Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 PENTAX ,анонс...
Автор: kalinari   
Дата:   24-02-06 01:10

http://www.dpreview.com/news/0602/06022307pentaxnews.asp

Тук още снимки на прототипите , под стъкло-

http://www.dpreview.com/articles/pma2006/Pentax/

Публикацията е редактирана (27-02-06 11:55)

Отговори на това съобщение
 Re: PENTAX ,анонс...
Автор: bobbyfuego   
Дата:   24-02-06 02:16

Ето и на български...

Автор: boni   
Дата:   24-02-06 09:30

Ние 10мп Пентакс го анонсирахме отдавна:)
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=285641&t=285581&phorum_uriauth=

Автор: gembisser   
Дата:   24-02-06 09:40

bobbyfuego хубав сайт! Благодарско за инфото! [smile] [smilie24]
Аз ще чакам десятката! [shtrak]

Автор: djidji   
Дата:   24-02-06 09:41

Мда, това радва много повече от 30D и ревюто на D200! 645D, значи има още хляб в средноформатните цифрови. За 21мм обектива - да си призная, очаквах нещо такова от Канон и съм леко разочарован, че не се появи. Брао, Пентах, брао!

Дата:   24-02-06 09:43

10mp стабилизиран Pentax ще бъде на цена 999EUR.[smilie24]

Автор: turin   
Дата:   24-02-06 09:48

[smilie24] [smilie24] Pentax [smilie21]
bobbyfuego, готин сайт, поздрави [beer]

Дата:   24-02-06 09:53

Бони благодаря , че сподели цената! [thankyou]
Почвам да събирам шума(листа) [smile] , и по коледа може и да се зарадвам!! [smile]
А и цената може да падне (дано)! [smile]

Накой би ли ми казал APS-C размер какво точно значи! Благодаря! [thankyou]

Дата:   24-02-06 09:57

Бони, ти беше писал май в другата тема, че този нов Пентакс ще е със стабилизация на матрицата. Дай повечко надежди на феновете, че като гледам, в анонса не пише нищо за стабилизация... [smilie11]

П.П.: Ох, къде чета аз, без кафе още - ти си писал, че е стабилизиран, 10МР и 999евро... сори за шума ;)

Публикацията е редактирана (24-02-06 09:58)

Дата:   24-02-06 10:30

gembisser, APS-C - 15x22.5мм размер на матрицата. Тоест не е 35мм широка, както е при 35-милиметровите филми - такава матрица, дето й викат "фул фрейм". Тоест това просто означава, че е "кроп", не е "фф" ;) Както почти всички други цифрови апарати, със съвсем малко изключения.
А APS е неуспелият "нов" стандарт за филми, advanced photo system май се зовеше. По-малки касетки, в които се съхранява и проявената лента и се пази от надиране и прах и т.н. Има някои сапунерки, които работят с такива касетки, но не знам някой у нас да ползва много-много тоя стандарт.

Дата:   24-02-06 10:37

УФФФФФФФФФФФФ!!!!!!!!
Благодаря turin!! [thankyou] Ама и аз съм един.... заплес! [smilie18]
Въобще не го свързах с advanced photo system! Докато копирах много я мразех! [smilie23] Понеже трябваше да я разкостя за да я проявавам и копирам!

Дата:   24-02-06 10:44

[beer]
Абе важното е да събираме шума за наесен за пентаксчета ;) Може и Ds/Dl - и те са си супер-готини, какво им е ;) То не че има къде още да им пада на тях цената, ама ако падне, [smilie19] [smilie24] [smilie24]

Автор: dau   
Дата:   24-02-06 10:50

djidji с това средноформатното дето са тръгнали ще се наакат май ми се струва...
Те няма да го пуснат до догодина в продажба а тогава 19мпкс на среден формат ще издиша пред всички други...

Иначе за новата 10мпкс камера евалата ако всичко се потвърди [smilie24]

Дата:   24-02-06 10:56

dau, лошо няма - те Пентакс много дълго се бавеха с цифровия *ист. Ама накрая намериха нишата и пуснаха много добри машинки, и съвместими със стари обективи и т.н.
Аз повече се радвам на 10мп заместника на *истД, отколкото на обещанието за средноформатния. А пък и всъщност, аз съм в таргет-групата именно на новия 10мп повече - тъй де, по-малко хора ще си купуват среден формат.
Идеята е, че движат нещата - след като пуснаха достатъчно разновидности на *истД, че и с пентаогледала, кое от кое по-евтини, сега е момента да дръпнат малко. И дори да поевтинеят макар и малко тия моделчета сега дето ги има ;)

[smilie19]

Автор: djore   
Дата:   24-02-06 11:00

тоя пентакс 10М доста ще захапе от пазара [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   24-02-06 11:11

тея от пентакс тихичко настъпват :)

Дата:   24-02-06 11:12

turin преди 2 години мамия казаха средноформатен 22мпкс кога го пуснаха?

1 години и повече след тях пентакс казват 18мпкс при съществуващи вече много добри модели на ролей, хаси и мамия!

Там такова нещо ценови ниши няма както при 35мм, на среден формат скача който има нужда от резолюция!

За тези пари и сега има 1Дс мк2 който не вярвам да отстъпва много...

Дано се усетят навреме че с 18мпкс няма накъде и да подобрят машината!
Аз много ще се радвам [smilie19]

Дата:   24-02-06 11:27

Все пак цената на 645D (пак по слухове) се очаква да бъде около 7000 евро, което е значително по-евтино от всякакви средноформатни досега. За сравнение 645D е с по голям сензор от 35мм а цената на Canon EOS 1DS Mark II e дори малко отгоре...

Дата:   24-02-06 11:43

Боби това хубаво ама човек скача на средноформатен ако има нужда от много голяма резолюция ...

Тука какво те спасява по-голямата матрица?

По-малък шум това ли?

при студийна работа никой не го бърка...
няма да ти се снима стрийт с такъв апарат...

Виж ако разработят нещо по-добро от към динамика е друга бира ама не ми се вярва!

Иначе дано стане хубав апарат аз ще се радвам!

Дата:   24-02-06 11:58

Предполагам, че разчитат на хората, които имат купища обективи от филмовите средноформатни, които хич не са малко. И все пак цената си е цена (виж BH)

Дата:   24-02-06 12:08

Дау колко пъти трябва да обясня, че резолюцията зависи много и от размера на сензора(единствено при сапунерките заради микроскопичния сензор се правят обективи със свръх висока резолюция и малко покритие)
Медиум формата при еднакви мегапиксели и обективи в един клас ще извади поне 20% повече резолюция,защото се умножава резолюцията от системата обектив-матрица на единица площ(мм) по дължината на страната.А дължината на страната при медиума е доста по-голяма.
Същото важи и при матриците 24х36 сравнени с APS, когато се използват подобни обективи.
Мисли малко.
За сравнение Ролея с подобна матрица 16мп на phase one вади около 3500линии , точно с 20% повече от DSmk2

Автор: n1x0n   
Дата:   24-02-06 12:53

Бони, ти колко си снимал с Rollei/PhaseOne и колко с MK2 само да попитам? Щото теоретичните постановки са хубава работа, ама практиката е нещо различно.

Дата:   24-02-06 13:01

ето и официалните новини от Pentax Japan: анонс - вътре има големи картинки като тази: https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/curc3836.JPG
http://www.pentax.co.jp/japan/news/2006/press-image/200609-08.jpg

бъдещи обективи вътре има интересна информация за бъдещите обективи.

Автор: ibk   
Дата:   27-02-06 10:01

Именно поради това, че не се знае какво ще има на пазара за сензори до догодина, още не казват със сигурност какъв ще е сензора - 18 или 22 Мп... или пък повече[smilie24]

а новите Limited... pancake... супер!
ще трябва да се събират пари[smile] ... много пари[smilie5]

Автор: karavelov   
Дата:   27-02-06 11:46

абе като сравнявам цените на пентакс с тези на аналогични стъкла от канон и никон, направо си е ефтино

първа  назад  1  2     всички  напред  последна