Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Излъчват ли CRT мониторите UV светлина???
Автор: грегари   
Дата:   20-02-06 18:13

Изключително важно за мен е да знам, дали црт мониторите излъчват ув-е. благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Излъчват ли CRT мониторите UV светлина???
Автор: vladomatev   
Дата:   20-02-06 18:24

Тц.Не би трябвало.

Автор: Karino   
Дата:   20-02-06 18:25

да[smilie22]

Автор: holden   
Дата:   20-02-06 18:40

Хммм, не знам дали излъчват, но това най-отпред не е ли стъкло или подобен мат'рял. Един дядо на опашката за боза вчера ми каза че УВ не минават през стъкло. [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   20-02-06 19:06

Karino,щом твърдиш толкова лаконично и категори4но, моля те позови се на нещо конкретно.
важно ми е да знам.

Дата:   20-02-06 19:09

holden, мисля, че се шегуваш.
нали се сещаш колко моного стъкалца имо в един обектив и пак му завинтваме ув-то отпред.

Автор: Mimic   
Дата:   20-02-06 19:15

Тва за кво завинтваме отпред УВ-то подлежи на много спорове ... ей сега ша скочат привържениците на тезата, че УВ филтрите служат единствено да си пазим челната леща ... [smilie8]

Автор: holden   
Дата:   20-02-06 19:55

грегари, не съм специалист но така мисля. Виж за УВ филтрите на обективите, аз наистина ги слагам за да си пазя челната леща от вода и пяна за бръснене като снимам Baker 13 primerno.

Дата:   20-02-06 20:06

да бе хора ама да не изместваме въпроса.
много ме интересува дали някой разполага с конкретни факти за евентуално облъчване с ув-е от црт монитори???

Автор: rtv   
Дата:   20-02-06 20:44

Нямам информация за UV излъчването, но явно не е никакъв проблем, защото прословутите стандарти TCO'99, TCO'03 не поставят изисквания към UV излъчването, макар че се заяждат с плътността на черния цвят в пластмасата около монитора. Знам, че има изискване за X-Ray излъчването: задължително трябва да е под 5000 nGy/h, като за да не се плащат в Швеция "вредни" то трябва да е под 300 nGy/h. Стойността на фона е около и под 100 nGy/h. Явно X-Ray излъчването е толкова малко при мониторите, че се губи във фона и в методиката изрично е записано, че ако се регистрира под 100 nGy/h, то се записва 100.
Също така ако имаше UV излъчване от примерно плазмените дисплеи, то първо щеше да запали съседните пикселчета, през тънките стенички между тях, преди да успее да излезе през предното покритие и предизвика слънчев загар у гледащите телевизия.

Дата:   20-02-06 21:09

rtv,
сърдечно ти благодаря за аргументирания и компетентен отговор.

Автор: Karino   
Дата:   20-02-06 23:12

Грег, виж емисионните стандартите на ИБМ (IBM): http://www.pc.ibm.com/ww/healthycomputing/vdt14b.html
Емисиите ги има. Незначително ниски са, защото се използват разни начини за намаляването им, но факт е, че всички (не само CRT мониторите) произвеждат и излъчват (в различни степени) ултра-виолетови лъчи.

Дата:   21-02-06 15:44

Karino ,
безкрайно ти благодаря!!
напоследък нещо ми дразни лицето и аз заподозрях монитора. видях, че стойностите са пренебрежително ниски и явно не е това.
поздрави:
григор

Автор: veverica   
Дата:   21-02-06 16:13

:) язък, че са ме изпреварили с отговора. Така де, да знаеш за случай на човек, получил приятен бронзов оттенък след продължително стоене пред монитора?!
По-скоро се получава обратен ефект, кожата избледнява, погледа се изцъкля и индивидът придобива призрачна ОУкраска. Тааааа, мисля си, други лъчи ще да са това

[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна