Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ей това ме разби!
Автор: boreto   
Дата:   21-07-04 07:45

Таквоз дребно, пък с оптичен стабилизатор. Направо ми взе ума. И какво голямо дисплейче...
http://www.dpreview.com/news/0407/04072102panasonicfx2fx7.asp
Бониии... Чакам отзиви.
[smilie8]

Публикацията е редактирана (21-07-04 07:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Ей това ме разби!
Автор: stoianp   
Дата:   21-07-04 08:38

Мдаааа... Освен това пуснали FZ3 и FZ20 и ги хвалят, хвалят....

Автор: inmitev   
Дата:   21-07-04 08:43

Хвалят ги, ама някой да е погледнал размера на матриците им?
FZ3: 3.1 мегапиксела на матрица 1/3.2"!!!
FZ20: 5 мегапиксела на матрица 1/2.5" [smilie10] [smilie10] [smilie10]

То бива, бива миниатюризация, ама чак пък толкоз![smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: xizor   
Дата:   21-07-04 08:43

А ФЗ 3 кога ще има?

Дата:   21-07-04 10:02

Малка матрица - голям шум.
Въпрос на приоритети. На някои шумът не им пречи.

Автор: vkamenov   
Дата:   21-07-04 11:02

Izvinete,no kakva triabva da bade matrizata na edin 4MP i edin 5MP aparat,za da ne shumi
mariza? T.e. interesuva me optimalnia razmer.

Автор: J0R0   
Дата:   21-07-04 11:16

"Оптималния" размер е колкото може по-голяма.
Шумът, обаче не идва само от размерите. Голямо значение имат разните филтри и микролещи пред матрицата, както и софтуерът, който после обработва изображението.

Автор: Ronson   
Дата:   21-07-04 11:53

А новото Sony DSC-P150: 7.2 megapixels 1/1.8" Type CCD [smilie23]

Автор: Георги   
Дата:   21-07-04 12:02

хо хо хо хо 1/1.8 и вътре 7 мегапиксела, рулира

Автор: pinko   
Дата:   21-07-04 12:20

Аз вече изображение от такава малка матрица с безброй мегапиксели гледам и обработвам с отвращение, да си призная[smilie11]

Фуджито S1 Pro беше с 3,5 ефективни Мп на такава матрица

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/wiwk2974.JPG
http://www.dpreview.com/Learn/Articles/Glossary/Camera_System/images/123di_dslr.gif

и пак имаше какво да се желае.

Но какво да се прави, хората искат евтино апаратче с колкото се може повече Мпиксели, и отговора на фирмите е неизбежен[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: GuruMMX   
Дата:   21-07-04 13:46

heh
pak kazvam.. vij z aprimer matricite na EOS serija 1xx :) [smilie5] te opredeleno ne shumjat! :)

Дата:   21-07-04 13:47

heh...
stiga be..
jiv primer e:
1D i D2H

sehstash li se shto 1D e po-bezshumen. :)

1.3 crop i 1.5 crop :) ... ooops
a sa i dvete 4mp :)

Публикацията е редактирана (21-07-04 13:48)

Дата:   21-07-04 13:50

mdaaaa/...

ako iskate hubav evtin aparat.. potursete EOS 30D ~$550 second hand
a ako iskate dosta po seriozen aparat na dostupna cena:
EOS 1D ~$2500 mdaaaaaaaaa

ae sus zdrave :)

Автор: pinko   
Дата:   21-07-04 13:56

Мдаааа, 30Д е много яка машина, бат` Вельо https://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=presentation_va1вече близо 4 години снима с такъв, няма грешка, само на 120 000 кадър смени затвора, много як апарат[beer]

А за приблизително 3000 долара и юзван 1Дмарк2 може да се намери[shtrak]

Публикацията е редактирана (21-07-04 14:01)

Дата:   21-07-04 14:31

Айдеееее... Пак ви избиха кранчетата.
Аз ви говоря за п... въшки, а вие орли та орли!

Автор: volokin   
Дата:   21-07-04 14:38

GuruMMX, при4ината в по-безшумния 1Д не е толкова в големината на сензора, а в на4ина на направата му: единия е CCD (Canon), другия е CMOS (LBCAST-сензора на Nikon). CCD-сензорите физи4ески (направа) шумят много по-малко!! Тъй 4е твоят аргумент се отхвърля като решаващ!![beer]

Дата:   21-07-04 15:42

mdaaa.. tuj tuj.. te za tva vsichki po seriozni mashini gi pravjat veche s CMOS hahahaha

bash vuv fizicheskija razmer e ama dokat stignesh sam do tozi izvod shte si izharchil dosta $$$ hehehehe

[beer]

Автор: matasel   
Дата:   21-07-04 17:54

Дами и Господа - тук много обичате да критикувате малките сензори и техния шум. Да, голям е и това определено е лошо. Но преди 150г. са снимали на стъклени плаки с размери примерно 10х15 см и са си приготвяли емулсиите сами. Е, това означава ли, че трябва да се стремим към такава матрица? Факт е, че се върви към миниатюризация и това няма алтернатива! Факт е и, че лайка форматът е най-популярният и че за него са произведени огромно количество качествена и скъпа оптика, а още по-голямо не дотам качесвена и сътветно по-евтина оптика и тези, които я имат са си свикнали с нея и не им се ще да се разделят с толкова хубави неща! Но помислете как изглежда един обектив за 1/2.7" матрица 6-60/2.8 и как би изглеждал аналогичният такъв за 35mm филм35-350/2.8. Аз лично не съм виждал такъв, а и никак не съм убеден, че въобще има! Разбира се има и фундаментални причини - например при една и съща относителна диафрагма и при еднакъв зрителен ъгъл, обективът за по-големия формат ще осигурява по-голям абсолютен светлинен поток към филма/матрицата. Това разбира се ще влияе върху шума. Има и други по-принципни ограничения като дълбочина на рязкост, например, която е различна при различните формати. Мен лично ме дразни и малкият диапазон на промяна на относителния отвор при повечето сапунерки.
Според мен трябва да продължава повишаването на броя на пикселите при запазване и дори намаляване на размера на матрицата, НО и при намаляване на шума!!!
Мисля, че ще е добре и да се обърнат към по светлосилни обективи, а не да се превъзнасят, че 12х обектив си запазвал светлосилата 2.8 в целия диапазон на зума. Защото преди 25 и повече години имаше обективи с 15х (6-90мм)зум и светлосила 1.2 за S-8 и тогава аз не съм срещал някой да се хвали, че тази светлосила била, виждате ли, за целия диапазон на зума. Е, тези обективи бяха доста големи и тежки, но технологията се разви много и би трябвало същите параметри да могат да се постигнат и при по-малки размери![smile] [smile] [smilie24] [beer] [beer] [beer]

Дата:   21-07-04 22:15

matasel, ти математика и физика учил ли си? Впрочем на колко години си?

Дата:   22-07-04 12:39

Ronson, какво точно не ти харесва от моето писание, че толкова си се загрижал за моето образование и възраст. Ще ти бъда много благодарен, ако си по-конкретен![beer].
А за последен път на въпроса за моето образование и възраст отговорих на Жоро, когато му напомних, че с него сме повтаряли 5 пъти първа група на предучилищната[smilie19]. Ама сега се сещам, че и ти беше с нас[smile]!

Дата:   22-07-04 14:31

Съвсем забравих, ти беше онзи питанчо н'знам си к'ъв. Както и да е, забрави.
[smilie21]

Дата:   22-07-04 14:50

Ти си бил много досетлив, браво!! Аз пък как не се сетих, че звездобройците били толкова схватливи!
И какво да забравя, че сим бил н'знам си к'ъв или да забравя, че си писал нещо по повод на мое писание?[smilie19]

Автор: dsp   
Дата:   22-07-04 18:07

Размера на матрицата няма да могат да го намалят повече дори и да искат, защото при много малък размер на пикселите започват да се проявяват разни квантови и вълнови ефекти :) особено когато лъчите падат под по-голям ъгъл върху матрицата [shtrak]

Дата:   22-07-04 18:21

Ще поживеем - ще видим - знаеш ли колко "невъзможни" неща са направени, защото някои не са знаели, че не "могат" да се направят![beer]

Автор: dsp   
Дата:   22-07-04 18:42

Е, както е казал Ш.Холмс: "като махнем всичко невъзможно, това което остава е истината колкото и невероятна да е тя" [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна