Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 зов за помощ
Автор: belia   
Дата:   09-02-06 20:18

Пускам тази тема с молба за помощ за едно малко момченце от Пловдив. Неговата майка дари кръв за майката на Н. Сираков и едва ли си е мислила, че ще има нужда от кръв за собственото си дете, но ... Копвам част от нещата, които тя пише в бебешкия форум, в който участва.
“Диагнозата на Красимир е Лимфоидна Левкемия(all)
Знам, че така звучи адски страшно, така е, но аз имам силите и вярата, че след тежко и трудно лечение детето ми ще оздравее.
Още го преживявам, още се треса от нерви, но заради Красимир съм длъжна да бъда силна и да съм до него. “

“Здравейте, пиша ви от болницата. Лечението на Кико върви добре, но имаме нужда от помощ.
Много често се налага да му преливат БИОпродукти- кръв, тромбомаса, плазма, а и не само на него а на всички деца тук в отделението.
Затова молбата ми е към всички момичета от Пловдив и региона, нека разпространят молбата ми към всичките си близки и познати, а който има възможност да даде кръв - независимо от кръвната група. Даряването става в Окръжна болница-Пловдив, като се взима бележка от кръводарителния център, на бележката има номер, дата името на дарителя и името на детето ми -Красимир Красимиров Темелков. Много е важно да кажете, че кръвта се дарява за Красимир Темелков. Бележките може да ми ги носите направо в болницата или ще се разберем по телефона-0899158810.”

“Само за Пловдив град става въпрос.
Не е необходимо човекът, да е бил кръводарител, на място се попълва анкетна карта и след това се извършва манипулацията.
ВАЖНО! Трябва да се съобщи, че кръвта е дарена за Красимир Темелков и след това бележката да се предаде на Ваня или съпругът й Краси!
Благодаря Ви и аз за помощта и подкрепата!“

“Преди да пусна този постинг разговарях с д-р Стоянова/ завеждащата онкохематологията/. Проблемът е, че давайки кръв в друг град тя няма как да стигне до нашето отделение, трябва и специален транспорт, а няма кой да осигори такъв.
За това молбата е насочена към всички от града.
Благодаря Ви още веднъж за съпричасноста.
Обичам ви всички и ви пожелавам никога да не чувате тази диагноза!
Желая ви само здраве”

Телефоните, на които можете да се свържете с Ваня и Краси са: 0899158810 и 0899158811.

Отговори на това съобщение
 Re: зов за помощ
Автор: den_den   
Дата:   09-02-06 20:49

[smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   09-02-06 21:02

Още утре ще отида до център-а по трансфузионна хематология... имам познати в радио ФМ+, и вестник Марица, ще им се обадя и на тях да разпространят....

КУРАЖ!

Автор: nyx40   
Дата:   09-02-06 21:03

Кофтито е че е само за Пловдив, иначе бих се включил!

Ако има промяна относно, даването на кръв друг град, само пиши тук![smilie24]

УСПЕХ!!!

Автор: algaivel   
Дата:   09-02-06 22:02

Заковете тази тема най - отгоре. Кажи не става ли и от друг град. Имаме опит в организацията на такива акции. Стискам палци и се моля повече Пловдивчани да видят това.[smilie24]

Автор: kita_vgg   
Дата:   09-02-06 22:50

Ако има желаещи от София,аз имам кола и можем да отскочим някой ден до Пловдив,хем да помогнем,а и междувременно да поснимаме.Ако може само да се провери,ако идваме в събота или неделя(не става въпрос за най-близкия уикенд а по принцип) дали ще ни приемат за даряване на кръв.Ако има желаещи може да се организираме за другата седмица.Аз мисля да помогна.Търсете ме на 0886092398

Автор: nyx40   
Дата:   09-02-06 22:59

Аз съм желаещ, но до 19ти съм в провинцията малко!Ако се договорите нещо, мога да пробвам нещо да измисля, но има странични фактори от които завися![smilie24]

Автор: nikidimov   
Дата:   10-02-06 09:08

Ако има някакъв шанс от други градове да се уважи бележка, на която пише за кого е кръвта - пишете. Мисля, че хора като мен, които не могат да пътуват много-много ще се включат.

Дата:   10-02-06 10:04

Много ви благодаря за подкрепата! Сега ще си позволя да ви поразкажа за лечението на Кико.
"Лечението представлява три протокола- навсякъде по света лечението преминава през тях. Значи първият протокол, по който вече ние се лекуваме е : 48ч. хидратация + 8 дни лекарства-кортизон, на 9-я ден започна вливането на цитостатиците/ химиотерапията/+ хидратация, с това нещо се цели да се унищожат всички клетки в костният мозък- и здрави и ракови, като се унищожат детето изпада в тежка медикаментозна аплазия-показателите на кръвната картина тогава са- левкоцити-1, тромбоцити-под 30, хемоглобин под 50.Тогава е забранен всякакъв достъп до външния свят защото е силно податливо на инфекции и вируси, понеже са съсипали имуната му система. Това състояние означава, че са успяли да убият всички ракови клетки, е покрай тях и здравите. Хидратацията е необходима понеже химиотерапията уврежда бъбреците, и тези предварителни вливки а и тези с химиотерапията- подпомагат нормалното развитие на бъбреците.
След излизането от аплазия, продължават вливките на цитостатиците- лекуват костния мозък да развива само здрави клетки, а не бласти/ ракови/. На 33-я ден правят костен мозък- с игла вадят кръв от костния мозък да проверят как върви лечението, ако не открият ракови клетки, което е най-благоприятния резултат, детето е изпаднало в ремисия. Тогава ни изписват за две седмици в къщи.
След това се ходи през седмица в болницата за 24ч. вливки. Това представлява първият протокол- той е и най-тежък за детенце.
За втория ще разкажа когато го започнем."
От вчера Кико и Ваня са си вкъщи за няколко дена, лечението върви добре. Кико е още малък и не разбира какво точно му се случва. От лекарствата е постоянно гладен и нервен.
Другата добра новина е, че септември Кико ще си има братче или сестриче.
Ето тук може да ги видите: http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=454.
Още веднъж много ви благодарим и семейството на Ваня и ние!

Автор: graphic   
Дата:   10-02-06 10:09

Ако има възможност да помагнем и тези които сме от други градове - казвайте [smilie24] Аз съм в Бургас 0886 74 31 49
Кръвна група "А1+"

Дата:   10-02-06 10:10

Говорих с Ваня за даряване на кръв от други градове. Тя ми каза, че не им е възможно да я получат в Пловдив. Но и в другите градове има нужда от даряване на кръв! Ако искате, дарете кръв за някой нуждаещ се!

Автор: IvoZafirov   
Дата:   10-02-06 12:30

[smilie24]

Автор: gembisser   
Дата:   10-02-06 12:59

[smilie24] Кураж и Късмет! [smilie24]

Автор: tan4o   
Дата:   10-02-06 13:09

[smilie24]

Автор: delchev   
Дата:   10-02-06 13:17

моля, проверете наистина дали може да се даде кръв в събота или неделя - може да си направя едно ходене до Пловдив ако става...

Автор: ring   
Дата:   10-02-06 13:28

вестник "Марица" ще откликне [smilie24]

Дата:   10-02-06 13:44

Brawo na Вестник Марица :)

ГОворих с Радио ФМ+ - и те ще излъчват призива

Току що се връщам от център-а по Трансфузионна Хематология - дарих кръв за малкия и предадох бележката на Д-р Стоянова - моята кръв отиде по предназначение - от центъра ми казаха, че досега са дали кръв доста хора за малкия Краси - дано да откликнат още повече

КУРАЖ!

Автор: gogo   
Дата:   10-02-06 14:15

[smilie24] утре съм там!!!

Автор: yonqo   
Дата:   10-02-06 14:27

[smilie24]

Дата:   10-02-06 14:46

[smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   10-02-06 15:02

.....една бърза идея, ако ви допадне - да направим един форумски пленер в Пловдив, да се съберем максимален брой форумци от други градове и ако е възможно да дарим кръв другата събота или неделя ако не е късно..... Ще стане хубав пленер и ще помогнем... Аз всъщност имам възможност и за този уикенд, но не знам дали ще успеем за ден да се организираме, а и не се знае дали може да се дари кръв събота/неделя...... Иска се много мъжество за справяне с тези ситуации.... Успех желая искрено....... [smilie24]

Дата:   10-02-06 15:38

Gorbi [smilie24] [smilie24] za идеята

Автор: tan4o   
Дата:   10-02-06 15:48

[smilie24]

Автор: ring   
Дата:   10-02-06 15:56

Gorbi - чудесна идея [smilie24] Още повече, Пловдивчани вече са отработили "пленерите", нямате грижи [beer] [shtrak]

Автор: baenas   
Дата:   10-02-06 16:06

идеята е благородна... ще се опитам да се включа и аз

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна