Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Help за качество и компресия!
Автор: skandalen   
Дата:   08-02-06 19:17

Въпроса може и да е тъп ,но е важен за мен.Апарата ми е 5МП (Canon A 610).Има три нива на компресия-Superfine,Fine,Normal.При положение ,че разпечатвам във формат 10/15 как е по-удачно да снимам: 2592x1944 Fine или 2048x1536 Superfine?Ако при тези размери на снимката са възможни и други варианти без загуба на качеството ще се радвам да си дадете мнението...

Отговори на това съобщение
 Re: Help за качество и компресия!
Автор: darksorrow   
Дата:   08-02-06 19:18

не мисля, че ще забележиш разлика при двата варианта, но аз бих избрал втория, при такова задание.[smilie24]

Дата:   08-02-06 19:24

И аз така мисля ,но друго си е да се изкаже и някои друг.[smile]

Автор: yo-yo   
Дата:   08-02-06 19:26

Vzemi si golqma karta i snimaj samo na superfine dori da e na po-niska rezoliucia, koqto, ako vadi6 samo 10/15, ti e napylno dostaty4na! Uspeh[smilie24]

Автор: de5   
Дата:   08-02-06 20:02

ако ще обработваш снимките с е по-добре на максимална резолюция.

Автор: navy   
Дата:   08-02-06 20:19

Един съвет!
Ако обема на информацията не те притеснява и държиш на качеството - ВИНАГИ снимай на макс. резолюция и качество.

По добре да рескалираш на ПС на фотошоп, отколкото това да го направи апарата, защото той винаги снима на макс. резолюция [smilie7]

Дата:   08-02-06 21:12

Картата е TRANSCEND 512MB Ultra 80x ,но на 2592x1944 Superfine прави 192 снимки .На 2592x1944 Fine прави около 330 снимки .На 2048x1536 Superfine около 300...Предстои ми дълго пътуване из Европа и няма къде да преточвам картата[smile]

Автор: de5   
Дата:   09-02-06 07:11

мой приятел беше в Унгария и в всеки компютърен клуб е ставало прехвърлянето. За мое учудване въпреки спирането на завода в Правец унгарците са се докопали до няколко компютъра.

Автор: Sidewinder   
Дата:   09-02-06 09:35

Фирмата Canon препоръчва да се снима на максимална резолюция, защото тогава апарата фокусира по-прецизно.

Автор: moiamilost   
Дата:   09-02-06 09:43

Предполагам, че 192 кадъра са прогнозните показания на дисплея. Реално ще са поне 40 повече. Но така или иначе 512МБ според мен не са достатъчни за едно продължително фото-пътешествие. Та тъй де - купи си още една.

Автор: special_k   
Дата:   09-02-06 10:09

Sidewinder - ???[smilie10]
Снимай в RAW

Автор: deyo   
Дата:   09-02-06 10:31

Най-добре пробвай и си реши сам. Аз лично предпочитам по-голямата резолюция.
А в Унгария наистина има компютри, виждал съм веднъж [smilie5] [smilie25]
Направо не повярвах на очите си [smilie10]

Дата:   09-02-06 14:13

А стига бе ,значи има компове и там.А дали има във Австрия ,Германия и Франция накъдето съм се запътил[smilie11](В Унгария снимах още на лента) Маитапа настрана -програмата ми е много натоварена и затова попитах,а иначе е ясно че е наи-добре всичко да е на max. В живота човек трябва да може да прави и компромиси[smile]

Автор: Sidewinder   
Дата:   09-02-06 20:30

Special_k, докато пишех предишният постинг, се замислих къде го изкопах това за фокусирането.Там пишеше и друго, че могат да се появят проблеми с фокусировката, ако обектът съдържа редуващи се хоризонтални линии.( хоризонтално рае). Цитирам по памет.Имам два фотоапарата Канон, но нямам възможност да направя справка в описанията. Може би в близките дни да се сетя.Това съм го запомнил, защото силно ме впечатли, а не беше обяснено "защо" именно така...

първа  назад  1     всички  напред  последна