Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос -Olympus
Автор: stesla   
Дата:   25-02-06 11:29

Привет на всички,
ползва ли някои C-765-770,SP310-350,SP-500.
Ще споделите ли мнение за машинните, някои от тях mоддържат и RAW,релно от него ще се изцеди ли по-добра снимка ? Това са може би наи-евтините апарати с RAW.

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос -Olympus
Автор: irina_V   
Дата:   25-02-06 11:39

Мисля че апарата е добър особено когато му се намали опцията за контраст.
Е ако се снима срещу слънцето никой апарат няма де се справи.

Дата:   25-02-06 11:42

за кого от горе посочените ?

Автор: Митко   
Дата:   25-02-06 12:02

Аз съм с с-770. Няма рав, скоро имаше тема как може да му се хакне фирмуера и да почне да записва и рав, но не ми се пробва.
Като апарат е железен (буквално), но за да ти дам компетентно мнение трябва да съм снимал и с други подобни апарати, а аз не съм.

Автор: maldito   
Дата:   25-02-06 13:09

до скоро имах 765 Uz лично моето мнение
заслужава си парите голяма част от снимките в профила ми са правени с него
[smilie24] [shtrak]

Дата:   25-02-06 13:18

[smilie24] лагодаря на всички

Автор: loveforever   
Дата:   25-02-06 13:22

Имам Олимпус С 770 - перфектен е! Значи говорима като за апарат в този клас, не го сравнявам с ДСЛР. Преди около месец съпруга ми си купи по-новия модел SP 500( разликата е основно в липсата на чехъл за допълнителна светкавица и 2 МРх в повече) За голяма моя изненада по-стария модел на практика се държи по-добре. Аз си го обяснявам единствено с това ,че за да се намали цената са му поспестили това-онова , на по-новичкия. Мисля, че като за компактен апарат с пълни настройки е перфектен - голям зум, хубав клип, пълни възможности за избори на ИСО ( най ми харесва 64 ) ръчен фокус. Според мен това е апарат за творец ,т.е за човек който иска да може да си прави всичко с него и все пак тези неща да са събрани на едно място. Недостатъците му са единствено при сравнение с ДСЛР - по-бавно фокусиране, не така плитък ДОФ, но пък за сметка на това не се сменят обективи и е по-лек. Оптиката ми е прекрасна - снимки могат да се видят в профила ми. За момента съм го обявила за продажба заради закупуването на ДСЛР, но много е вероятно и да си го задържа, защото при определени условия е незаменим.

Автор: chavo   
Дата:   25-02-06 13:41

765-770 нямат RAW. Иначе оптиката им е супер.

Дата:   25-02-06 13:41

loveforever ,поправи ме ако греша, ИМА И ВКЛ/ИЗНЛ.на шумопотискането[smilie24]

Автор: LTG   
Дата:   25-02-06 17:40

Ползвам малко по-стар модел - С-750.
Прекрасна машинка - пълен ръчен контрол, добро предаване на цветовете, прекрасна оптика, не изкривява при максимален зуум, има дистанционно и определено си заслужава парите. Следващите имат сходни характеристики и предполагам, че и те са толкова добри, че и повече. Във всеки случай бият в земята канонските сапунерки.
Недостъците са липсата на RAW, но миналата седмица пуснах линкове и програмки в една тема във форума за преодоляване на този проблем, макар и малко по-сложно. Бавно фокусиране, липса на подсветка при фокусиране на тъмно. Шумоподтискането е активно само при ръчен режим и при нощни снимки. Няма стабилизатор и е с по-скъпи карти.
Ако си фокусирала, промениш зуума и веднага щракнеш без да фокусираш пак понякога губи фокуса.
Иначе конкретно за моя апарат има за съжаление матрица, изпълнена със цели съзвездия повредени пиксели, но аз го купих на старо. И въпреки това всичките ми снимки в профила са с него направени.
Имам си филтри за него, а тези дни чакам от САЩ и телеприставка х2,2 с която зуумът става от 10 на 22 пъти оптичен[smilie10].
Относно плиткия DOF... ами може да се спори дали е нужно по-плитък[smilie25]
https://photo-forum.net/i/283573&USER_ID=6684
[smilie18] [shtrak]

Публикацията е редактирана (28-02-06 13:45)

Дата:   25-02-06 18:09

LTG ,погледнах профила ти,добри снимки[smilie24]

Автор: gembisser   
Дата:   25-02-06 20:50

Stesla продавам един 765 още в гаранция! [smilie24]
Пиши в Кюто или на 0898 712 614! Цената е добра! [beer]

Дата:   26-02-06 00:09

Благодаря за предложението gembisser,но нищо още не съм решил.

Автор: gembisser   
Дата:   26-02-06 11:23

Моля! [smile] Жената ще продължава да си го ползва! [smile] [shtrak] [smile]

Автор: cicomanco   
Дата:   26-02-06 11:39

в интерес на истината олимпусите печелят качестжо благодарение и на перфектната си оптика.имам С-5000 с изход за външна светкавица,брилянтно се държи !продавам го със 512 мб.карта и всичко останало.0887922953

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   27-02-06 17:49

Аз имам C770. Почти всички снимки в профила ми без първите четири са правени с него. Всичко казано от LTG и loveforever е вярно, ще добавя само, че C770 e изцяло метален и има MPEG4 компресия на видеото, което ти позволява на 512МБ карта да запишеш 25 мин с максимално качество. За класа си е идеален, малки размери, лекичък, може да се носи навсякъде. Качеството на картинката му си е перфектно.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна