Автор: icikonti
Дата: 23-02-06 09:22
mus- да и имам един Индустар 50/3,5 - хромиран/не помня на каква резба отзад.Остър рисунък вади , щото е краден едно към едно от довоенния "Тесар".
Ползвам го предимно за копиране от лайкаформат , заради остротата му.
А 6/9 снимам с Тесар 105 мм , който е на Супериконтата ми.
Коментарите на рашъните за индустара е в смисъл , че колкото по-стар - толкова по-добро качество.Да се внимавало да не е след 80 година и все в тоя смисъл , щото качеството с годините на неговото производство се влошавало.Руски Индустар 105мм мисля , че има на техния Цайс - Москва незнамкакъв си номер 6/9 см.
Не ми се рови сега из нета , но мога да дам линкове /на руски.
Впрочем , кой сега го е еня за разни стари обективи , които "даже не са и японски"!
Аз си търся RODENSTOK 105 mm за копиране 6/9 и се чудя къде по-евтино да го намеря.Тук имаше преди месеци тема за продажба на такъв , но му искаха 100 $.Миналата седмица изтекоха в ибей.де поне 7 търга на такива и не стигнаха цена по-голяма от 56 Е.Да не кажа и , че единия го взеха за 15 Е.
По скоро ме интересува дали SCHNEIDER-KREUZNACH 100 мм /а по-старите и 105 мм дали са добри , колкото се чува за RODENSTOK ????
Трябва ми обектив за ч/б копиранес изключително остър рисунък и не ме интересува дали минималната бленда е 4,5 или 5,6 - щото няма кой знае какво значение , освен за по-лесното фокусиране.
Някой да знае нещо по тоя въпрос!
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|