Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сигма СД10 ?
Автор: dimi_borgir   
Дата:   21-02-06 01:45

Здравейте!

Някой познава ли СД10 на Сигма? Нещо интересно за този модел? Или сравнение с горе-долу равни по качество модели? Прочетох, че имал нтересен вид чип, ама само от четене... [smilie11]

Публикацията е редактирана (21-02-06 01:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Сигма СД10 ?
Автор: J0R0   
Дата:   21-02-06 08:13

Ползвам тоя апарат вече втора година.
тук съм писал вече

срещу Динакс 7Д и ко.
Дата:   21-02-06 11:48

Жоро, много ти благодаря за отговора, как не съм намерил тоя предишен пост не знам..

Кой апарат би избрал между Сигма и Динакс 7Д? Това са двата апарата, върху които след дълго разглеждане се спрях, но има ли според теб някой друг модел от тази класа, който също да ти допада особено?

Отново мерси!

Автор: nemchev   
Дата:   21-02-06 12:01

аз залагам на минолтата[smilie24]

Автор: pmartinov   
Дата:   21-02-06 12:03

Минолтата е стабилизирана ,но динамиката на сигмата няма аналог. . .

Автор: Стоев   
Дата:   21-02-06 12:05

Сигма-Минолта Инкорпорейтид [smilie5]
[beer]

Автор: lubitel-art   
Дата:   21-02-06 12:29

Някой беше споменал,че байонетът на Сигмата е същият като на Пентакс и може да се ползуват на Пентакс -К обективите.

Автор: ejko   
Дата:   21-02-06 12:48

ако това за байонета е вярно, ако не друго поне Такумарите ще са ти за без пари...

Дата:   21-02-06 13:00

Ставаше въпрос не за обективите на резба, а за К-байонета. [smile]

Автор: J0R0   
Дата:   21-02-06 13:08

Байонетът на Сигмата е почти същия като К-байонета на Пантакса.
Единствената разлика е една малка издатина върху гривната, която се взема с пилата за 2 минути. Или се демонтира задната гривна.
Аз лично съм слагал Пентакс 50/1.7 на Сигмата, но проблеми при такива преправяния има.
Написаните метри върху обектива не съвпадат с реалните при фокусиране.
Автофокус и всякакви автоматични режими не работят.
При обективи с по-къс фокус, където задната леща се изнася повече, може тя да опре в дъст-протектора на Сигмата и да го надраска.

Изобщо не е препоръчително побългаряването на обективи. Неудобствата са повече от предимствата.

Автор: ejko   
Дата:   21-02-06 16:22

izvinete latinicata! Ama tezi takumari deto ne sa na rezba, a samo za Pentax, te ne sa li za K baionet??? Po Ebay gi ima mnogo takiwa na baionet!

Дата:   21-02-06 17:50

Ето тука има инфо за адаптери М42-Сигма, Никкор-Сигма и т.н.
http://www.jtat.com/sd/

Сигма СД10
Дата:   22-02-06 01:21

Поради една причина може да махнем въпросителния знак от темата на разговора - днес купих Сигмата. От първите ми впечатления мога да потвърдя, че картината е великолепна. За тези, които се интересуват - онлайн има обширен тест и сравнение с Канон 10Д на:

http://www.dpreview.com/reviews/sigmasd10/

Сигурно ще е интересно за феновете за Минолта, че е вече много трудно да се намери Динакс 7Д, защото когато от Сони са обявили прекратяването на продукти от марката Коника-Минолта, апаратите са били панически изкупени. За бързата разпродажба говорят и ниските цени - 7Д за около 600-700 евро. Така че който я иска, да я купува бързо. Но почитателите сигурно вече са запознати със ситуацията.

Публикацията е редактирана (22-02-06 01:22)

Софтуер и батерии
Дата:   24-02-06 18:44

Драги J0R0, имам 2 въпроса свързани със Сигмата.

1. Как работи софтуера Сигма Фото Про при теб? При мен е убийствено бавен. Само за да се свърже с апарата и да покаже снимките от мемори-картата му трябва около половин час. А за да копирам 300 Мб от апарата на харда ми отнема дълги часове... Ползвам Пентиум 2,6 Гхц с 1 Гб РАМ. Това не може да е нормално. Всичко е коректно инсталирано - програмата, драйвъра. Свързвам апарата с USB, не с Firewire, нормално е да е по-бавно, ама така да запича... На сапунерката ми Pentax същия процес става за 2-3 минути най-много. Знаеш ли за несъвместимост на софтуера на Фавеон с определен хардуер или с друг софтуер?

2. Каза, че Сигмата харчи много енергия. Колко снимки правиш горе-долу с един комплект батерии?

Всичко най-добро!
Чао & stay cool

Автор: asahi   
Дата:   24-02-06 18:49

Дими, слагай един карт риийдър, че иначе ще се пенсионираш преди да си видиш снимките. Конвертора на Сигма РОУ файловете го използвай върху вече свалени файлове.

Скоростта на преточване почти не зависи от процесора и паметта.

Автор: avela   
Дата:   24-02-06 18:56

аз ползвам Firewire или пъхам картата в слота и 1 ГБ снимки копирам за около 20 минути(за сигма фото про и същия апарат) говоря.
че хаби енергия и аз чух- купих си 3 комплекта батерии, държат доста, но не съм обърнала внимание колко.

Преточване
Дата:   24-02-06 19:00

asahi, аз само копирам, и чак после конвертирам, точно както казваш и ти. И само този процес трае по няколко часа за 300 Мб.[smilie23]

Знаеш ли на какво може да се дължи тая бавна скорост при преточването? Самия апарат?

Нямам карт рийдър, но май ще ми трябва както изглеждат нещата.

Дата:   24-02-06 19:03

каква ти е графичната карта

Дата:   24-02-06 19:07

avela, Radeon 9700 e.

Мислиш ли че графична карта може да окаже проблеми при просто преточване на данни?

(Иначе, Авела - супер апарат е, а? [shtrak]

Дата:   24-02-06 19:10

Имаш страшни кадри, Авела.
Разглеждам ги тъкмо.

Дата:   24-02-06 19:15

или от пентиум2 или от нея.
аз съм на пентиум4 и инвидиа май.
мерси:)

Автор: simbon4o   
Дата:   24-02-06 19:35

видеокартата не оказва влияние на обработката на снимки!!! Може да покаже грешно цветовете, но не и да забави или забърза процеса, там се иска процесор, рам, хард диск. Аз с моя Panasonic FZ30 нямам проблем с RAW-вете, но машината е по-добра от 2,6 пентиума. А в офиса скоростта е повече от двойна машините са двуядрени и овърклокнати от мен :). Сменяй! Този пентиум е по-бавен от BARTON 3000+ който е бавен вече :). Ако си фен на интел си вземи нещо като 820D - 2х2,8GHz ако не си фен на нищо най-доброто е Х2 3800+ на АMD. Тези машини са като че ли Photoshop CS2 е писан за тях! Софтуера на сигмата и той ще подскочи здраво!

Автор: boni   
Дата:   24-02-06 19:37

Въобще не е от компютъра, аз съм с пентиум IV 2.4GHZ, а Жоровия е даже май, пентиум III и софтуера на Сигмата хвърчи. Има нещо друго гнило тука.

Дата:   24-02-06 19:44

Да, Бони, не може да е от компютъра. Но че е гнило - гнило е - вече свалям 3 часа 300 Мб. [smile]
(Важно: чрез USB ли прехвърляте?)

Дата:   24-02-06 19:46

НЕ!
нямаш ли Firewire?
забрави го тоя УСВ
не си на пентиум 2?

Публикацията е редактирана (24-02-06 19:48)

първа  назад  1     всички  напред  последна