Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 160GB External USB 2.0 Hard Drive - Design by F.A. Porsche
Автор: 5r54   
Дата:   03-02-06 16:39

някой знаели дали/къде може да се купи у нас и за колко?
http://www.pcmall.com/pcmall/shop/detail~dpno~267269.asp/

Отговори на това съобщение
 Re: 160GB External USB 2.0 Hard Drive - Design by F.A. Porsche
Автор: IDA   
Дата:   03-02-06 17:10

За този модел не знам, но лично ползвам един 200 GB-тов, който е куча марка (Sansui), но е адски бърз. Прехвърля около 1 GByte данни за минута в двете посоки и е практически безшумен. Откакто работя с него, направо се родих. Преди това записвах на DVD-та и това беше истински кошмар.

Относно въпроса ти, мисля, че такива външни дискове се продават от почти всички компютърни фирми у нас. Гледай да не подскача по масата, да е безшумен и да не отделя много топлина.

Автор: ivo80   
Дата:   03-02-06 17:53

IDA, а колко струва?

Дата:   03-02-06 18:04

Купих го на части от Германия през декември (дискът беше отделно от кутията, контролера и захранването). Сам си го сглобих. Цялото удоволствие ми излезе 115 Евро и даже ми върнаха 10 Евро от ДДС на митницата при излизане от страната.

Автор: 5r54   
Дата:   03-02-06 18:05

на линка е $99 и за тази цена изобщо не бих се колебал
виждал съм го на живо, но 50МБ - истинско бижу

Дата:   03-02-06 18:18

Не е толкоз важен външният вид, по-важно е да не грее, да не вибрира и да не шуми, иначе умираш прав. Виждал съм и такива, направо те подлудяват! И вземи по-голям, че адски бързо се пълни, особено ако снимаш в RAW формат. По-горе съм направил грешка, моят не е 200, а 250 GB. Решил съм, като се напълни, да си взема още един. Това ще са ми медиите за дългогодишно съхранение, на DVD-та не разчитам въобще. Част от CD-тата ми, които съм записвал преди 6-7 години, вече сдадоха екипа. С DVD-тата едва ли ще е по-добре, а да си играя да ги препичам през няколко години, нито имам време, нито желание да се занимавам.

Автор: dau   
Дата:   03-02-06 18:28

IDA а защо си мислиш че ХДД не може да ти се преебе ...
да не ти се случва ама аз съм гърмял няколко пъти
включително наскоро изгубих кадри и от сватба ...

Аз карам на външен ХДД с периодично изпичане на ДВД-та ...

Автор: ALBIREO   
Дата:   03-02-06 18:32

трябва да се пече - инак [smilie10]

Дата:   03-02-06 20:30

Dau, много просто, ползвам външния твърд диск само за Backup, т. е. когато прехвърлям големи масиви данни, с други думи, когато ми се напълни диска на лаптопа. През останалото време, външният си стои в кутията на етажерката ми с книгите. Сам разбираш, че когато рядко се ползва, вероятността да се повреди е доста по-малка, отколкото ако работи непрекъснато. Между другото, дискът ми (40 МБ) от най-първия ми компютър (АТ от 1989 г.) и до ден днешен си работи и няма нито един лош сектор. Той сам си знае колко токови удари е преживял.

За двойно подсигуряване на особено важни кадри, наистина използвам CD и DVD, но само, ако съм сигурен, че ги имам и на твърдия диск.

Автор: CYPER   
Дата:   03-02-06 21:27

Преди 1 месец си купих такъв, но 250GB-овия модел - накратко компанията LaCie почти нищо не прави - дисковете и кутията се правят от чужди производители - дисковете за моя модел биват основно 3 вида:

Seagate Barracuda ST3250823A
Western Digital WD2500JB
Maxtor MaxLine Plus II (7Y250P0)

Има много добри мнения за тея модели - в 3 UK сайта само ги хвалят (ebuyer.com, dabs.com, amazon.co.uk). Аз също ще ги похваля - почти не греят(имам един Maxtor One Touch II 300ГБ, който се загрява повече).

Ако нещо друго те интересува питай [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна