Автор: spirit
Дата: 02-03-06 12:17
1. Какво снимате?
2. Как снимате?
3. С какво снимате?
4. Измисляте ли снимките си предварително или чакате да ви попадне нещо интересно във визьора?
5. Правите ли си сценарии на снимки?
6. Предварително ли решавате какво искате да внушите и с какви изразни средства да го постигнете?
7. Как решавате какви технически средства са ви необходими?
8. Какво бихте искали да снимате?
9. Какво се страхувате, че никога няма да ви се отдаде на заснемете?
10. За кого персонално снимате?
11. Какво искате да кажете на другите със снимките си?
12. От кого чакате одобрение?
13. В какво и кого намирате вдъхновение?
14. Какво правите когато не го намерите?
1- много неща опитвам- макро, пейзажи, потрети, стари сгради... по-лесно е да кажа какво НЕ снимам - голо тяло... :-)
2 - в какъв смисъл "как"? - Следващите въпроси могат да се възприемат като пояснителни към този.
3 - сега с дигитален SLR , преди с лентов такъв.
4 - рядко правя нещо предварително замислено. По-скоро си избирам местата, където да ходя, за да снимам.
5 - не - проба->грешка->корекция; проба->грешка->корекция; проба->грешка->корекция... :-)
6 - рядко решавам предварително. По-скоро внушението идва от това, към което съм се насочил за снимане.
7 - ами... според това какво ще снимам ако излизам на пролетна ливада, ще ми трябва макрообектив, ако ходя в пещера - статив...
8 - повече портрети, повече пейзажи... :-)
9 -нямам подобни страхове ако въпроса се отнася до тематика, а ако е до конкретени обекти - Гранд каньон, водопада Виктория, Мачо пикчо :-)))
10 - персонално? :-) Росен, Светлин, Милена, Нели, Емил... :-) Едва ли точно това се има предвид във въпроса :-)
11 - да предам емоцията, усета си за естетика... Не мисля, че има едно посание присъстващо навсякъде в снимките ми.
12 - нямам очаквания, но се радвам ако съм бил разбран...
13 - В шарения свят, във вечните "неща" - любовта, Бог, красотата (ако не са едно и също... )
14 - Просто не снимам, или експериментирам (май за последноте пак трябва някаква форма на вдъхновение)
|
|