Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 njakoj da kaze neshto za canon d 30
Автор: duni   
Дата:   15-02-06 22:19

canon d 30 3.2 mp + obektiv 28-70 3.5-4.5
kak vi se struva 800lv

Отговори на това съобщение
 Re: njakoj da kaze neshto za canon d 30
Автор: ejko   
Дата:   15-02-06 22:22

да го взимаш или да го продаваш???

Дата:   15-02-06 22:25

da go kupia

Автор: special_k   
Дата:   15-02-06 22:26

Ако обектива е канонски и в добро състояние. Иначе за втора ръка 30Д не бих дал и половината

Дата:   15-02-06 22:29

Слушай спешъла, той сигурно навремето е снимал с такъв....! Май беше разпространен сред фоторепортерите преди години...!

Автор: pmartinov   
Дата:   15-02-06 22:29

Археология ли следваш ? ? ?

Автор: foto-ves   
Дата:   15-02-06 22:32

Моето мнение за тези пари 300Д или ако искаш стара но добра машина някой продава Олимпус 10 .Успех.[shtrak]

Дата:   15-02-06 22:45

Е-10 е по зле, щото с този поне обектив ще намажеш, а с тва е-10 само таралеж в гащите...
Пак лично мнение..., аз не съм голям спец:)

Дата:   16-02-06 09:41

canon d 30 3.2 mp + obektiv 28-70 3.5-4.5
kak vi se struva 800lv

Автор: TpEcHaT   
Дата:   16-02-06 09:46

zle

Автор: джъмбо   
Дата:   16-02-06 09:49

d30 със сигурност е доста по-висок клас от 300 дизел [smilie18] независимо че е по-малко пикселчета

Автор: boni   
Дата:   16-02-06 10:00

Абе класа си е клас наистина, но като говорим за стари филмови тела е много по-важен, където е можеш просто да смениш филма, така че определящо да е колко е добро тялото.
Когато говорим за дигитални камери, при които "филма" е несменяем е много важно и какъв е този "Филм"
В случая при Д30 матрицата е все пак само 3мп, АФ му е много по-зле от този на 300Д, по-шумен е при еднакъв размер на печата(защото е само 3мп и като опънеш картината шума се вижда много по-добре) и има разни други кусури - диеплея е по-кофти, увеличението при преглед, и др., за които сега ме мързи да пиша. Много важно че 300Д бил по-пластмасов, все едно ще го смениш до 1-2 години, а за това време няма да го счупиш.
Не си струва да се дават каквито и да е пари за него при сегашните цени на ДСЛР.
Не бих дал повече от 200-300лв за много запазено тяло тяло Д30.Така или иначе ще даваш после още 150 за смяна на затвор, освен ако не е бил сменен с такъв от Д60.
Да не говорим, че вече няма и части за него и в един момент може да си го закачиш на стената за украса.

Дата:   16-02-06 10:00

Неполезно изкопаемо . . .

Да ,струваше майка си и баща си !Но сега [smilie23]

С него се връщаш една петилетка назад !

По-добре събери още някой лев и вземи по-ново...

Автор: джъмбо   
Дата:   16-02-06 10:01

абе бони защо тогва Д1 продължава да има много хубава картинка сравнено с новите модели?

Дата:   16-02-06 10:03

[smilie5] [smilie19] [smilie5]

Защото е Д1[smile]

Дата:   16-02-06 10:06

Ами има в сравнение с Д70 - трънки на квадрат, нали снимах с него. Бие в магенти разни, много е по-шумен. Спусъка му е много по-чувствителен ама пък айде вземи да снимаш в RAW последователни кадри да видим кво става. Буферът му издиша тотално.Няма увеличение при преглед.Картината не става за качествен печат над 20х30 - това се видя и в миналогодишното БГ прес фото, където снимката победител, снимана с такъв модел изглеждаше трагично в голям формат.
И дай да не говорим за D1, който е ПРО тяло. Или го сравнявай с другите про тела Д1x,D2x/h и т.н.
D30 на Canon си е пластмасеняк, с малко по-качествена пластмаса от 300D. Тва да не ти е 10D

Дата:   16-02-06 10:11

d 30 обра на първите канонаджии с мерак за цифра паричките[smilie19]

Ошушка им джобчетата [smilie5]

Но беше все пак първи ! [smilie24]

Дата:   16-02-06 10:11

И да те питам ако ти се повреди нещо на D1 -то какво ще правиш тогава. Направо го изхвърляш в коша, ремонта ще ти е по-скъп от първоначалната цена.
Имал съм хубав и ценен урок, закупувайки морално остарял апарат с електроника. Купих си навремето преди 12-13 години Minolta XG9 - много хубав и чудесен модел:) Но се повреди една платка. Стоя у Цецо(още беше в студентски град) 6 месеца и накрая Цецо ми вика - абе тая платка я няма за тоя модел, може да се приспособи от X370, ама ще ти струва 170лв ;) Ми аз го бях купил целия за 120лв.
Не му повярвах и се мъчих да го оправям още няколко месеца, след което го изхвърлих в един кош за боклук, оставих си само обектива Rokkor 50/1.7
Та така със старите апарати, в които има електроника...

Дата:   16-02-06 10:24

boni

Назабравим урок си получил от Съдбата !

Но много полезен !

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна