Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Лечима болест ли е фотото? Минава ли с времето?
Автор: tinman   
Дата:   07-02-06 17:11

От известно време си задавам този въпрос. Снимам от има-няма година. Смених 4 aпарата. Накупих си обективи, чанти, стативи. Изснимах си птичките, тревичките, оглювчетата, циците, путките, пейзажчетата. Не ми се занимава да мажа във ФШ, не считам, че е постижение. Достигнах до предела на възможностите си. Стигнах до тупик. Не мога да направя следващата крачка без някой да ме поведе за ръчичка. А няма кой да покаже пътя.

Питам се: Сега накъде? Да се откажа ли или да продължа да тъпча на едно място?

Някой да има подобен проблем?

Публикацията е редактирана (07-02-06 17:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Лечима болест ли е фотото? Минава ли с времето?
Автор: P_H_V   
Дата:   07-02-06 17:15

Ами тогава седи и чакай [cool]

Автор: zoomaniak   
Дата:   07-02-06 17:19

Аз немам и нема да имам. Оти на мене вдъхновението не може нигва да ми секне [smilie5] форевър ще фоткам и като ми се набръчка кожицата пак [smilie5]

Автор: graphic   
Дата:   07-02-06 17:21

Не се коси, време трябва... В кофти период си просто. Нямам време сега че затварят офиса, но да знаеш че минава [smilie24]

Автор: sayman   
Дата:   07-02-06 17:21

Таа болест нема лечение
Седи и си боледувай
К'во се оплакваш. Скъпички са ни лекарствата, ама без тях е по-лошо.
По готина болест нема.
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (07-02-06 17:22)

Автор: PolarBear   
Дата:   07-02-06 17:23

Всеки е имал подобни проблеми. И не веднъж само. Такива кофти периоди трят различно време и от тях се излиза по най-различен начин. Това си е нормален момент на творчески запек. Нещо като хремата - ако я лекуваш, трае седмица, ако не - седем дни. [shtrak]

Автор: Marillion   
Дата:   07-02-06 17:34

4 апарата за 1 год... добре се справяш!!!

Ако беше си купувал по 1 на година нямаше да ти мине мерака.

Автор: IDA   
Дата:   07-02-06 17:36

Tinman,

Човек се учи докато е жив и това важи както за тенекиджиите, така и за фотографите. Ако само за година си стигнал до описаните от теб заключения, мисля че не си си подбрал правилно хобито. Ако все пак фотографията продължава да ти е интересна, мисля че с много гледане, четене, снимане и пак гледане, четене и снимане, ще видиш, че с времето ще ставаш все по-добър и удовлетворен от резултата, стига да умееш да забелязваш и да се радваш на малките неща, които са навсякъде около нас.

На света има 6 милиарда души, и почти всички щракат с фотоапарат, но много малко са тези, които умеят да снимат. Всеки би трябвало сам да си даде отговор на въпроса, към коя от тези две категории принадлежи и тук едва ли някой може да води някого за ръчичка.

Автор: ejko   
Дата:   07-02-06 17:45

След като си изщракал всички тези неща който си изредил, мисля, че време да започнеш да снимаш, а не да щракаш! Да превърнеш пейзажчетата в Пейзажи, а "циците, путките" в портрети и актови фотоси! Да премислиш малко нещата! Да попрочетеш може би.... няма такова нещо предел на възможностите! Може да ти е омръзнало..., не знам! Ама като ти гледам снимките все трябва да има още нещо което не си постигнал! Имаш много снимки, който биха могли да се получат много по добре ако беше изчакал 2-3 часа за по добра светлина! На мен ми се е случвало да правя по 2 тигела с един трамвай, докато заснема нещо, което да ми е по-симпатично и пак не съм доволен!
Аааааа да и спри да си сменяш фотоапаратите и обективите това не е много рентабилно!

Автор: kamend   
Дата:   07-02-06 17:50

Много хубави думи на IDA!
И аз като теб съм с не особено дълъг фото стаж /любител съм/ и също съм имал такива моменти. Но само като си представя как се откъсвам от всичко като поставя око на визьора, като се разхождам из природата и търся обекти за снимане ... Тогава не мога да мисля за друго и се разтоварвам невероятно. Така че, споко, сигурно ще го преживееш.

Автор: navy   
Дата:   07-02-06 17:51

Tinman,
ако снимките в профила са ти представянето във фотографията като цяло за този период, не като обем, а като селектирана извадка...

... ще ти кажа, че си още доста в началото, имаш още в много сфери да се пробваш и да учиш!

И ако сега се чувстваш преситен, то отговора никак не би ти харесал [smilie7]

Автор: icikonti   
Дата:   07-02-06 17:52

Не се лекува и рядко се отказва от нея.Поне аз се опитвах да се откажа няколко пъти и все неуспешни[ezik] .

Автор: dau   
Дата:   07-02-06 17:54

Фотографията е отражение на душата на човек!

Като си умъртвиш душата и си изкорениш въображението няма да снимаш вече да!

Автор: nyx40   
Дата:   07-02-06 18:34

Хоби-ДА, немисля обаче, че е болест!

Няма лечение за хоби, то си ти е по избор![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie7]

Дата:   07-02-06 18:46

Благодаря на всички за "мъдрите" думи. Искам само да добавя, че нямам нужда от съчувствие и не затова пуснах темата. Това което все пак исках да внуша е друго.

Приличаме на стадо. Стадо без водач, без учител, без гуру. Слепците на Самуил, само че ни липсват еднооките водачи. Въртим се в кръг с фотапаратите на очи и си играем на творци. Пътя продължава и се вие нейде в далечината, но нас няма кой да ни поведе и сме се скупчили в кошарата. И да има няма как да го видим, защото сме слепи. И аз и всички наоколо. По-кресливите от нас си мислят че правят някакво изкуство. О неразумни...

ПП: И още нещо: Кой е момента в който човек трябва да се откаже да продължи по пътя, който няма да успее да извърви?

ППП: Сам...

Публикацията е редактирана (07-02-06 18:51)

Автор: Георги   
Дата:   07-02-06 18:53

пътя казваш..

трябва да вървиш по твоят си път. за всеки е различен. може би просто снимаш насила? защото трябва. или по други причини, различни от твоето собствето "трябва" и твоето собствено "имам нужда"....

на мен ми се е случвало това. просто не снимам. колкото - толкова. но си нося фотощрака в мен. то само си идва. но изпитвам същото удоволствие като стоя на някое любимо за мене място... дори с апарата в раницата.

ако усетя че имам нужда да си запечатам нещо, забележи - за моето лично удоволствие, просто посягам за апарата. нерядко това удоволствие включва и момента със диалога-споделяне на този момент и с други хора. но не винаги.

няма решение човеко...

разбира се ако те устройва да кривнеш по нечий друг път. така де някой гуру да ти покаже пътя и поведе - давай смело. всеки човек си е различен, може пък това да е твоето решение.

аз лично не искам никой да ме води никъде. ще си пътувам сам. докъдето стигна... казват, че пътя е може би по-важен от крайната цел.. ще видим :)

Автор: papi   
Дата:   07-02-06 19:08

за мен фотографията е професия
начин да си изкарам за хляба

Автор: PolarBear   
Дата:   07-02-06 19:14

tinman, с кажи-речи едногодишния си опит човек лесно стига до всякакви "мъдри" залючения. Но преди да ги пренася върху другите си струва да помисли. Защото наоколо има много повече зрящи хора, отколкото допускаш. Но те се взират в своя си път, не в твоя, освен ако някои от тях не са се опитали да помогнат, обикновено без да очакват нищо в замяна, дори и уважение...

Автор: MShte   
Дата:   07-02-06 19:40

Сега накъде ?

Има само един път. Погледни към себе си. И виж какво искаш да (по)кажеш на света, :)

УСПЕХ !!!! това е най-трудното :)

Автор: Gen   
Дата:   07-02-06 19:43

Горе-долу и аз съм като тебе.
Като си седя в София и вдъхновението ми се изчерпва.
Но като тръгна на някъде и треската отново ме връхлита.
Извода е - просто пътувай.

Автор: peter46   
Дата:   07-02-06 20:35

На вапроса!Ами аз снимам от 1952 година.Дйадо ми бе6е професионален фотограф.Баща ми и 4и4овците ми бяха на "ТИ"с тая велика КУРВА-фотографията.аз в втори клас-1953 год изкарах курс по фотография към пионерския дом.,кадето ми подариха една АГФА-боь камера-6/9.цял живот снимам-сега ще направя 60 год.Професиятя ми е музикант.Близо 10 години работих по цялия свят като музикант,но винаги имах при мен фотоапарат-снимах диапозитиви,4ерно-бяли снимки,а също и цветни-вси4ко аз сам си обработвам -и до ден днешен.нйамам доверие на никой.Равотих и като професионалист 1995-2000 год.Докарвах си не ло6и пари.Имам 63 фотоапарата-не ами комплекти с фотоапарати,обективи преходни гривни и вси4ко необходимо.Изобщо вси4ко от18/24 мм до 18/24 см-плаки.И сега на вапроса-аз никога нйамах,а и нйамам смелостта да направя и една изложба.Но например-аз живейа в видин-всйака година снимам вси4ко-най ве4е БАБА-ВИДА-с всякакъв материал,с всякакав формат,по всйакакво време и винаги намирам нещо ново,Та помисли си по тоя вапрос пове4е и не се отказвай.[shtrak] [smilie24] [beer]

Дата:   07-02-06 21:17

peter46, наистина се засрамих докато те четях. Има върху какво да се замисля.

Автор: stenly   
Дата:   07-02-06 21:25

Рак, простак и мерак-оттръвка нема....[smilie5]

Автор: чичовия   
Дата:   07-02-06 21:32

А бе вий коняк (ракийка) нямате ли? Тоя студ взе даа поврежда нещо. Не ми аресвате напоследък д'ба[smilie10] [smilie10] [smilie21] [smilie7] [beer]

Автор: C41   
Дата:   07-02-06 21:33

Амин...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна