пак има и NeatImage за по-високите чувствителности. Z5 е 1:1 със Z3, но е с 1МП повече. А става все по-ефтино, щото Минолта се оттегля от фотопазара. Метат склада.

Автор: fvm   
Дата:   11-03-06 20:13

От това, което съм чел по ревютата нямам добро мнение за апарата... Но не сам снимал с него...

Според мен е много грозен и неудобен... но това е лично мнение...

http://www.cameras.co.uk/details/konica-minolta-dimage-z5.cfm ето тук е оценен много ниско...

Апарата е нещо средно... и вътрешните снимки са доста зле...

Автор: loveforever   
Дата:   11-03-06 20:46

Зависи какъв апарат търсиш. Определено не може да се сравнява с СЛР, но като за кампактен е много приемлив, а и на много добра цена в момента. Ако ти трябва апаратче с което да снимаш семейството и приятели, да правиш добри клипчета и общо взето не особено претенциозни снимки откъм техничност - нямаш проблем апарата е идеален. Ако ли търсиш нещо по-взискателно откъм фотографски възможности - направо гледай в ДСЛР-ите.

Автор: de5   
Дата:   11-03-06 21:18

при 500лв да се сравнява с ДСЛР говори добре за модела
не познавам друг апарат за 500лв с такива възможности

Автор: Crossblade   
Дата:   11-03-06 22:05

fvm : бягай да четеш пак ревюта, ама ако може от МАЛКО поне по-начетени сайтове [smilie18] Точно пък за удобност е адски удобен [smilie19] (за компактен апарат) а това за "грозен" - има едни много газарски розови дейзита за теб [smilie18]

Автор: fvm   
Дата:   11-03-06 23:11

Е аз исказах само моето мнение за дизайна... А по отношение на качеството на снимките мога да кажа, че е компромисен вариант... иначе откъм екстри не е лош...

Абе взимай го и ще казваш как е... Цената наистина е много изгодна...

Автор: Блясък   
Дата:   11-03-06 23:19

Снимките малко шумят, но се поправят със софтуер. Вградената светкавичка е повече от добра за вградена, на око - водещо число около 10. Удобни и бързи менюта, програмируем бутон, адски бърза във фокуса и в последователни снимки (сборих моята Z3 със един Кодак), но е доста грозна, горката (ТайФайтер стайл). Е - плюсовете мисля че са повече...

Автор: RAMZE   
Дата:   11-03-06 23:20

Това е пълното ревюhttp://www.dcresource.com/reviews/minolta/dimage_z5-review/,но матрицата и 3 и 5 и 6 е ......

първа  назад  1     всички  напред  последна