Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широкоъгълен конвертор-да или не?
Автор: avo   
Дата:   20-02-06 23:17

Според вас има ли смисъл да търся широкоъгълен конвертор за панасоник фз 5, в смисъл, с такъв конвертор качеството на снимките ще спадне ли видимо или не?
И реално до колко мм еквивалент може да се докара обектива от 35 сега, защото чета за телеконверторите, че се пише, че като се води 2х и реално приближението му е 1.3 например[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Широкоъгълен конвертор-да или не?
Автор: PeterPAN   
Дата:   21-02-06 10:46

от 35мм х 0.5 = 17.5 мм което е добре сигурно.

Аз пробвах един 0.65 на 28мм обектив но се получи винетиране и нямаше смисъл иначе качеството не се влоши кой знае колко.

Най добре е да пробваш сам преди да го вземеш.

Иначе може би по малко еквивалентно разстояние от 28мм не трябва да търсиш понеже там ако се не лъжа зрителния ъгъл е около 130 градуса а повече няма на къде, ако сложиш по широкоъгълен ти ще разшириш ъгъла но ще се получи винетиране.

Това е мое мнение да кажат тези дето разбират от оптика!

Относно 2х телеконверторите мога да ти дам един да го пробваш, при мен дава 1.4х и не мога да разбера какъв е проблема.

може би заради матрицата че е по малко или незнам досега никой не можа да ми даде задоволително обяснение или може просто да е търговски трик.

В един магазин един човек каза че го е пробвал този който го продава на средноформатна матрица и бил ОК, но при мен не тръгна.

Ако си от софия ще съм ти благодарен ако може да пробваме този който имам Токина 2х да видим как ще се държи при теб.

аз го пробвах единствено на моя КМ А200, просто искам да разбера защо не работи и как се държи с други апарати!

Автор: dani_koev_bg   
Дата:   22-02-06 00:51

Аз имам FZ30 и ми стана любопитно. Предполагам, че може да се сложи на него. Не съм се интересувал. Утре в късния следобяд ще пътувам за Русе обаче.

Автор: dani_koev_bg   
Дата:   22-02-06 01:00

Писах ти на ICQ.

Автор: avo   
Дата:   22-02-06 09:54

PeterPaN, От софия съм, да , и с удоволствие бих го пробвал, но днес съм на работа, а утре заминавам за 4 дена в Полша, тъй че трябва да остане за следващата седмица! Нека се чуем по е-мейл и ще направим една среща!

Автор: PeterPAN   
Дата:   22-02-06 14:37

Pusni meil kato si svoboden i shte go probvame!

първа  назад  1     всички  напред  последна