Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma SD-9....????
Автор: SilIvan   
Дата:   15-02-06 17:49

Някой снимал ли е с този апарат? Всяко мнение ще ми е от полза тъй като трябва да избера между него и ОЛИМПУС-Е1 като първи ДСЛР, за който от доста време събирам пари.
За по-добър, ще трябва да чакам още, а нямам търпение.
Благодаря за всяко мнение предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma SD-9....????
Автор: IDA   
Дата:   15-02-06 18:03

Виж www.dpreview.com

Автор: SilIvan   
Дата:   15-02-06 18:12

Разглеждал съм доста, но ми трябва лично мнение(я). Иначе само параметри за сравнение. И какви са тия леъри в Сигмата? Вършат ли някаква работа? А иначе Е-1 много ми харесва, поне доколкото разбирам де.

Автор: dau   
Дата:   15-02-06 18:14

Жоро е твоя човек ...

Автор: simbon4o   
Дата:   15-02-06 18:37

сигмата за пейзажи, олито за друго :).

Автор: J0R0   
Дата:   15-02-06 18:46

Ползвах този апарат 1 година. Втора година съм също със Сигма - SD 10.
Апаратът е много различен от всички останали.
Има някои много добри неща в него и други - много лоши.

Добрите:
1. Много висока динамика. Според едно немско списание, което доц. Абаджиев ни показа на курса динамиката на Сигмата е 11 бленди, колкото на негативен филм. Динамиката на останалите апарати е 7-9 бленди, включително и такива от доста по-висок клас.
Това прави едни много плътни цветове, с много нюанси и полутонове. Не съм имал досега кадър с недоекспонирани или преекспонирани участъци в него. Справя се перфектно при големи контрасти в осветеността.

2. Софтуера - уникален. Най-добрия който съм срещал. Почти всички неща могат да се направят и във Фотошоп, но тук стават невероятно бързо и лесно. Пести се много време.

3. Липсата на байер решетка пред матрицата дава едно невероятно детайлно и остро изображение. Тествали сме с Бони едни и същи неща с Никон Д 70 и Сигмата, Сигмата се справя много по-добре в детайлите. Дребни детайли на далече - изкарва ги, докато Никона ги слива и омазва.

Лошите:
1. Зле се справя на тъмно. Шуми и не фокусира добре. Специално SD 9 е използваема само на 100 и 200 ISO.

2. Бавна. Единственият формат е X3F, който се отваря от специализиран софтуер. Файловете се пишат по няколко секунди върху картата.

3. Няма вградена светкавица.

4. Автофокусът не е прецизен, често е по-добре на ръчен фокус, отколкото ако разчиташ на автофокуса.

5. Ужасен визьор и дисплей - и двата са мърляви.

6. Харчи батерии като за световно.

7. Работи с обективи Сигма, които са на собствен байнонет и тук в БГ няма никакви, нито нови, нито втора употреба.

Автор: boni   
Дата:   15-02-06 18:51

От това което съм видял от Жоровите Сигми мога да кажа, че това е една невероятна технология и е срамота да не се разработва от по-големи и силни марки!

първа  назад  1     всички  напред  последна