Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Sony DSC F717
Автор: acho   
Дата:   20-07-04 12:28

kakvo mislite za tozi aparat i kakvi sa cenite mu v bg

ako i znaete ot kude da se kupi... ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony DSC F717
Автор: Brummaker   
Дата:   20-07-04 12:45

aparata e [smilie24]
1300 BGL v tehnomarket naprimer
ili v ARGUS-1200BGL...

Автор: pinko   
Дата:   20-07-04 12:47

Този апарат КАТЕГОРИЧНО е най-добрия неогледално-рефлексен, правен някога, може би единствено Олимпус 8080 може да се мери с него[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   20-07-04 12:56

ahum ! [shtrak]

[smilie24]

Автор: boni   
Дата:   20-07-04 13:59

Hm ,hm.
Veche ne sym siguren dali e taka . Vapreki 2/3" CCD ima baia hromatichen shum. Skoro gledah edni testove 717 vs G5 i triabva da si priznaia che G5 se spravia po-dobre(s izkluchenie na CA) i po-malko shumi osobeno v nebeto.

Автор: gettattoo   
Дата:   20-07-04 14:09

Аз имам Сони 717,и съм много доволен от апарата.Про4ети ревюто внимателно:
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/
Един наистина впе4атлява6т фотоапарат;)

Автор: solo5   
Дата:   20-07-04 15:30

Някой не продава ли такъв апарат за 800 лв
:-))))))))))

Автор: sagittarius   
Дата:   20-07-04 16:14

Ае, всъщност някой не подарява ли ...[smilie25]

Автор: terminator   
Дата:   20-07-04 17:39

Апарата е много як [smilie24] и [shtrak] здраво и качествено [smilie24]

За доказателство - виж ми снимките в профила [smilie19]

Автор: solo5   
Дата:   20-07-04 18:45

Не бе, сериозно [smilie7]
Нормално е един апарат след като излезе от магазина и цената му да падне с 40%
При 1200лв цена в магазина, би трябвало 2-ра ръка да е 720лв. Аз давам 800лв [smilie5]
Такава била практиката навън от БГ [beer]

Автор: pinko   
Дата:   21-07-04 12:26

Това важи за повечето апарати, но Сони 717 е прекалено добър модел и цената му се държи геройски, просто си заслужава парите.

Мисля че 1000 лева е абсолютния минимун за употребявано 717[shtrak]

Автор: PolarBear   
Дата:   21-07-04 13:00

Пинко е прав. Но има и още нещо, тези цени в момента са цени за разпродажба на последни бройки. Преди две години апаратът струваше около Е 1600. После поспадна, разбира се. Та тези, които биха продавали на старо едва ли са склонни да приемат сегашната цена за база. А от друга страна, не могат и да не се съобразят с нея. И затова 950 - 1000 лв. е реалистична офертна цена. А човек сам да си прави сметка дали да не додаде 200 лв. за нов.
На няколко места съм писал - апаратът е наистина много добър. И много здрав. Твърдя го 100% на базата на собствен опит.

Автор: jumbo   
Дата:   21-07-04 13:22

уха излиза от магазина и спада с 40% кефффф
значи сега засядам пред шоу рума на мерцедес и чакам да излезе някой и да му кажа пич за тва дръвце дето са се изръси 100 000 аз ти давам 60 000 ама то е щот съм пич

Автор: Георги   
Дата:   21-07-04 13:33

джъмбо, ако го потъркаля година и нещо или около 100тина хиляди километра българско (селско/зверско) каране... дами ще се натикаш с тия 60те хиляди? (Отг. ДА)

Автор: jumbo   
Дата:   21-07-04 13:34

тук идеше реч за излязъл от магазин а не за търкалян 1 година (вече се чудя аз ли само мога да чета)

Автор: Георги   
Дата:   21-07-04 14:05

ако познаваш много случаи на продажба (и е обичайна практика) на такава техника на физическия смисъл на "излезе от магазина" - добре.

то не стига само да можеш да четеш :-)
понякога се иска и [smilie11]

Дата:   21-07-04 16:10

boni,
сериозно, бих искал да погледна този тест...звучи ми като гръм от ясно небе [smilie10]

Дата:   22-07-04 22:59

Няма нужда - просто отвори сайта на стив и си отвори на 100% снимка снимана с двата апарата - гледай небето .
Единствения проблем на Г5 е хроматичната аберация ,но той може да снима в РАВ ,а ФШ 8 можеш да чиситш хроматична аберация в РАВ

Дата:   22-07-04 23:07

ето със Сонито
http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/f717/samples/dsc00048.jpg

ето с Канона :
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/g5/samples/IMG_0230.JPG

Еми пък с Канона е много по-чист кадъра - и в небето и в сенките няма типичния цветен шум на Сонито ...Я виж само с сянката под табелата Марина кафе - колко по-гадно стои от сонито

Публикацията е редактирана (22-07-04 23:10)

Дата:   24-07-04 15:36

Бони,
мерси за линковете !

А сега по тематааааа....
Ами много ме сърбят ръчичките да почна и аз малко в стил "Гената". Ама много ! Това са два кадъра, които нямат нищо общо като условия на снимане. Погледнете слънцето и съответно - сенките. Ми нормално е под табелата да е по-чист кадъра, когато слънцето го е огряло/по-ниско е и под табелата се вижда, за разлика от високото слънце на снимката на Сони-то и тогава е чиста сянка !!!/. Още: вижте покрива зад табелата, на съседната сграда-там драстично няма нищо общо...небето на двете снимки - също !
Абе знаех си аз, че на такива тестове не требе да се вярва, ама мислех поне че го правят по-интеуегнтно [smilie3]

[shtrak]

Та продължих да си разглеждам аз кадрите/горе беше на "пръв поглед"/. Двата нямат нищо общо и като ъгъл на снимане. При G5-цата е клекнал и още повече е подчертал добрата визия към въпросната "сянка".На единия има кола, а на другия я няма.Сигурно са минали часове/ми нормално, нали слънцето "трябва" да позалезе [smilie19] / По дяволите, не на мен тия г-н Стийв ! [smilie3] Колко парички взехте за въпросното "сравняване на двата апарата" г-н Стийв ? [shtrak]

Публикацията е редактирана (24-07-04 17:01)

Дата:   24-07-04 17:39

Abe Brum,Steve nishto ne e vzel zashtoto ne gi e sravniaval. Tova sa 2 linka ot reviutata na dvata aparata.
Vzemi koito i da e 2 snimki na 717 i G5 i shte vidish che 717 ima silno izrazen hromatichen(cveten)shum,koito pri G5 otsysstva. Pri G5 shuma e mnogo po film like ,po monohromen i ne draznesht.
Imal sym go tozi aparat (707) ,snimal sym i sys 717 i G5 . Tova e neshtoto koeto vinagi me e draznelo v 717/707 - hromatichnia shum i lipsata na RAW.

Дата:   24-07-04 17:44

Е, значи се извинявам на г-н Стийв.
Ама това за кадрите е очевидно, че е така както съм го написал.
Знаеш ли Бони,
аз имах 707 и 717 и смея да твърдя, че двата апарата имат огромни разлики. Колкото до G5 не мога да споря, защото само молко си поиграх с един и нямам много впечатления. Но не ми се хареса, определено!
А колко е динамиката на въпросния Канон, знаеш ли...Ще ми е интересно, защото нямам и представа.Мерси.

Дата:   24-07-04 17:55

Vij ,az sym snimal i sus 707 i sus 717. Obshtoto mejdu dvata e hromatichnia shum,koito mojesh da vidish na vseki kadyr v senkite. Toi se vijda poniakoga i na A4,a tova e drazneshto. Predimstvata na tezi aparati pred G5 e che sa mnogo po-barzi i kato rabota i kato zapis na failove i kato AF.
G5/G3 e znachitelno po-baven,no izobrajenieto mu e s po-finna struktura i s po-monohromen shum. Osven tova ima RAW,koeto e mnogo goliamo [predimstvo.
Drug nepriaten nedostatyk na G5 e silnata CA.
Pri G3 e po-malka.
Taka ili inache imat i plusove i minusi,no kakto sym kazval mnogo pyti v tozi klas G3 za men e nenadminat kato kachestvo na izobrajenieto vava vsiako edno otnoshenie.

Дата:   24-07-04 17:59

V momenta gorchivo sajaliavam che si prodadoh G3-kata! Tyrsia da si nameria pak takava ama ne moga.... Testvam v momenta G5 i se chudia dali da ne si vzema G5. Vapreki vsichko izpisano shuma mu ne e problemen,no CA e napravo iznenadvashto po-goliama ot na G3 i tova me drazni...

Дата:   24-07-04 18:02

Ами аз като видях , че си продаваш G3 и много се учудих, защото по това, което се пише за него...
С него пък си играх още по-малко от G5-цата и за това май трябва да съжалявам. То избора е ясен: 717 или G3.
Според мен, де...Аз бих предпочел....и двата ха ха ха [smilie24]
Бони, ела в отбора ! [smilie24] /717 [smilie3] /

първа  назад  1  2     всички  напред  последна