Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на видеокамера
Автор: ivopicha   
Дата:   06-02-06 10:43

Здравейте! Темата може би не е за тук, но вие сте по професионалисти и реших да я пусна. Искам да си купя видеокамера. Спрял съм се на няколко марки и модела. Първо искам да кажа, че ще ползвам камерата любителски. Искам да има лесна връзка с компа, с телевизора, да мога да я ползвам като УЕБ и като фотоапарат. Зная, че резолюцията е малка,но дали ще изкарва прилични снимки?
Така, моделите са
PANASONIC NV-GS17
SAMSUNG VP-D353I
JVC GR-D239E
CANON MV-800
SONY DCR-HC17E и
SAMSUNG VP-D20I
Споделете за предимства и недостатъци и лични впечетления, ако имате! И други предложение може да давата. Цените да са до 700 лв.

Публикацията е редактирана (06-02-06 14:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на видеокамера
Автор: dimmby   
Дата:   06-02-06 11:05

Привет !
Занимавам се с видеозаснемане, допълнителен доход. Съвет, за Самсунг забрави(сервизите са пълни с тях), избирай между Панасоник, Канон и Сони. Имай предвид че добро снимане на тъмно в стая осветена с нормална 60 ватова лампа няма да постигнеш с нито една от тези камери, проблемът им е че CCD матричките им са 1/6 (малки) и при снимане в такива условия всички мажат образа. Иначе навън си снимат чудесно. От към характеристики и трите са еднакви. Ако намерищ камера с матрица 1/4 взимай нея, всичко друго е ала бала.

Дата:   06-02-06 14:30

Благодаря ти за отговора! Племенницата ми има Панасоник, не се сещам модела и е подобна на тези, а в стаята пправи добро снимане. Това че е с вградено осветление не подобрява ли качеството на материала? А тели с 1/4 матрица на какви цени са и дай някой модел

Автор: pasha   
Дата:   06-02-06 14:50

Вграденото осветление което е в самата камера подобрява до толкова, до колкото да придобиеш някаква представа какво въобще снимаш - тоест ако е пълен мрак благодарение на него ще се вижда нещо а иначе за подобряване на качеството забрави! Много е важно какво ще правиш с материала после - дали ще го гледаш на телевизора или ще го сваляш на компютъра, но така или иначе избора между тези три марки наистина е най-удачния. Ако разполагаш със средства потърси Panasonic NV-GS75 и нагоре а най-добре е NV-GS250 - много добра камера със 3 матрици и оптичен стабилизатор и т.н.

Автор: mmariana   
Дата:   06-02-06 15:09

Вземи JVC D240. За тия пари няма Сони, няма Панасоник с аналогични функции и възможности. Изобщо не робувай на марки. Японците винаги са били много напред с материала. Имам такава и съм предоволен. Снима много добре.

Дата:   06-02-06 15:59

Пичове тука има един SAMSUNG VP-D97. Той колегата писа да не се занимавам със Самсунг, но този е с 1/4 матрица. Някой имал ли си е работа с този модел?

Дата:   06-02-06 16:14

Принципно всеки обича да си хвали техниката която си е взел, най-добре е да отидеш в магазина да вземеш трите модела и без да се притесняваш да отидеш с магазинера в най-тъмния ъгъл на магазина, направи по няколко секунди запис с всяка една камера и прецени коя според теб дава най-добър образ и най-малко маже, но избери наистина тъмно място. В любителския клас всички модели са еднакви.
Може първо да попиташ могат ли да ти посочат камера с 1/4" CCD, ако имат такава и цената те устройва вземай нея, не се залъгвай с разни маркетингови трикове като пиксели, дигитално варио, цветно нощтно снимане, правене на снимки и т.н. Относно връзката с компа всички имат цифров изход (FireWire) IEEE1394, се прави преноса към компютъра, но това вече е друга тема по която много може да се говори. Успех ти желая !

Дата:   06-02-06 16:21

Да писах, но с това не искам да кажа че при теб непременно ше се скапе, исках да ти дам примери от практиката, при тебе може всичко да си е наред, имай предвид че вече рядко се правят любителски камери с 1/4, затова и рядко го пишат в характеристиките, а тези които имат 1/4 го пишат като плюс. Самсунг са фирма която прави експанзия навсякъде. Виж я тази камера, може да си струва.

Дата:   06-02-06 16:22

А има ли някъде литература или теми в някой сайт и да влезна да си прачета за тези връзки с компа, за пикселите и др. такива неща. Не ми се иска да занимавам целия форум с тези неща. АОко пък с това ще се обагати колекцията и знанието тук, намам нищо против да говориме[smile]

Дата:   06-02-06 16:31

Иво потърси с търсачката скоро имаше тема която засягаше преноса към компа, там сме писали основните неща които трябва да знаеш.
Иначе относно литературата...какво да ти кажа, не е като при фотографията, аз съм се бъхтал сам, четене на статийки по списанията, руските форуми и т.н., но нищо конкретно не мога да ти кажа. Търси статии за PinnacleSystem, UleadVideoStudio, Adobe premiere.

Дата:   06-02-06 16:39

Пак голямо благодаря! Този форум не е като другите всеки да те ругае.Хубаво е, че има и добри хора[smilie24]

Автор: dramli   
Дата:   06-02-06 20:47

Ето и от мен нещо подходящо по темата http://www.dvspot.com/reviews/panasonic/pv_gs250-review/index.shtml http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS300-First-Impressions-Camcorder-Review.htm http://www.videomax.ru/tests/panasonic1/ http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS500-First-Impressions-Camcorder--Review.htm

първа  назад  1     всички  напред  последна