Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 FZ20 - Пинизи за намаляване на шума
Автор: paradizio   
Дата:   01-02-06 23:45

Здравейте на всички, скоро си взех fz20 и до тук единственото нещо което ми прави наистина лошо впечатление е очевидният, неприятен, дразнещ хроматичен шум при снимки над 100 iso и не само. Има ли някой, който може да ми препоръча програма или някоя хитрина или и двете заедно за подтискане на въпросния ебан шум. Много благодаря предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: FZ20 - Пинизи за намаляване на шума
Автор: asahi   
Дата:   01-02-06 23:48

Чети по-надолу за програмите за шумоподтискане. И свиквай с шума докато не смениш апарата с ДСЛР.

Автор: vladimir666   
Дата:   01-02-06 23:48

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=292460&t=292460&phorum_uriauth=

Дата:   02-02-06 00:03

Мерси много :) Като нема риба и рака е риба :)

Автор: next_time   
Дата:   02-02-06 00:11

Като нема Сони и Панасоника е Сони.[smile]

Автор: xm_style   
Дата:   02-02-06 09:48

1 Снимай на 80 ISO
2 Намали наситеността на цветовете

Автор: ancho   
Дата:   02-02-06 11:42

Сатурация - low
Шумоподтискане - High
Другите две - Normal

Аз снимам на такива режими. И на 100 ИСО може.

Автор: deyo   
Дата:   02-02-06 12:10

Не ти препоръчвам шумоподтискането да го слагаш на high - софтуера в апарата е много несъвършен, и при 'чистенето' на шума много замазва. Според мен най-добре е шумоподтискането да ти е на Low, и ако толкова те гложди шума, ръгаш един плъгин във Photoshopa, правиш си един action за шумоподтискане (в help на Noise ninja е обяснено как), после си пускаш всичките снимки да ти ги изчисти от шума автоматично и си готов (можеш да изчистиш цяла папка със всичките подпапки).
И все пак не прекалявай с чистенето на шума - колкото и да е добра програмата, губят се детайли. Затова - всичко с мярка.

Публикацията е редактирана (02-02-06 12:10)

Автор: apollo   
Дата:   02-02-06 13:43

noise reduction винаги на LOW, иначе язък за оптиката-маже кофти!!! Сатурацията на LOW-по добре използвай PS да докараш цветовете отколкото да се довериш на апарата.

Публикацията е редактирана (02-02-06 13:46)

Дата:   02-02-06 14:08

Мерси на всички, които ми взеха болката толкова присърце :) А има ли някакво предимство ТИФ формата в това отношение? До сега не съм работил с този формт и съм бегло запознат (главно от това което пише в този сайт) с неговите предимства

Публикацията е редактирана (02-02-06 14:21)

Автор: xm_style   
Дата:   02-02-06 14:40

Снимай си в жипег!
[smilie24]

Автор: solo5   
Дата:   02-02-06 16:11

тапи в ушите и шума намаля [smilie18]
... майтапче [beer]

Автор: simbon4o   
Дата:   02-02-06 17:34

цветовете на low понякога осакатява JPEG-а в сенките и светлото и не може да се повиши сатурация без да прегори или стане петно :(. По-добре на standart и в повечето случай когато искаш цвят с облачно време на high ;). Пък шума - фотошоп има филтър по случая добър е!

Автор: next_time
Дата: 02-02-06 00:11

Като нема Сони и Панасоника е Сони.[smile]

хихи кажи ми един апарат от сегашните на сони по-убав от еквивалента си на панасоник ;).

Автор: tochnia   
Дата:   02-02-06 22:08

Sony R1 и Sony F717 [smilie21] [ezik] [shtrak] [thankyou]

Автор: boni   
Дата:   03-02-06 01:23

Всички настройки задължително на LOW.
После в CS2 чистиш хроматичния шум само и си готов без загуба на детайли.

Дата:   03-02-06 09:28

Автор: tochnia
Дата: 02-02-06 22:08

Sony R1 и Sony F717 [smilie21] [ezik] [shtrak] [thankyou]

Първия няма еквивалент просто е един нов клас апарати сам по себе си, втория е стар и некупуваем :) други опити :).

Автор: stesla   
Дата:   03-02-06 14:02

Boni,кое филтърче препоръчваш от CS2

Дата:   04-02-06 01:22

Никой няма вина че сони все вадят апарати без еквивалент.Кога излезе фз30 и кога еквивалентния модел на сони.
Други опити:)
Например некупуваемия 717 кога излиза и неговия еквивалент от конкуренцията.

Жалко че не произвеждат вилици иначе и вилиците с които ям ще са сони.И със сигурност ще са най-удобните вилици дори без оптична стабилизация.
[beer] [beer] [beer]

Дата:   04-02-06 16:18

кон с капаци му се вика на твойто :) Покажи ми едно сони по-добро от FZ30 на горе долу тия пари и пак да говорим. 717 ако нямаше IR щеше да е просто голяма тухла с приличен обектив. Хич не е удобен пробвал съм 828 който е в общи линии същата идея. Като заключение без някои друг модел около 4-5 май бяха останалите апарати на сони са леко посредствени и незабележителни :). Панасоник не са фирма за апарати ама защо обективите на техните сапунери са най-добри? Ами защото LEICA са фирма за апарати :) и лично за мен по-добри оптиките им от Carl-Zeiss, Canon, Nikon, KM, Olympus, ... поне в ниския клас апарати, във високия са по-скоро маниашки и скъпи :) но не съм чул за лош обектив техен който да маже, аберира здравo или ... все са нещо по-така макар и скъпо. За високия клас не говорим.

Между другото по темата - reduse noise не е лош филтър от noise менюто при филтрите :).

Публикацията е редактирана (04-02-06 16:44)

Дата:   04-02-06 17:23

Това е една от причините да не го продавам дори и като си взема DSLR!:-)

Автор: roscko   
Дата:   04-02-06 19:34

simbon4o....ти си коня с капаци, всеки си има мнение, на ме пък 30-ката ми е неудобна, матрицата му в никакъв случай не е по добра от на Сони.Ноооо както и да е, щом плюеш по 717 си ми ясен[smilie23]

Аман от паналайковци

Дата:   04-02-06 19:56

Може да съм кон с капаци може и да не съм но харесвам сони.И всичко е в една дума СТИЛ.Влез в дпревю и погледни кога излиза 828 и фз30 понеже са от един клас.Виж кога излиза 717 и си избери един еквивалент от този клас може и да не е панасоник кога излиза.Най-вероятно след година и полвина панасоник ще извадят модел по добър от Р1 но след година и полвина и тогава пак ще се каже ето сони не е по-добро от панасоник.Тогава сони обаче пак ще са с модел без еквивалент и той няма да се брои.

И давай по-весело.Панасоник са супер с каквото и да ги сравниш в любителския клас нищо че дишат праха на сони.

Ииии не се връзвай толкова.Ако беше риба да са те хванали на гола кука.Ако се знаеше кое е хай-доброто всички щяха да карат мерцедес и да ........ руси жени.
[beer] [beer] [beer]

Автор: C41   
Дата:   04-02-06 20:10

Сони бате - Мерцедес[ezik]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   04-02-06 21:37

Бахти глупостите! FZ30 е категорично по функционален от F-тата на SONY!!!
Ако ще се дрънкаме за шум то аз проблема го решавам кардинално като в скоро време ще мина на дизелче но въпреки това ще запазя паналайката именно защото е уникална...

Автор: carl_cox   
Дата:   04-02-06 22:09

според мен, ако се експонира и кадрира правилно, така че кадърът да не се реже и свежда до жалки кропове в последствие -шумът не би трявало да е тоооолкова голям проблем...

paradizo - неприятният ШУМ на исо 400 в 100% размер на снимката ,съответно при най-високата резолюция - при повечето 5,6,7,8 мегапискелови апарти,независимо от марките (без SONY R1) е ЗАЛОЖЕНА ХАРАКТЕРИСТИКА....

и не случайно сега има бум на търсене на DSLR системи...[smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна