Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Телеконв 2х - питане към ЗНАЕЩИТЕ?
Автор: PeterPAN   
Дата:   16-02-06 09:10

Значи: Пробвах 2бр телеконвертори Токина 2х и Кокин 2х 52мм на КМ А200 с преходник 52мм - 49мм и резултатът е един и същи крайно увеличение 1.3х вместо 2х. Човекът в единя магазин твърдеше че кокина с ДСЛР си работи перфектно даже искаше да ми демонстрира ма нямах време че ме чакаха, така или иначе му вярвам, което ме кара да мисля че и Токината 2х на ДСЛР ще си работи перфектно.

Въпроса ми е защо на сапунерка КМ А200 не работи и какъв може да е проблема, дали матрицата не мозе да обхване обектива(не разбирам много от оптика).

А друг приятел има телеконвертор които е 3х 37мм и с преходник към 37->49 си работи перфектно поне 2.7 - 2.8х дава.

Защо се получава така?

Отговори на това съобщение
 Re: Телеконв 2х - питане към ЗНАЕЩИТЕ?
Автор: stoyan_5   
Дата:   16-02-06 09:29

Сигурно е някой търговски трик.
Според мен това 2х е като краен резултат за броя на пикселите а не за големината на снимката.
Ако една снимка е направена на 3 мегапиксела и една на 6 мегапиксела, то втората няма двойно по-голяма дължина и ширина, но има съответно двойно повече пиксели.
Не случайно на много конвертори добавят "Дигитал", т.е. че е за дигиталки.
Освен това не всички конвертори са подходящи за вариообективи.
За да се ограничи размазването в краищата, трябва да си изрежеш нещо като допълнителна бленда от черен картон, която да прикрепиш с тиксо между обектива и конвертора.
Ще получиш винетиране /потъмняване в краищата/, но поне качеството на фокуса ще е по-добро.

Автор: gembisser   
Дата:   16-02-06 09:37

И аз пробвах 2х конвертор "Bower" и даде реално 1.5х а не 2! Направих си малко проби и май по добре излезе с интерполация и кроп, от колкото с конвертора!
Но съм пробвал само този!!!!
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   16-02-06 09:48

и аз устаножиь цхе дигитал зоом на КМ А200 работи стасхно и с интерполация стига да си композиралдобре и не можеш да кропвашповече разбира се!

Автор: siluet   
Дата:   16-02-06 10:24

Абе хора защо си давате парите за такав тип теле конвертори, помислете дали си заслужава, всичко което е над 1,5 1,7 разваля остротата, същото се постига и с цифровия зуум! Трябва си ДСЛР и хубав дългофокусен обектив, стабилизация или статив, до такъв извод достигнах след много проби и разочарования.
Успех на пробващите! [beer]

Дата:   16-02-06 11:20

siluet ПРАВ СИ но човек трябва да пробва да се убеди!

първа  назад  1     всички  напред  последна