Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 kak se o predelyat mestata v avtori top 100
Автор: mikentura   
Дата:   07-02-06 09:25

kak se o predelyat mestata v avtori top 100?
po snimka s nai golyam reiting, ili po koeficent ot koli4estvo snimki s nai golyam reiting ili po tam raznite izlogbi? Nyakoi znae li?

Отговори на това съобщение
 Re: kak se o predelyat mestata v avtori top 100
Автор: tPeChAt   
Дата:   07-02-06 09:26

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/skyl3811.JPG
https://photo-forum.net/img/156/2_1139296713.jpg

https://photo-forum.net/images/2_1139296713.jpg

oh maika... [smilie10] [smilie21]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   07-02-06 11:40

Преведи заглавието на темата на кирилица!
И понеже ми е интересен отговора на този въпрос, вдигам темата [shtrak]
Какви са КРИТЕРИИТЕ?

Автор: krassimire   
Дата:   07-02-06 11:41

Броят потребители, които са сложили нечия снимка в "любими"

Публикацията е редактирана (07-02-06 11:42)

Автор: Delchev   
Дата:   07-02-06 11:46

Онзи ден Админа го беше написал - брой регистрирани учасници във ФФ, добавили снимката на Х в албума си Любими, като ако Х изтрие снимката, добавена в Любими рейтингът от нея не се запазва. Независимо колко снимки от Х даден потребител добавя към Любими - се брои за 1 глас - т.е.

А е добавил:
17 Снимки на Х
1 снимка на Y

при това положение и Х, и Y имат еднакъв рейтинг за ТОП 100...

поне така го разбрах аз

Автор: krassimire   
Дата:   07-02-06 11:47

И правилно си разбрал

Автор: nsirakov   
Дата:   07-02-06 12:39

Аз дори забелязах, че някой форумки са си сложили техни снимки в любими [smilie5] [smilie5] [smilie5] сигурно за да си дигнат рейтинга - знам ли

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   07-02-06 12:41

Не добре измислен критерий [smilie23] [smilie23]

Доста снимки, които ми харесват страшно много, просто си ги свалям на PC-to(поне на jpg да си ги имам:), рядко добявам в Любими, по простата причина, че ако прекалено се натрупат там, трудно се отваря страницата.
Може би трябва да се определят по Р**тинги(мръсна дума:), А или Б, или най-добре - нещо средно между тях.

Както и да е, кофти е, когато в Топ 100 присъстват някои доста слаби автори(ша ма извиняват), а пък други - наистина много добри - просто ги няма.

Дата:   07-02-06 12:42

Е че кво толкова - едно време беше 10 любими автора, сега стана 100 (+20) любими автора) - кво се е променило - НИЩО....

Много шум за нищо това е ;)[smilie21] [smilie21]

Дата:   07-02-06 12:44

В един сайт статистиките са хубаво нещо - дори да не влизаме в извадката -

Няма смисъл от толкова излишни думи - лошо в класацията няма - това си е чиста статистика[smilie24] [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   07-02-06 12:46

Какво точно е хубавото на една такава странна статистика някой ще ми каже ли? Примерно ти Сираков, каква конкретна полза извличаш от нея?

Автор: J0R0   
Дата:   07-02-06 12:51

Никсън, престани да се заяждаш със сайта.
Такива статистики има във всички подобни сайтове. Решили сме че ще има такава и тук, значи ще я има, въпреки това какво мислиш ти по въпроса.
Като не те кефи - не я гледай.
Просто е.

Автор: eXile   
Дата:   07-02-06 12:57

Донт мес уйт дъ биг деди.

никсън, единственото, което се постига с тези класации е да лъсват общите вкусове...
Аз никаква ползва и в рейтингите не виждам, обаче ги има... Сайтова политика... Поощрява простотията, но кое ли не го прави...
Само после, жоро, не обяснявайте как се грижите да намалее простотията сред снимките...

Дата:   07-02-06 13:14

Сега пък съм се заяждал със сайта... аз ако ви мислех лошото, щях само да седя и да ви гледам сеира, Жоро.

Това че нямате смислени отговори на половината въпроси поставени от членовете на форума /от който вие си изкарвате парите/, не е мой проблем, а ваш. Коментарите ми и въпросите ми, може да са закачливи, но нито за злонамерени, нито са заяждане. Ама явно ви настъпват по мазола и ви нервят, вместо да ви подтикнат към размисъл.

Статистиката е нещо малко по-сложно от вадене на "средно аритметично". При нея си има правила, има си логика - ако те се пренебрегват се губи така наречената "представителност" на данните и се дава на хората някаква изопачена картина на действителността.

Мен ми е ясно че с тези примиращи за точки членове, каквото и да направите - все някой ще е кисел, ама това по никакъв начин не може да бъде оправдание за вършене на половинчати работи.

Автор: boni   
Дата:   07-02-06 13:19

Да, това е статистиката на топ 100 според масовия потребител ,както казах вече 3 пъти в други теми , ще има и още една, която ще показва вкуса на по-утвърдените автори. Колко пъти да го казвам?

Дата:   07-02-06 13:30

Бони, що не се успокоите и не почнете да четете бавно, с желание разбиране?

"Масовия", "елитния", "А", "Б" - все тая, говоря за сбъркана методика, не за кастовия принцип на разделяне тук.
Това че ще направите още един топ 100, няма да оправи грешките на този.

Дата:   07-02-06 13:32

Добре Никсън, кажи ти каква да е методиката

Автор: taurus13   
Дата:   07-02-06 13:33

boni,JORO,
имам молба да се изписват броиките,колко точно са си взели любими в ТОП100, както беше преди.Сложно ли е да се направи?Така ще има ясна представа,а сега се питат само защо този е тук или не е тук на това място!Иначе всеки сам може да си ги преброи,но не е ясно за другите!

Дата:   07-02-06 13:45

Правилната методика е да се избират автори, а не снимки, защото така с една случайна снимка харесана от много хора може да дръпне случаен автор, както и става. Правилно е да се номинират автори според комплексното им представяне.Ще обмислим нещата внимателно, не си мислете че не се вслушваме в критики, но важно е те да са конструктивни, а не само подигравателни. Не сте съгласни с нещо, казвате как според вас трябва да стане и ако има логика в казаното, ще се вземе предвид:)

Автор: MShte   
Дата:   07-02-06 14:02

Бони, браво за последния пост :) [smilie24]

(Това са моите мисли от преди няколко месеца)

Дата:   07-02-06 14:06

никсън-е - сменях памперс та не видях кога си писал... лично аз нямам никаква полза от това да съм топ 10, топ 50 или топ 120 автор... ама никаква... но и вреда нямам...

Уверих се в едно - недоволни винаги има (понякога недоволен съм и аз...)... така че за мен - колкото повече - толкова повече....

Аз също си имам моите фаворити... (от авторите)... имам и автори дето не ги харесвам като хора/творчество.... нормално е...

Че това е класация, която не е мерило за качествата на фотографа е така - тя е мерило за популярността му... но пък какво толкова... и популярността е важна понякога - нека да знаем "Къде сме ние" - за мен лошо няма...
[beer] [beer] [beer]

Дата:   07-02-06 14:11

Ето моето мнение:

Не слагането в "любими", а оценяването с точки е основния рейтингов носител в този форум.
Значи естествената база за правене на топ100 са именно точките. От там нататък имате голям избор от критерии по които да работите, само примерно давам няколко без да претендирам за изчерпателност:

*Брой снимки с над 100/200/300 точки - за обща оценка.

*Брой /или % дял/ снимки с точки над средното за форума - смята се една средна стойност на всички снимки пуснати за гласуване, /примерно 50,6 точки/ и се броят снимките на даден автор минали тази граница.

*Брой /или % дял/ на снимките на даден автор с рейтинг най-висок за съответната категория - така ще се спре дискриминацията на добрите фотографи които не желаят да снимат цици и пейзажи.

*Среден рейтинг на конкретен автор - просто средно аритметично на рейтинга му.

Избират се критерии от по-горните /или от други такива/ и им се дава "относителна тежест", тоест доколко всеки един от тях ще дава отражение на "крайната оценка". Така се избягва от едностранчивостта която има класирането само по един фактор.

Това е. Няма да е лесно, ама ще е в пъти по-точно и справедливо отколкото функцията "добави в любими" за която лично аз дори съм забравил че я има.

Автор: baenas   
Дата:   07-02-06 14:13

системата е добра и в достатъчна степен представителна. и аз искам да има автори, които не виждам тук, но мисля че с новата по рейтинг Б няма начин техните имена да не влязат, или да не минат по-напред. колкото до желанието на тауруса, подкрепям го. със сигурност това е нездрава суета, но нека това да е признатият ми грях:) сигурен съм че има един куп хора, които тръпнат да узнаят всичко с цифрите, но лицемерничат, че видите ли "това няма значение" и "важното е изкуството". вярвам че за осъзнали себе си хора и творци като георги и кали222 това наистина е така... аз лично не смятам себе си за такъв и това ме интересува!

Автор: чичовия   
Дата:   07-02-06 14:14

Ей, ви хептен откачихте [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А, що не направите топ100 да се определя от топ 50 на западна българия и топ 50 на източна, като в всеки край ще се определя от топ 10 на под регионално ниво (примерно пет региона) [smilie18] и в края на сезона масов бой със залагания[smilie19] Ако мое в кал със стативи и кой с колкот голям има[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik] И Събрание за избиране на батето за прецедател [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: baenas   
Дата:   07-02-06 14:22

в предложението на никсъна също има доста логика, но мисля че трябва да излезе с разработена система, а не с наброски...
никсън, напиши формулите и ги прати на админа. така ще покажеш че загрижеността ти е подплатена и с достатъчна степен на лично поета отговорност.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна