Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой къде точно се намира
Автор: bpavlov   
Дата:   27-02-06 13:42

Това изображение съвсем скоро ще се появи по билбордове и печатни реклами. Компанията, която ще представлява е мултинационална и мултимилионна, а бюджетите за реклама са чудовищни. Цяла поредица от специалисти тук са давали своето компетентно мнение.
Моля, направете конструктивен коментар, без повърхностни изказвания

Отговори на това съобщение
 Re: Кой къде точно се намира
Автор: maldito   
Дата:   27-02-06 13:46

[smilie11]

Автор: dau   
Дата:   27-02-06 13:47

Ти кажи кой го е фотнал това ...

Автор: J0R0   
Дата:   27-02-06 13:54

Ми, всяка рекламна кампания има различни цели, стреми се към различни внушения.
Изобщо не е задължително в една реклама снимката да е някаква уникална и готина фотография.
Дори има рекламни кампании, които залагат на обратното - тъпи и зле направени технически снимки, правени все едно с апаратче за еднократна употреба.
При тях посланието е - ето виждате ли, това са "естествени" и неподправени снимки, каквито всеки може да направи и каквито всеки има в албума си... това което ви предлагаме е също така "общодостъпно" или нещо от тоя род...

Автор: kali222   
Дата:   27-02-06 14:10

Тази снимка залага точно на внушението, че всеки може да се идентифицира с някой от участниците в кадъра. Стар похват, който присъства в рекламните кампании на широк диапазон продукти, насочени главно към масовия потребител.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   27-02-06 14:14

bpavlov
Кой къде точно се намира

Аз се намирам в София.

Компанията, която ще представлява е мултинационална и мултимилионна, а бюджетите за реклама са чудовищни.

През... ми са всякакви мултинационални и мултимилионни компании с чудовищни бюджети, особено когато искат да вземат от мен, а не да ми дават [smilie7]
Не търся естетиката по реклами и билборди, нито в компетентното мнение на поредицата специалисти от въпросната компания. Те си знаят работата, а аз моята. Няма пресечни точки.
Самият факт , че нещо са облекли в студен неон означава, че не е моята представа за уют.

Това естествена снимка ли е, или е поръчана рекламна постановка?
Дали не е проформа? Няма ли момиченцето да търкулне за проходилка в оригиналния вариант после една гума Мишелин например[smilie18]
Обзалагам се, че това няма да се закичи в тоя вид над улицата, защото посланието не е достатъчно ясно. Ще трябва да се поокичи или поопише точно какво ще продава. Ще му махнат също така доста артефакти, защото е далеч от идеализиран вариант за рекламни цели. Може би точно това търсиш...мнения за корекция [smilie3]

Автор: aquarius   
Дата:   27-02-06 14:16

Мдаааа, и на мен ми предстои същия ритуал след 2 седмици!!!! [beer] [smilie5]

Стискайте палци да хване фотоапарата!!! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Съжалявам за офтопика...ама не се сдържах!! [smilie8]

Дата:   27-02-06 14:25

Прекалено много хора има , за да става за реклама - от всички видове поне по двама. Така се претрупва и погледа се разпеторява. Брадатият дядо гледа не в търкулването - а във фотографа, нещо недопустимо. На другият дядо пък косата се слива с фона. Единият млад мъж е закрит от момичето (то има цели 3 млади жени в кадъра) Най-малкото ФШ ще го изяде [smilie5] На гардероба има натрупани хаотично разни вещи. В десния долен ъгъл някакъв предмет, недобре замазан с ФШ.
Това нещо ако ще е за билборд, трябва да се види за миг от автобуса с намалено внимание на зрителя, и да се разбере.
Мисля, че си се поувлякъл в изложението си за мулти и т.н.

Автор: Todd   
Дата:   27-02-06 14:38

Според мен първия поглед е върху питата и детето , другите са фон .
Поне така гледа такъв като мен дето не е фотограф .А това нещо нали няма да е за фотографи ????

А при семейните калабалъци все някой гледа в апарата - това не смущава нещата .

Дата:   27-02-06 14:56

Mobby, не съм се поувлякъл в изложението за мулти, точно затова съм я постнал тук. Снимката няма да търпи повече никакви корекции, защото аз не съм оторизиран да нанасям корекции върху вижданията на както казах много компетентни специалисти. Снимката не е естествена, поръчана постановка е, и точно заради това бих се радвал на коментари. Не търся никакви идеи, аз просто си гледам сеир... Исках да получа безпристрастни мнения преди да стане ясно на кой ще е рекламата и какво е искал да "внуши"

Автор: gorbi   
Дата:   27-02-06 14:57

хм..... тука някой без пари иска да си пооправи продукт за продаване..... хитро.... [smilie3]

Дата:   27-02-06 15:14

bpavlov
Няма лошо просто да погледаш сеир [smile]
Няма лошо дари и ако търсиш идея за корекция - които иска ще даде [smilie3]
Ето с тази снимка например ми доидоха например 5 идей как бих я направил аз. Дори може би ще го направя, ето така за кеф.
Сетих се, че за този обичай по традиция се провежда само в женско обкръжение, ако това е от значение [smilie3]
Кажи ни после кои за каква точно реклама ще го ползва (това е 90% важно за преценка на всичко в снимката), и къде точно ще я видим закачена или отпечатана [smilie24]

Автор: garry   
Дата:   27-02-06 15:28

на тази снимка не виждам бащата на детето, щото в ляво има 2 двойки млади хора, в средата са бабата и дядото. Господина със сакото е стар за да е баща на детето /ако се търси идеализиран образ на семейство де/.

Олющеното дюшеме /не знам така ли се пише тая дума[smilie5]/, захабените килими и боклуците по персийския килим на преден план /върху плътно червената част има някакви петна и бели точки/ също не ми правят добро впечатление [beer]

Автор: Doriyan   
Дата:   27-02-06 15:31

Човекът който гледа към апарата, сякаш казва "Доволен съм от живота" и го казва точно на зрителя(допада ми). Цветовете не ми харесват и допълват ретро усещането, което според мен не се връзва при толкова много млади хора на снимката. И мен, като Mobby_Dick, ме дразни гардероба и онова което е долу в дясно. Освен това не ми харесва, че килимите са 2 и са различни. И не се връзва, че всички са с обувки и маратонки!

Автор: Brummaker   
Дата:   27-02-06 15:36

Ми аз не искам да се отъждествявам с никой от лицата на снимката .

Защото изглеждат зле и са снимани зле . За да иска някой да се отъждестви с човек от тази плоска и елементарна фотка, то то трябва да е луд.

По този въпрос спор няма кака Фридка в темата си за видове много добре го е казала и съм съгласен с нея: ти искаш да приличаш на Джеймс Бонд, нали /айде, айде не искаш, защото гроздето е кисело [smilie6] / -
да ама филмите на 007 са перфектни като фотографска визия [smilie24] [smilie24]

И тук трябва да е така, сори [shtrak] [shtrak]

Автор: chukov   
Дата:   27-02-06 15:41

Това, че снимката се прави в женско обкръжение въобще не е вярно.

Тук се бъркат два различни обичая:

1. "Прощъпулник" - прави се когато решиш и не е задължително детето да е проходило. Тогава се поставят различни предмети и се вярва, че който предмет хване първи в това поприще ще се изяви като порастне.

2. "Питка" - (това, което е на кадъра според мен) се прави когато детето проходи. Майката веднага замесва питка щом го види да ходи и черпи комшии за радостната вест.

Сега конкретно за кадрото е абсурдно да става въпрос за гуми. Аз работя в тоя бранш и съм изгледал една камара реклами за гуми. Не вижда какво послание, свързано с гумите може да има тук. Абсурт. Там обикновено се набляга на сигурност, комфорт при шофирането, агресивен дизайн. Не мисля, че това е реклама на гуми.

Това е за фототехника според мен и идеята някой я спомена по-горе. Ето момент, който е заснет по съвсем обикновен начин, което и аз мога да направя и запечатам. Трябва само да си купя .... какво да е вече

Автор: legba   
Дата:   27-02-06 15:45

Тва е само на Мтел новата глупава реклама :)
Само те могат да измислят нещо толко тъпо.
Другите веднага след тях са Глобул които скоро ще се казват Космо - слогана може да е "Вашият Космо-с"
[smilie21] [smilie21] [smilie21]
Иде ми да се напия след такива реклами да си чупя бутилките в главата...

Дата:   27-02-06 15:45

Снимката трябва да символизира, че компанията "стартира" на българския пазар, без значение от крайния продукт. Просто цялата работа тръгна от там, че аз изявих желание да направя тази снимка, защото имам подходяща обстановка и малки дечица на разположение. Беше ми отговорено, че това е невъзможно, защото тук отговорността била огромна, изискванията на компанията са големи, гайдлайновете са строги, моделите на снимката можели да бъдат само професионални манекени от нарочно избрани агенции, артдиректори и дизайнери не от моята величина щели да се заемат с тази тежка задача... Що се отнася колко за без пари е направена, няколко хиляди евро за целия калабалък как ви се виждат?

Автор: chukov   
Дата:   27-02-06 15:46

Ето за гуми

Дата:   27-02-06 15:48

legba: топло
А за Глобул - ще се казва Cosmote !!!?

Автор: boni   
Дата:   27-02-06 15:51

Според мен това е суров вариант на снимката. Сигурен съм, че ще претърпи промени ако изобщо остане тази, при условие, че вече излезе в публичното пространство едва ли със знанието на компанията поръчител.

Автор: Brummaker   
Дата:   27-02-06 15:53

бе защо се чудите - пирамиди има не само във финансовите среди [smilie18] [smilie18] [smilie18]

а това е откровен шиит https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: v_iliev   
Дата:   03-03-06 22:04

VODAFONE
Видях телевизионната реклама, вариант на този кадър се появи за миг накрая.

Дата:   03-03-06 22:06

Ва-ри-ант [smilie24] [smilie7] [smilie5]

Дата:   03-03-06 22:07

Значи си се намирам точно където трЕбе [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна