Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотография и Фотошоп...
Автор: Krassy   
Дата:   12-07-04 21:54

Вижте това:
https://photo-forum.net/i/28085&USER_ID=489
Как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Фотография и Фотошоп...
Автор: nf1   
Дата:   12-07-04 22:05

Според мен е важен крайният резултат. ПС не прави нищо повече от това да улесни автора в това което е искал да покаже или с което иска да впечатли публиката. Дали с помощта на скъпа техника и много четене и учене или с S50 и ПС (който по принцип хич не е евтин де [smilie18] ) какво значение има? Аз като не мога да си позволя примерно тилт или шифт ленс това означава ли че трябва да се ограничавам да не използвам вместо това радиал блър? Вярно е, че с помощта на ПС обработката фотографията навлиза в нова "ера" но това е неизбежно и от това ще спечелят и авторите и зрителите.

Това поне е моето лично мнение.
btw за снимката която си пуснал. За още час не знам но след 15тин-а мин. със сигурност щеше да стане АртЪ :)

Автор: murnau   
Дата:   12-07-04 22:08

Cпоред мен е важен крайният резултат.

Tova ne vaji navsiakade, nito za vsichko.
Spored men ima sluchai, kogato e taka, no ima i kogato ne e.

Дата:   12-07-04 22:10

Аз просто исках да обсъдим това дали не е редно както във photo.net да се пише като опция дали снимката е пипана или не, защото аз се занимавам професионално с Photoshop, но някои не разбират и си мислят че това ПРОСТО ТАКА Е ЩТРАКНАТО [smilie7]

Автор: misho   
Дата:   12-07-04 22:10

Я пусни оригиналния файл че да стане още по ясно за какво иде реч, иначе изглежда супер!

Автор: adda   
Дата:   12-07-04 22:13

който както може, важен е резултатът. на мен лично ми доставят огромно удоволствие изпипани фотографии без обработки. [shtrak]

Автор: holden   
Дата:   12-07-04 22:13

Оригиналът е там като редакция.

Автор: nf1   
Дата:   12-07-04 22:22

Добре е да се посочва [smilie24]
Така ще се избегнат и бъдещи спорове

Автор: Георги   
Дата:   12-07-04 23:28

важен е крайният резултат...

аз лично съм за, да има един чекбокс дали снимката е модифицирана (както е на фото.нет), макар че то си личи една снимка като е пипната повечето пъти.

общо взето извода е, че можеш един съвсем обикновен кадър (излизаш щракаш първото дърво било то центрирано или не, добре е да има и облачета) с добри познания по фотошоп да го направиш рейнтинго-убиец :-)

който каквото търси

Публикацията е редактирана (12-07-04 23:39)

Хъм...
Автор: GenaDP   
Дата:   12-07-04 23:33

Без фотошопа - лайна, с него - пак така... Тъй че кво значение има дали е ползван ФШ или не - крайния резултат си е все същия.

Автор: svetalcho   
Дата:   13-07-04 08:27

аз самият не разбирам от photoshop и не го използвам,още повече че снимам на лента,обаче не го и отричам за тези които могат да работят с него.По същия начин аз използвам филтри пред обектива или по-скъпи филми за да постигна същото....важен е крайния резултат.Дразни ме обаче когато е ПРЕКАЛЕНО с обработката!Ако го използвате да подобрите добър кадър или за някакъв арт да ама иначе дразни понякога..

Автор: bulLET   
Дата:   13-07-04 11:35

вече не е модерно да мажеш на Фотошоп:)

Дата:   13-07-04 12:07

ВИНАГИ е най-добре оригинала да е близък до крайния резултат, винаги. Затова по-професионално е, когато се снима да се правят ефектите с филтри и други прийоми.
Когато всички тези корекции ги прилагаш на вече готовата снимка имаш много загуби и в детайла и в цветната информация.
Това естествено няма как да го разберете тука, защото гледате 700 точков джепег [smilie7], но на хартия във формат А3 или А4 вече всичко изпъква, освен ако човек не си е играл изключително много, но и това пак не е гаранция.
Не може да се мине без Фотошоп разбира се, но когато това може да стане при самото снимане, тогава нещата стоят по друг начин, по професионално е. Не е необходимо да давам доказателства тук, където нещата се оценяват по съвсем други критерии и начин, а и не случайно това се води 'любителски' фото форум с възможност за изява на всеки [smilie7]

Krassy
Автор: adda   
Дата:   13-07-04 12:10

[smilie24]

Автор: maceman   
Дата:   13-07-04 12:12

що говорите глупости бе ..."вече не е модерно да мажеш на Фотошоп:)"... ми защо ходите тогава на касови филми и цъкате с език на спец ефектите... вече няма филм без компютърна обработка, а и фотографията натам отива... за кво ми е на мене да дрема в лабораторията и да дишам химикали, след като за 5 минути на shop-a мога да постигна квото си искам.... това че съм предал нужното въздействие на снимката по по лесен за мене начин, да не би да ме прави по малко творец???

Дата:   13-07-04 12:15

"Автор: Krassy
ВИНАГИ е най-добре оригинала да е близък до крайния резултат, винаги. Затова по-професионално е, когато се снима да се правят ефектите с филтри и други прийоми..."
откъде па го измисли това????? и по кви критерии е това твоето "винаги"- щото моите са съвсем други- грабне ли ми окото нещо, не ме интересува с какви средства е постигнато- важен е крайният резултат...

Дата:   13-07-04 12:27

maceman, ти не ме слушаш какво ти говоря! Или по точно четеш!
Какви химикали, какви отрови постоянно споменавате, на клише го обърнахте!
Кажи ми КОЛКО би си играл да направиш хубаво дълбоко небе на природна картина, където има доста клони и листа от дървета? Една седмица ще ти стигне ли да изрязваш листо по листо?
Или ако не изчистиш вредни отражения или подсилиш даден цвят, който без филтър просто ще прегори или ще избяга истинската информация, КОЛКО време ще ти трябва да се правиш на Леодардо Да Винчи над Фотошопа?
Моля ти се, не ми говори глупости, освен ако за теб този смачкан джепег във фотофорума не е крайния резултат от цялото ти творчество!
Дето един фотограф ми дава снимани кулинарни продукти на лампа с нажежаема жичка и ми вика: Еми там на фотошопа ще оправиш цветния баланс, аз тай правя!
Само за едно съм съгласен с теб, че е важен крайния резултат. Само че по 'твоите' начини в определени ситуации ще е доста далече от нещата, които друг би направил... както трябва [smilie7]

Дата:   13-07-04 12:41

аз не работя по "смачкания джепег", а си цъкам на shop-a по реалния размер - така винаги мога да дам за хартия.... а на "смачкания джепег" правя съвсем малко обработка - като sharpen например.... това за химикалите верно го употребих като клише, ама не бих се гърчил за нищо на света за да правя нещо по трудния начин като може по лесния... на shop-a има хиляди начини за да се направи едно нещо- така че по- горния пример с тифеца на листа не върви....
и за последно аз държа много на "смачкания джепег" във фотофорума, защото него ще го видят хиляди пъти повече хора отколкото хартията в рамка на стената, или в албума в чекмеджето, който се отваря само при посещение на много специални гости от типа- родЪтЪ Ут селУ :)))

Автор: J0R0   
Дата:   13-07-04 12:43

Нещата заснети с филтър и нещата обработени с фотошоп не са еднозначни.
Ще дам прословутия пример на Асахи - снимай жълт лимон върху бяла покривка, осветен с обикновена крушка в два варианта:
1. Като сложиш син филтър пред обектива.
2. Като сложиш син филтър после във Фотошопа.

Резултатът ще е, че при първия случай ще имаш ясно открояваш се обект, а във втория - мазаница.

Дата:   13-07-04 12:50

аз JORO не съм против правенето на нещата по професионален начин, а против изкуствения спор- за или против fotoshop-а във фотографията.... fotoshopa е помощна програма която служи само за подсилване на въздействието при снимките.... некадърен фотограф с омазана снимка няма да направи шедьовър на PS ако няма нищо в главата... и обратното от пълна мазня може да стане нещо което кат го гледаш и да цъкаш с език как аджеба тоя човек се е сетил да го направи...

Дата:   13-07-04 12:50

Говорех за професионална реализация като печат за билборд, корица на списание, рекламни послания като плакати и други медии не само за офсет [smilie7]
Но сега пак се сещам, че това е форум и за любители-фотографи, така че ще си спестя следващите постинги точно по този въпрос [smilie7]
Никога не съм изключвал Фотошоп-а, с него правя пари, но има поне 3 неща, които се сешам в момента, които ти и да се скъсаш от професионализъм, не би постигнал на PC [smilie7]
Темата я пуснах за да покажа каква огромна разлика може да се постигне за малко време на базата на Фотошоп и дали е редно да се опоменава дали творбата е допълнително манипулирана или не, както се прави в другите реномирани сайтове. [smilie7]

Дата:   13-07-04 12:57

krassy не си вадиш само ти хляба чрез PS :)))
би ли ми казал името на професионална рекламна агенция, която използва чисти диапозитиви без компютърна обработка за рекламни цели.... и не включвай пейзажите за календари :))))

Дата:   13-07-04 13:05

Моля те, върни се нагоре по постингите и прочети дали изключвам Фотошоп-а и какво споделям при технологията за заснимане, а също така темата на на настоящия форум за упоменаването на дадени манипулации върху оригинала [smilie7]
Благодаря

ebati bezmislenata tema! [nt]
Автор: GuruMMX   
Дата:   13-07-04 13:13

[nt] = njama text [beer]

Дата:   13-07-04 13:14

прочетох всичко внимателно още един път :)))... и пак повтарям: все ми е тая дали една снимка е "мазана" на PS и дали това ще го пише някъде под/над нея, след като само един поглед ми е нужен за да определя дали става (според моя мироглед) или не :))) просто темата според мен беше излишна... а за примера, който си дал пък точно с тази снимка GenaDP се е изказал много точно :)))

първа  назад  1  2     всички  напред  последна