Автор: geronimo
Дата: 03-02-06 21:58
Така интересна темичка, дам дам, Канон нямат спирачки така е, особено сега в цифровата ера, когато водят и са напред от Никон, които бяха свикнали непрестанно да преследват в ерата на филм-а.
Лошото е, че като водещи също така си позволяват много бавно да ни сервират благинките, които отдавна вече са измислили, а единствено от това ползва имат Никон на които макар и да не им харесва ролята на догонващи все още радват твърдите си фенове с ергономика и дребни, но удобни радости по телата си (за мен огромен + например е калибрирания за -1ЕВ автофокус)
Нека спра дотук със Канон vs. Никон харесвам и двете системи и не искам да изпадам в дълги дебати относно едната спрямо другата и така нататък все пак въпросът беше друг.
Моето лично мнение е, че дори при сегашната резолюция на 1дсмк2 един от по-сериозните проблеми на които трябва да се обърне внимание са обективите, а именно това, че сегашните про стъкла вече леко издъхват откъм качество и трудно вече задоволяват претенциозността на съвременните про матрици - не искам да си представя какво ще се случи като излезе марк3 със евентуалните си 22мпх (макар и линейното увеличение да не е толкова голямо)
Поне според мен най-разумният ход ще бъде Канон да обединят телата си (1д & 1дс) и да изкарат една камера в про класа септември месец, която да бъде анонсирана на цена по-ниска от тази на 1дсмк2, когато беше пуснат на пазара да речем 6250$. Естествено ще трябва умело да пригодят камерата както за спокойно така и за динамично снимане като създадът възможност да бъде увеличаван фрейм рейта за сметка на резолюцията. Въпреки всичкко вече всички свикнахме всичко да стига до нас трошичка по трошичка така че само времето ще покаже какво ще се случи.
Колкото до средния формат, не мисля че технологията все още позволява до такава степен намаляване на цената - всъшност всичко е въпрос на време, а последната година забелязахме определено по-голямо раздвижване при средният формат.
|
|