Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Един новак с 350 д...
Автор: fastman   
Дата:   06-03-06 21:27

Здравейте приятели!

С дни, не с часове следя форума! Взех си преди 6 месеца ФЗ 20, който с мъка на двойно по-ниска цена с екстрите ( дистанционо и т, н,) продадох за 650лв! Още го изплащам, тъй като тогава не исках да ги давам мангизите наведнъж. Сега ( преди 5 дена си взех 350 д кеш за 1900 и нещо и съм невероятно щастлив!
Качеството just from the камерата е невероятно...
Но китака веднага става очевидно е говна...
Добре... Веднага открадъх на баща ми Зенита със смотания Хелиос 50/2.8 и направих 30-на мазни.. Голям удър!!! Купих си " приставката на горби" и нещата придобиха известен смисъл, но не съвсем, не съвсем....
Защо го пиша всичко това? Коства ми много усилия ( с два пръста пиша...), но искам да спася от огромна гешка хората, които полудяха по прехвалените "стари обектъиви на М 42". Наистина те СА ДОБРИ, но много неудобни, и сега предобиха незаслужино ( спекулативно) цени, който наистина не заслужават! Приятели, не се подвеждайте по постингите на - Георги, Thor, Mimic , i особенно Julios или нещо такова, защото това са хора с много опит и възмовности, които вие скоро няма да придобиете! Аз съм фен на Георги ( вижте му снимките ), но вие , ако сте като мен не сте него и ви трябват на първо време готини, ако не перфектнио обективи, но автофокусни!!! Изтървах 1 000 000 фотографии заради механичното фокусиране , с или без потвърждение... Ако търябва да дам 250 лв. за твърд и ужасно непрактичен обектив ( било то и с добри характеристики ) и да спестя още толкова, аз за себе си реших- AF и после и само , ако ме кефи от гъзария и ако е тънкаж, както беше мога заради играта да взема да си играя с механичните. Я се запитайте, колко от вас биха използвали тия, когато нещата не са на ниво експеримент... Аз лично не бих

Отговори на това съобщение
 Re: Един новак с 350 д...
Автор: Airborne   
Дата:   06-03-06 21:30

тия хора кво го хапе напоследък [smilie11]

Автор: Mimic   
Дата:   06-03-06 21:31

Къде пак ма навряха и мене ... [smilie2]

Автор: samara   
Дата:   06-03-06 21:32

....абе знаех си аз, че има нещо гнило тука [smilie8] ...веднага георги, тхор и мимик [smilie8] ...на кладата, викам и батката стоев и той, нали е на всяко гърне мерудия [smilie8] ...да лъжете децат, как не ви е срам [smilie10]....[ezik] [smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: chavo   
Дата:   06-03-06 21:33

бах мааму. едно време кат нямаше автофокус изобщо снимки неставаха [smilie18]

Дата:   06-03-06 21:34

Тъкмо и аз за колегата са зачудих, ама той с тая раница дет все я показва и явно му се е разминала дамгата ... [smilie5]

Дата:   06-03-06 21:34

...Julius [smilie8] ...никва бира за теб, изедник [smilie8] ...глей кво си направил с мечтите на детето, подиграл си се [smilie8] ...[ezik] [smilie18] [beer] [shtrak]

Дата:   06-03-06 21:36

Не chavo! Аз снимам от поне 20 години ( макар и много , ама много неуверено...) , но тогава това нищо не струваше. Когато дадеш 2000 лева ,очакваш ако не идей ( ах ако можеха да се копуват! ) то поне performance!

Дата:   06-03-06 21:38

Къв перформанс ве пич, народът тука масово за кеф снима ... на който му трябва пърформанс не се стиска за стъклария ... [smilie8]

Публикацията е редактирана (06-03-06 21:39)

Дата:   06-03-06 21:39

квой туй ...перформанса [smilie8] ...[ezik]

Автор: chavo   
Дата:   06-03-06 21:41

ми аз с ръчния без подтвърждаване от 38 кадара 36 са ми на фокус. Със 7 диоптъра съм, незнам на теб какъв ти е проблема [smilie11]

Дата:   06-03-06 21:44

...а "идей", кво е...да не би да е "идеи" ...[smilie5] [beer] [shtrak] , преди да проснимаме, може би трябва да пропишем ! [smilie19]

Дата:   06-03-06 21:45

Да го докопам и аз това потвърждаване един път, че при мен нещата са поне 1 към 3 ... и аз кьорав ... [smilie8]

Дата:   06-03-06 21:46

Проблема е , че няма съвместимост между бурзината на един 350 Д и един Хелиос и посредственоста на един механичен обектив, от гледна точка на бързина и гъвкавост, но аз разбира се говоря за себе си...

Дата:   06-03-06 21:47

Ти кво спорт ли снимаш, авиошоута ... гепарди ... [smilie11]

Автор: ejko   
Дата:   06-03-06 21:47

Ами аз нямам опит с механични, а с огледално рефлексен също снимам от сравнително скоро! Но ми трябваха около 10 дни, за да докарам да имам брак в съвсем нормални размери с механичния! То вярно, че той е 35мм, но все пак[smilie6]
Но това че само като говорите и вдигате цените е вярно! Обективите са добри, но не за тези невероятни суми!!!
А Мимик да не се прави на невинен..., неговият зъл гении се крие зад всичко това!!![smilie6]

Дата:   06-03-06 21:48

самара- е хубо де згреших в правописа, туй ли е най-вазно тъкмо в тоз форум?

Автор: safrid   
Дата:   06-03-06 21:48

Повече снимки, по-малко мрънкане и ще стане. А то иначе много ясно такива обективи не са за вески, ама какво са ти виновни хората дето могат и харесват да снимат с тях да не са те били през ръцете да купуваш.[smilie18] [beer]

Автор: turin   
Дата:   06-03-06 21:49

Абе нали керванът си върви - аз няма да си променя мнението за обективите. След всички снимки с ръчни обективи, които съм гледал и гледам и продължавам да им се кефя.
Ама може и да е прав за едно фастман - цените не е хубаво да се вдигат. [smilie7]

Дата:   06-03-06 21:50

Ам нали знаеш - нещата се продават, за колкото им вземеш ... аз примерно купих преди 2 седмици 2 стъкла на 1.5 пъти над реалната им цена ... ма тия стъкла тука биха ми стрували поне 4 пъти повече ... та за един цените високи, за други - далавера ... [smilie8]

Дата:   06-03-06 21:50

...в книгите пише: начинаещият фотограф гони мига, добрият го създава [smilie8] ,... прав си разбира се...това е криза дето всеки изживява [smilie24] ..за това си вземи една сигма 18-125 или 18-200...или нещо 17-85 на канон, за миговете [smilie24] ..и нещо на М42, за стойностните неща [smilie24] , сори че малко се наострих ! [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   06-03-06 21:51

Абе евала на фотографите в тоз форум! Вече споменах кои са те! Аз хортувам на новобранците, те да ме слушат и да му мислят!

Дата:   06-03-06 21:51

Самара поет ти казвам ... [smilie5]

Дата:   06-03-06 21:55

Мимик, теб та туриха при истинските фотографи, бате [smilie3] ...евала! [smilie24]

Дата:   06-03-06 21:56

Знаех си, ча ша ма признаят преживе ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна