Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 slide duplicator
Автор: n1x0n   
Дата:   07-02-06 12:16

Някой ползвал ли е такъв дупликатор на DLSR или сапунерка:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/wbxz3656.JPG
https://secure.soligor.com/uploads/pics/47898_01.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: slide duplicator
Автор: nikidimov   
Дата:   07-02-06 12:17

Yes

Дата:   07-02-06 12:26

и квооо?

Автор: IDA   
Дата:   07-02-06 12:29

Навремето ползвах подобен за преснимане на диапозитиви с филмов апарат. Качеството беше абсолютна отврат в сравнение с оригинала. Никак не съм сигурен, че с цифров апарат ще е много по-добре. Един тест на макро кадър на диапозитив поставен върху матово стъкло с просветляване отдолу ще покаже дали си струва или не. Дупликаторът на диапозитиви прави по принцип същото, но едва ли оптиката му е достатъчно добра.

Дата:   07-02-06 12:33

То на мен ми трябва само за preview, не да ги ползвам после. Просто да си имам индекси на кадрите. Пробвах с макро и т.н. ама не ми е удобно, дупликатора си е по-комфортен.

Автор: nikidimov   
Дата:   07-02-06 14:01

Върши работа - статив, бяла стена (картон), ръчен режим, нямаш грижи после. Имам такъв дубликатор - много си е добър, ако се ползват оригиналните прехвърлящи гривни от дубликатора към съответното тяло. И отсечката, която можеш да направиш от оригинала също може да ти е от полза. От кофти оригинал - кофти резултат. От добър оригинал - въпрос на настойки. Дубликаторът е рязък и ако имаш ортикулация или други подобни нежелани гадости - чака те борба. За това, което си го намисли и имаш време - става.

Автор: asahi   
Дата:   07-02-06 23:07

Имам такъв за продаване.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   08-02-06 00:41

nikidimov, казваш статив ? И за какво ти е този статив, да не се размаже кадъра ли? [smilie5]
Снимал съм с подобен и върши работа само за инфо или за каталог(индекс) и не трябва никакъв статив , а само късче небе и си готов [smile] За по- претенциозните може и стрещу софтбокса ...

първа  назад  1     всички  напред  последна