Автор: fastman
Дата: 06-03-06 21:27
Здравейте приятели!
С дни, не с часове следя форума! Взех си преди 6 месеца ФЗ 20, който с мъка на двойно по-ниска цена с екстрите ( дистанционо и т, н,) продадох за 650лв! Още го изплащам, тъй като тогава не исках да ги давам мангизите наведнъж. Сега ( преди 5 дена си взех 350 д кеш за 1900 и нещо и съм невероятно щастлив!
Качеството just from the камерата е невероятно...
Но китака веднага става очевидно е говна...
Добре... Веднага открадъх на баща ми Зенита със смотания Хелиос 50/2.8 и направих 30-на мазни.. Голям удър!!! Купих си " приставката на горби" и нещата придобиха известен смисъл, но не съвсем, не съвсем....
Защо го пиша всичко това? Коства ми много усилия ( с два пръста пиша...), но искам да спася от огромна гешка хората, които полудяха по прехвалените "стари обектъиви на М 42". Наистина те СА ДОБРИ, но много неудобни, и сега предобиха незаслужино ( спекулативно) цени, който наистина не заслужават! Приятели, не се подвеждайте по постингите на - Георги, Thor, Mimic , i особенно Julios или нещо такова, защото това са хора с много опит и възмовности, които вие скоро няма да придобиете! Аз съм фен на Георги ( вижте му снимките ), но вие , ако сте като мен не сте него и ви трябват на първо време готини, ако не перфектнио обективи, но автофокусни!!! Изтървах 1 000 000 фотографии заради механичното фокусиране , с или без потвърждение... Ако търябва да дам 250 лв. за твърд и ужасно непрактичен обектив ( било то и с добри характеристики ) и да спестя още толкова, аз за себе си реших- AF и после и само , ако ме кефи от гъзария и ако е тънкаж, както беше мога заради играта да взема да си играя с механичните. Я се запитайте, колко от вас биха използвали тия, когато нещата не са на ниво експеримент... Аз лично не бих
|
|