Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продават ли се фотографии в чужбина?
Автор: МиТкО   
Дата:   02-03-06 13:00

Приятел печатар ми разказа следния случай:
Български художник, живеещ в Германия, изпраща файлове до свой човек в България, съдържащи добре омазани снимки, така че да приличат на рисунки. Своя човек ги разпечатва върху качествено платно и ги връща в Германия. Там Творецът довършва с няколко мазки "рисунката", излага и продава като топъл хляб. Последната му поръчка е за 50бр.
Как приемате това - като бизнес, занаятчийство, творчество, или нещо друго?

Отговори на това съобщение
 Re: Продават ли се фотографии в чужбина?
Автор: Стоев   
Дата:   02-03-06 13:03

U4enoto si e u4eno i gladno nema da ostane [smilie24] [beer]

Автор: Todd   
Дата:   02-03-06 13:06

Който каквото и ще да ти приказва винаги става дума за мангизи мойто момче !
Другото е вятър работа !!!!!!Изкуство и не знам кво си -дрън дрън ....
Всяка боза се превръща в изкуство когато от нея могат да се изкарат мангизи !!!!
[shtrak]

Автор: fundamental   
Дата:   02-03-06 13:17

[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: zoomaniak   
Дата:   02-03-06 13:18

Todd написа:

Всяка боза се превръща в изкуство когато от нея могат да се
изкарат мангизи !!!!

----------------------------------

Оставяш ме безмълвен. Аз за тва мразим комерсиализма. Конкурсите и т н....неща които омърсяват фотографията...а дълбоката истина е, че всичко е за пари и всеки организира нещата за пари а не в името за развитието на фотографията и т н....

Много ме натъжиха думите ти - истината в тях - истина поне за мен....парите развалят всичко....[smilie2]

Дата:   02-03-06 13:32

Zooo, да бе човек , ама нали пък мангизите ти помагат да си гледаш кефа !!!!
Така че - па тая :)))
[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: garry   
Дата:   02-03-06 13:44

виждал съм да се печата на трансферна а3 хартия и после с термотрансферна преса се полага изображението върху материал подобен на тва върху което рисуват художниците. Но колкото и добре да е изпипано си личи че е менте [smilie5]

Не съм чул някой да претендира че тва е изкуство, а и цената на която се продават тия рисунки е ниска, така че не виждам проблем.

Автор: vladomatev   
Дата:   02-03-06 13:59

Има една испанска фотографка ..сега е потърся пове4е инфо ..която прави същото и е международно призната ..в музеи я излагат и работите и са страхотни ..така 4е ...

Автор: Insight   
Дата:   02-03-06 14:28

Ми чисто занаятчийство си е ... то не става ясно като какво ги продава - като автертични авторски творби или като ... такива каквито са ...

Автор: ecobo   
Дата:   02-03-06 14:36

Който е ходил в Несебър или Созопол, не може да не е видял хилядите акварелчета, които местни "художници" продават по улиците.
Как се правят - печата се на кадастрон с мастилка, после с четка с чиста вода се замазва напечатаното, така че да заприлича на акварел. И по 15-20 лева парчето....[smilie19]

Автор: Стоев   
Дата:   02-03-06 18:58

Ecobo, ne6to podobno s patkite ne moze li da se razvarti? [ezik] [beer]

Автор: Grandpa   
Дата:   02-03-06 20:44

Лично на мен ми е през коридора та у банята дали гледам нещо, дето някой "творец" го е рисувал с гъза си или някой "занаятчия" го е избичил на принтера.

Или ми харесва или не.

Автор: vaskoni   
Дата:   02-03-06 21:44

Искам да ви кажа че аз също съм художник и знам за такива неща от мои колеги -само че на Албена. Носят си преносими фотолаборатории-ч.б
и когато клиента дойде го заснемат,понеже повечето бързат за плажа,след това проявяват съвсем слабо фотката и отгоре с пастели...това е,хората са натрупали рутина и на ден правят по 3-4 такива портрена че и по повече-единия е от 80-150лв. има и по скъпи!
Какво се учудвате на тези неща- китайците нашите братя отдавна го правят това-имат цели цехове за манифактура-един прави снимкови копия на известни картини,друг ги печата на платно,трети нанася релефен слой с прозрачно релефно лепило и накрая най-вещия в занаята удря по един завършващ щрих с боя-но само на места-облаци,листенца и т.н Лично съм говорил с търговец който внася на едро от там в България-с ТИР натряскан до козирката - едната фирма е в Търново там слагат рамките подобие на италиански и хайде в магазинната мрежа...поне в Ямбол,Сливен е пълно с такива творби-цени 30-150лв за размери около 50-70см
....така че нищо ново под слънцето господа :)

Автор: zoomaniak   
Дата:   02-03-06 21:49

vaskoni

дай да видя таквиз творения. интересно ми стана като ти обясни тва онова...[smilie7]

Автор: vaskoni   
Дата:   02-03-06 23:29

пълно е с такива по магазините...учудвам се че не си ги видял??? Попитай в магизин за сувенири и магазинерките сами ще те заведат [smilie18]

Дата:   03-03-06 10:10

E kak бе ,
нали в тоя информционен век всеки разбира от шидьоври !!!!
Даже комшията на село де си изхвърля оборския тор пред пътната врата има "Слънчогледите" на Ван Гог .
Ако си малко по-убедителен даже можеш да го убедиш че неговата е оригинала .
Така че , на китайците евала !!!!!!
Няма празно , щом по пазара и китайски мартеници има !!!
Имам у нас подарък - българска къща (керамична )нагласена , абсолютно автентична . Отдолу си пише Made in China .
Та така ........
"Знаете ли за мен кое е невероятно?Че не сме го направили ние ..." [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]
Сещате ли се ???

първа  назад  1     всички  напред  последна