Автор: aleksander
Дата: 14-02-06 23:09
Взех на заем един fed 5c за да видя наистина ли толкова е добре да се снима с телемертичен....май тук е мястото да уточня. че до сега на филм съм снимал с разни автоматични боклуци, сега снимам с минолта з1 и оттам имам предстъава за ръчни настройки и прочие..... та като си взех снимките от фотото днес съвсем не останах очарован: това, което най-много ме смути беше, че повечето снимки бяха без фокус и бяха видимо мазало, с изклячение на няколко!
Въпреки че доста от кадрите са на бленда 5,6 или 8-11,проблемът пак съществува, а единият от кадрите, на който фокусът е перфектен, съм сигурен че го направих на бленда 4.....
та въпросът ми е: има ли някой представа на какво може да се дължи подобно нешо и как евентуално да се поправи... защото снимането с такъв апарат е голямо удоволствие и ако резултатите са добри, бих си купил нещо подобно, напоследък не снимам много и филмът, ако дава добро качество, не би бил проблем, защото от друга страна свестен цифров апарат струва доста за мен....
p.s. при фокусиране съвпадат само вертикалните линии, хоринзонталните никога, ако това ще ви помогне
p.s.2. честит трифон зарезан, и в този ред на мисли моля да простите правописни и стилистични грешки, все пак няма как такъв празник да бъде оставен неуважен, най-малкото за плодородието на лозето на село:))))
Публикацията е редактирана (14-02-06 23:29)
|
|