Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ФЕД 5 проблемче
Автор: aleksander   
Дата:   14-02-06 23:09

Взех на заем един fed 5c за да видя наистина ли толкова е добре да се снима с телемертичен....май тук е мястото да уточня. че до сега на филм съм снимал с разни автоматични боклуци, сега снимам с минолта з1 и оттам имам предстъава за ръчни настройки и прочие..... та като си взех снимките от фотото днес съвсем не останах очарован: това, което най-много ме смути беше, че повечето снимки бяха без фокус и бяха видимо мазало, с изклячение на няколко!
Въпреки че доста от кадрите са на бленда 5,6 или 8-11,проблемът пак съществува, а единият от кадрите, на който фокусът е перфектен, съм сигурен че го направих на бленда 4.....
та въпросът ми е: има ли някой представа на какво може да се дължи подобно нешо и как евентуално да се поправи... защото снимането с такъв апарат е голямо удоволствие и ако резултатите са добри, бих си купил нещо подобно, напоследък не снимам много и филмът, ако дава добро качество, не би бил проблем, защото от друга страна свестен цифров апарат струва доста за мен....
p.s. при фокусиране съвпадат само вертикалните линии, хоринзонталните никога, ако това ще ви помогне
p.s.2. честит трифон зарезан, и в този ред на мисли моля да простите правописни и стилистични грешки, все пак няма как такъв празник да бъде оставен неуважен, най-малкото за плодородието на лозето на село:))))

Публикацията е редактирана (14-02-06 23:29)

Отговори на това съобщение
 Re: ФЕД 5 проблемче
Автор: Grandpa   
Дата:   14-02-06 23:30

Преди доста години изщраках няколко ленти с ФЕД5 (колкото за разнообразие) и доколкото си спомням фокусираното си съвпадаше и по вертикала и по хоризонтала. Но дори и на фокус не бях много очарован (тогава снимах със Зенит обикновено). 1-2 от лентите обаче станаха супер - много ми се спеше една нощ докато вадех снимките и ги попрегорих малко, че и не ги фиксирах добре и т.н. Но резултата беше супер...ако ти харесват кадри тип "1920 когато правехме колхозите" :)

Re: ФЕД 5 проблемче
Автор: youn   
Дата:   15-02-06 00:41

След като не съвпада по вертикала изображението в жълтото петно на далекомера значи нещо е разценрован. Най добре е да се направи проверка при фокусиране на някой обект какво показва скалата за разстояние на обектива и да се види дали метража отговаря на реалното разстояние до обекта. Може и пружините на пердеобразния затвор да са отслабнали и скоростта да е доста по ниска и при това да се получава някакво впечатление за липса на фокус и замазване

първа  назад  1     всички  напред  последна