Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Industar....vs....Elmar
Автор: mus   
Дата:   21-02-06 19:05

Днес попаднах на един /Фед 2/ обявен за продажба и потърсих малко инфо за него..........
Случайно попаднах на едно сравнение между Industar-а/щатният на Фед-а/ и Elmar-а

Казват,че ако си попаднал на хубав Industar,по-нищо не отстъпва на Elmar-а...........[smilie8]

Industar....vs....Elmar

и оше едно сравнение..

FED....VS...ZORKI

Публикацията е редактирана (21-02-06 19:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Industar....vs....Elmar
Автор: Nikon_F2   
Дата:   21-02-06 19:16

[smile] Е, много ме разсмя стози сайт![smilie24]
Момчето е голям абориген и пише много весели глупости. Ако бреше попрочел малко повече или поне да снимаше с колекционните си придобивки, можеше да научи нещо...[smilie18]
[beer] [shtrak]

Автор: 5kan   
Дата:   21-02-06 22:43

ми то почти като трабант и таунус[smilie5]

Автор: icikonti   
Дата:   22-02-06 09:30

Nikon_F2 както винаги компетентен и обоснован...[ezik]

Дата:   22-02-06 19:43

[smile] [smile] [smile] icikonti, ти поне трябва да си запознат с тези обективи. Момчето открива топлата вода: Елмар и индустар са идентични с тесар! Еврика. И ..до тук. Качествата на И22, И26, И50 нямат много общо. Друго е И61.
Още по-добри са И50-2, но той е обикновено за Зенит.
От днешна гледна точка най-често просто не си заслужева труда. Това са оптики от друго време...
Айде, ичи ще ме допълни понеже не ми се пише повече.[beer]

Дата:   22-02-06 20:52

То наистина не си струва,ама ми хареса този Фед 2,че е почти като Leica/на вид де/[smilie5]
Зоркий 1 ми се нрави повечко,но досега не съм срещал да се продава никъде...[smilie2]

icikonti
Снимал ли си с тези индустари?

Автор: icikonti   
Дата:   23-02-06 09:22

mus- да и имам един Индустар 50/3,5 - хромиран/не помня на каква резба отзад.Остър рисунък вади , щото е краден едно към едно от довоенния "Тесар".
Ползвам го предимно за копиране от лайкаформат , заради остротата му.
А 6/9 снимам с Тесар 105 мм , който е на Супериконтата ми.
Коментарите на рашъните за индустара е в смисъл , че колкото по-стар - толкова по-добро качество.Да се внимавало да не е след 80 година и все в тоя смисъл , щото качеството с годините на неговото производство се влошавало.Руски Индустар 105мм мисля , че има на техния Цайс - Москва незнамкакъв си номер 6/9 см.
Не ми се рови сега из нета , но мога да дам линкове /на руски.
Впрочем , кой сега го е еня за разни стари обективи , които "даже не са и японски"![ezik]
Аз си търся RODENSTOK 105 mm за копиране 6/9 и се чудя къде по-евтино да го намеря.Тук имаше преди месеци тема за продажба на такъв , но му искаха 100 $.Миналата седмица изтекоха в ибей.де поне 7 търга на такива и не стигнаха цена по-голяма от 56 Е.Да не кажа и , че единия го взеха за 15 Е.
По скоро ме интересува дали SCHNEIDER-KREUZNACH 100 мм /а по-старите и 105 мм дали са добри , колкото се чува за RODENSTOK ????
Трябва ми обектив за ч/б копиранес изключително остър рисунък и не ме интересува дали минималната бленда е 4,5 или 5,6 - щото няма кой знае какво значение , освен за по-лесното фокусиране.
Някой да знае нещо по тоя въпрос!
[beer]

Дата:   23-02-06 20:01

[smile] ici, като свършиш пледоарията ми се обади на меила. Приготвил съм ти един скромен подарък![smilie6]

Дата:   25-02-06 21:53

icikonti
10x

Ще взема да звънна на тая обява,да разбера с какъв обектив е[smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна