Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане в гробища
Автор: BoneCollector   
Дата:   02-12-03 23:37

Снимали ли сте в гробища и бихте ли го направили? Не е ли неетично и признак на ниска култура ?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане в гробища
Автор: boni   
Дата:   02-12-03 23:47

Понякога е цяло изкуство.Рядко съм виждал добри снимки от гробища.Едно време ме впечатли една снимка на Мартин Томаш - "Еврейска сватба" ....

Автор: murnau   

na naj-niskata ;)
osobeno kato porazrovish iz grobovete, moje i da te izhvurliat za nepristojno povedenie

Автор: Brummaker   

Аз лично съм снимал и мисля,че с подходящ подход си е съвсем на място.Ако тихо и смирено си свършиш работата никой,предполагам,няма да те обвини.Виж,ако викаш,привличаш внимание и прочее,то...ясно е.
Лятото от подобни съображения и аз "изтървах един човек",който се преби пред очите ми: скочи от една скала и си разби главата в морето.После изплува и остана във водата с петно около него-след малко скочиха да го спасяват.А аз бях от далечната страна и веднага почнах да търся gsm-а да викам Бърза помощ.Тя дойде още преди да се обадя/явно друг го е направил/,а мен ме хвана яд за момента........ ;)
Вече снимам до "последно"-в буквалния и преносен смисъл ;)

Публикацията е редактирана (02-12-03 23:52)

Автор: murnau   
Дата:   03-12-03 00:08

Brummaker, az tva ne bih go snimal
a bih hvanal gsm-a kakto ti si napravil
nadiavam se, ceh i sledvashtia put shte e taka ;)

Автор: Brummaker   
Дата:   03-12-03 00:19

Абе статистически е много малко вероятно да умре човек при наличие на толкова много хора наоколо.Обаче сега само си говоря и нищо не мога да покажа ;(

Дата:   03-12-03 08:35

Попитах, защото онзи ден имаше много хубава гъста мъгла, която ме изкуши, но за съжаление този ден имах ангажименти и не можех да отида да снимам.А и по принцип не съм снимал в гробища и... не знам как биха реагирали някои хора ако видят някакъв на 17 години да снима там...[smilie2]

Автор: dobber   
Дата:   03-12-03 15:29

Brumme, въпроса е дали е етично да снимаш вместо да погаш. ако отговора ти е "да", тогава успех с уловените кадри:)

Автор: snooper   
Дата:   05-12-03 00:31

E, az sum sushto na 17 i niamam nikakvi skrupoli da snimam v gorobishta - vse se kania da ida, no niamah dulga optika i shteshe da me e iad, ako mi pritriabva - a ot niakolko dena se sdobih s 70-300 i kato imam vreme shte ida. Mislia, che stga da go pravish uvajitelno niama problem - kogato chovek pravi miasto na tezi ot rodilnoto go zakopavat, v zemiata - tova e suvsem v estestvenia hod na jivota, znachi fotografiata moke spokoino da prisustva i tam...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   05-12-03 00:37

Я що кандидат-папарак, що чудо расте!

Автор: msld   
Дата:   05-12-03 00:44

snimay si i ne se pritesniavay...

Дата:   05-12-03 14:52

Ами .. когато падне пак една хубава мъгла трябва да ида значи [smilie8]

Автор: TheMadMan   
Дата:   05-12-03 15:01

breh nachi vie ste kato anglichanite, dam im na teh zamuci, duhove i mistika i mugli [smilie3] [smilie3] [smilie3]

uspeh v tova nachinanie [smilie5] [smilie24]

ele pa ako na tia grobishta ima nekakvi takiva hramcheta za tezi deto pochivat tam, kato mini paraklischeta obrasli sus razni uvuvni rastenia :)

Дата:   05-12-03 22:20

Ооо...би се получило страхотно!Като на някой куест... Но за съжаление в нашите гробища в ГО няма такива екстри [smilie8]

Автор: GalinA   
Дата:   05-12-03 22:27

Ами какво да кажа -и аз съм на 17 ,но не виждам причина да не се снима на гробищата-място като място.

Дата:   06-12-03 00:00

Ами не знам .. То като се има предвид какви проблеми ми бяха правили като бях ходил в една църква на 2 преки от дома да снимам една статуя...(Качил съм 2 снимки на статуята де)Първия път беше лятото.Отидохме към 23 часа с един приятел, защото исках нощна снимка, защото тогава му е чара.Едни дядовци пък се сабрали с бабите на седянка там, срещу оградата и като ме видяха и веднага : "какво ще правиш?", "Защо ще го снимаш" ... А втория път беше оня ден.Отидох, влязох, почнах да снимам, няква баба излезе от една къша срещу църквата и пак ... имал ли съм разрешение от попа, защо съм го снимал, да не сме от някаква секта (защото бях целия в черно,предполагам)...ужас.Пък ако и на гробищата се намери кой да ме посрещне така и ... [smilie9]

Автор: rustholl   
Дата:   06-12-03 10:21

Tuk v UK tova e dosta normalno- az sam snimala njakolko pati bez problemi. No tuk po-interesni sa starite zarkvi i grobishta, ot predi njakolko veka, i tova opredeleno pomaga, zashtoto togava horata ne sa chak tolkova chuvstvitelni. Ima i grobishta, koito sa si turisticheski zabeleshitelnosti, s vhod i exkursovod, kadeto snimaneto e razresheno, no samo prez denja i ako ne barkam, bez tripod. Chestno kazano ne znaja dali bih se chuvstvala udobno da snimam novi grobishta, koito vse oshte se izpolzvat.[smilie11]

Дата:   06-12-03 13:20

Ами тези, за които аз говоря се използват.И от къде на къде не може да се снима със статив !?

Автор: AVEL   
Дата:   06-12-03 14:01

snimaneto v grobishta e dosta popular poprincip i 4estno kazano nikoi ne se sveni da go pravi, koeto neznam kolko e dobro.
za snimane v grobishta 4ovek trqbva da ima mnogo specifi4en podhod moje bi naistina pomaga izvesten respekt ili kakto i da go nare4sh
parv e boni 4e trydno stvat dobri snimki
moga da te posyvetvam da imash qsna predstava kakvo to4no tyrsish predi da otidesh tam

p.s. vij neshta na Simon Marsden mislq 4e shte raberesh pove4e ot koeto i da e obesnenie

първа  назад  1     всички  напред  последна