Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво му е лошото на Fuji 9050 и какво му е хубавото
Автор: mish   
Дата:   22-02-06 09:31

Здравеите ! Простете ми невежеството и досадата, но съм в самото начало на цифровата фотография. В Метро имах възможноста да подържа Fuji 9050 и се влюбих в него, а тук ми предлагат и добра цена , та кое му е лошото и кое му е хубавото! МЕРСИ !

Отговори на това съобщение
 Re: Какво му е лошото на Fuji 9050 и какво му е хубавото
Автор: Todd   
Дата:   22-02-06 09:37

Всичко му е хубаво ,
лошото е ако не знаеш какво да правиш с него !!!!
[shtrak]
Вземай го и да не забравиш да черпиш !!!!
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: darksorrow   
Дата:   22-02-06 09:38

Fuji колко?

За 9500 говориш, предполагам, ама сигур' си замаян от либоф.

Ами добра машинка, а ако говориш за обявата за 960 май с БГ гаранция - супер си е. Единственият реален конкурент на този апарат в дадения ценови клас за мен е Panasonic FZ30 така че просто ги огледай и двата и си харесай. Моите симпатии клонят към Фуджито, обаче има хора, които ще ме оборят, стабилизации имала паналайката, не знам какво си. Въпрос на вкус, дет' се вика [smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   22-02-06 09:43

няма стабилизация, което донякъде е кофти (компенсира се също донякъде че шуми по-малко на по-високо исо от да кажем панасоника) [smilie23]

имам страхотни симпатии към по-скъпите фуджита, снимал съм с подобно близо година [smilie24]

добро ниво на шума за компактен апарат. на 400 аса съм вадил разпечатки близки до а3 [smilie24]

хубави цветове, в началото снимките стават готови за принтиране от картата, и то без да ти се налага да ги ровичкаш със фотошоп [smilie24]

матрицата е проектирана да дава доста добра динамика [smilie24]

готин е на пипане. с602 беше метален, мисля че и тоя е с поликарбонатна сплав и кожа. много готин на пипане (за сравнение примерно панасоник фз20 е буквално като телефонна слушалка - лек и пластмасов) [smilie24]

низнам, няма еднозначен избор.
един харесва и търси едно, друг друго. ти трябва да си решиш най-добре. но фуджито е един доста готин апарат.

Дата:   22-02-06 09:44

забравих, това за 400-те аса. е с доста по-стар модел, на тоя би трябвало и 800 аса да са му страхотни. пък и както е 9 мегапиксела, не говорим за А3 ами нагоре [smilie24]

Автор: dimmby   
Дата:   22-02-06 10:26

Привет ! От два месеца имам такъв и много му се кефя. И аз много се колебаех между него и Панасоника(ФЗ30), но в крайна сметка си взех Фуджи9500. Има из форума теми за двата апарата. http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/FujiFilmS9500/FujiFilmS9500_page00.asp
Тук също има обширно сравнение. В момента Панасоника е на изгодна цена от 1000 лева, за разлика от Фуджи на който цената е към 1300 лева. Взимай каквото ти е на сърце, важното е най-вече окото на фотографа, нали така ? [smilie3] И аз като теб съм в самото начало на фотографията, успех и дерзай !!!

Автор: simbon4o   
Дата:   22-02-06 10:52

съгласен с Георги за пипането, аз замалко да не си купя панасоник като пипнах 20-ката, много добро снимане ама наистина много странно като го държиш тежи отпред и е като цяло лекичка. Обаче 30-ката два дена след като я пипнах и си я купих :). Фуджи още не съм пипал, но от ревютата изглежда добре в ергономично отношение. Пробвай и сам си прецени. FZ30 и s9500 ги има добре сравнени на един сайт руски, ама загубил линка. Лично мнение ми е че фуджито и паната са толкова сходни като възможности че трябва само да избереш дали да е 28-300 или 35-420 обектива и съответно панасоника е малко по-бърз в реакциите си. На RAW шумят еднакво аз за масово обработване съм си направил action-че на фотошопа за груба обработка на снимки в големи количества и докарвам на фуджито ниския шум ;). Абе Варненци я подскажете къде е най-евтинко да печата човек на голям размер ама да не е лазер ;) там си ги знам. simbon4o@abv.bg ако се притеснявате за реклама или ...[shtrak]

Автор: pmartinov   
Дата:   22-02-06 11:12

http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/PanasonicFZ30/PanasonicFZ30_page00.asp

http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/FujiFilmS9500/FujiFilmS9500_page00.asp

Фуджито като ергономия и обслужване ми харесва повече от ФЗ 30 .Меренето е отвън а не в менюто.

Липсата на оптически стабилизатор не ми харасва.

28 мм са много важни при снимане в затворено пространство !

Дата:   22-02-06 11:14

миш, и двата са хубави апарати, който и да вземеш за парите си а и с възможностите си ще ти позволи да снимаш хубави неща :)

както ти пасне в ръката и го усетиш грабвай го.

Автор: gembisser   
Дата:   22-02-06 12:57

Миш ако си от софия пиши ми на Кю-то да поснимаш с него ако искаш! [smile] [shtrak] [shtrak]
Имам 9500 от около 2месеца като Dimmby! И пак като него съм доволен! [smilie24]

Автор: MAX-1   
Дата:   22-02-06 13:36

Ще ти го дам на изплащане ! Чисто НОВ в кутия , не разпечатан [shtrak]

Дата:   22-02-06 13:42

:) пробвай двата и тогава си реши, можех и фуджито да си взема ама като одя по гората и на плажа снимам по бягащи обекти - паната е по-дълъг зуума и стабилизиран, нямам идея каква е скоростта на фокус на фуджито, мисля че ако тези неща не ти пречат и искаш 28мм фуджито е по-добро!

Автор: apollo   
Дата:   22-02-06 17:39

Добре си помисли и за DSLR!

Иначе FZ30 си го харесвам, Фуджито също не е лошо!:-)

Автор: kadar   
Дата:   22-02-06 19:24

И аз имам нов в кутия !
FUJI 9500 ...[shtrak]

Ако искаш цена ми пиши или се обади....!

info@fotokadar.com
088 826 17 49 - Йонко Русев

Дата:   22-02-06 20:14

абе много фуджита се продават, нито един FZ30 :) не че нещо ма не знам :)[shtrak]

Автор: ancho   
Дата:   24-02-06 14:01

Потърси GEMBISSER и той ще даде много подробна информация за Fuji 9500

първа  назад  1     всички  напред  последна