Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос?
Автор: bojin   
Дата:   01-02-06 22:28

Искам да ви попитам каво бихте ме посъветвали като начинаещ фотограф който няма пари да си купи апарат какво би било по-добре.Да събирам изключително много време за хубав дигитален фотоапарат или да с купя сравнително по евтин лентов на който да се уча и ако да каква марка бихте предложили.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос?
Автор: Mimic   
Дата:   01-02-06 22:31

Купи си сравнително по-евтин лентов ... тия неща с изключително дългото време никога не се случват ... аз така си купувам въздушна пушка ... 200 кинта е ама станаха вече 10 години все стрелям с прашка ... [smilie8]

Автор: NI   
Дата:   01-02-06 22:31

Аз лично почнах с един Зенит ЕТ с китовия Хелиос и 2 ленти!
но вече и за 200-300лв можеш да си намериш и нещо по-добро от зенита(но след това сигурно ще искаш да минеш на ДСЛР и пак ще почнеш да събираш.Ако имаш 1300-1500лв можеш да си вземеш някое ДСЛР с кит и да се радваш на хубавите снимки!
[smilie24]
http://www.digital-flash.com/catalog/product_info.php?pName=nikon-d50-afs-dx-18553556g-512mb-sd-card&cName=Фотоапарати-nikon&osCsid=15bfa2b9ccb4694b2718dd59f1b8dfeb

Ако имаш някой познат с фирма даже можеш да си вземеш ДДС-то и да ти излезне 1200-1300лв!

Публикацията е редактирана (01-02-06 22:34)

Автор: J0R0   
Дата:   01-02-06 22:32

Купи си по-евтин цифров.
Щом искаш да се учиш - трябва яко щракане, а с лентов ще ти излезе доста скъпо.

Автор: Amigo   
Дата:   01-02-06 22:40

Събирай за дигиталка - това е истината[smilie3] [smilie8] [cool]

А това е за Mimic[smile] [smilie5] [smilie5] [smilie18]
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/uwaz4503.JPG
http://www.airgunsus.com/pics/bee10392gf2.jpg

Да си има една въздухарка поне на снимка[smilie3] [smilie21] [beer] [shtrak]
Аз парите, дето ги бях събрал за Nikon D70s, се наложи да ги похарча за друго, ама за въздухарка останаха и поне това си взех[smilie5] [smilie5] [smilie7] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-02-06 22:42

Отдавна ми е мечта да знаеш, и пари имам ама все не мога да се наканя ... бтв пича каза, че пари нямал ... мислите ли, че е удачно да събира 2 години пари за фото ... [smilie8]

Автор: Amigo   
Дата:   01-02-06 22:51

Да мисли позитивно[smilie6] [smile] [smile] [smile] [smile] [smilie8] Аз как събирах една година, че и повече...[smilie8] Ама какво да се прави като има други приоритети.[cool] Пак ще събирам и това е[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Публикацията е редактирана (01-02-06 22:51)

Автор: asahi   
Дата:   01-02-06 22:51

Божине, събирай пари за курс по фотография - останалото винаги можеш да го направиш и колкото по-късно толкова ще е по-успешно.

Автор: next_time   
Дата:   01-02-06 22:53

Ей само да ми паднеш.Ти бе с прашката дет ми тресна джама.Хайманааа.

Ако си имаш компютър всеми заем от накой или някъде и си вземи някакъв обикновенно хубав дигитален а не най-хубавия.Вчера гледах в една заложна къща сони 828 за 800лв. с 1гб.CF а там винаги може да се свали поне 50-80лв.
Много хора ще кажат сапунерка но всичко е въпрос на умения и знания.Аз например съм със същия и от бая време не мога да надскоча възможностите му.От седмица се пробвам да снимам на лента и ти казвам че е зловещо.Особенно за начинаещ.Лентите 8-12 лв промиване 2,50-4 лв индекс 2лв. снимка 30ст. и не знаеш кое на каква бленда и скорост е снимано.Аз снимам по две-три ленти на ден и ако се задържа така месец сметни за какво става въпрос.А ако платиш и за сканиране работата отече.Верно че има някакво друго усещане като не виждаш какво си снимал и преди безотговорно да щракнеш се позамислиш струва ли си да попилееш 60-70 ст.
За мен отговора е "само богатите копуват и евтино".Това важи и за избора на дигитален.Аз преди сонито имах 4 други дигитални но никой от тях не ставаше за сними за удоволствие.

Дата:   01-02-06 22:54

Аз що ли си мисля, че като казва без пари човекът има по-скоро идеята за 300-400 кинта максимум ... [smilie8]

Дата:   01-02-06 23:04

Ами аз имам един фотоапарат зоркий 4 даден ми от дядоми според вас с него мога ли да започна

Дата:   01-02-06 23:06

Ааааа един вид за фуджи 7000 става въпрос.Да и той става за първо време на тази цена.

Дата:   01-02-06 23:08

Божине, евтино е доста относително понятие ... кажи някаква ориентировачна сума и другарите ще да скочат с предложение вярвам ... [smilie8]

Автор: 6traka4a   
Дата:   01-02-06 23:21

Зоркия после, първо Зенита -- в Базара се продава много добър модел (12ХР) за някакви си 70 лва. Вземи си нещо такова -- виж какво представлява истинската, необременена с електроника и микропроцесори, които мислят вместо теб, фотографска машина... Пък после и нещо повече ще ти се прииска, ама това после...[smilie24]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=38252&t=38252&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (01-02-06 23:22)

Автор: Prakticar   
Дата:   01-02-06 23:33

Да, човече, със Зоркий можеш да започнеш.
(То, между другото, повечето хора тук са почнали я със Зорки, я със ФЕД, я със Смяна.) Една Практика на старо е стотина лева, по-добра е от цифрова сапунерка за 300 лева. А кое как е снимано- вземаш си едно тефтерче, записваш си кое как си снимал, после гледаш резултата и си правиш изводи.
Щракането е важно, но не по-малко важно е и мисленето. Ако изтракаш като картечница 10000 кадъра без да се замислиш кое как и защо е станало - файда никаква.
Филмчета има и по 5 лева.
Асахи, не съм съгласен че колкото по-късно -толкова ще е по-успешно. Хайде тогава да чака да стане на 70 години, белки дотогава се е квалифицирал достатъчно, че да може да хване апарат...
Който иска да се научи да плува трябва да скочи във водата.

Автор: P_H_V   
Дата:   01-02-06 23:36

ако зоркия е наред, си е супер, за стотина лева можеш да си купиш допълнителни обективи и универсален визьор (на първо време спокойно можеш да минеш и без това). Да си проявяваш сам черно-бели филми е съвсем лесно, ако ти хареса, си взимаш и един увеличител за петдесетина лева и дерзаеш. [smile]

Дата:   02-02-06 00:40

Подобна тема преди време достигна има няма 400 поста.Благодарение на нея започнах да снимам и на лента.Но нито една лента не съм проявил.Благодарение на нея започнах да купувам лентови апарати.Вече имам 30.Но никога не излизам само с лентов.Практикар казва че които иска да плува първо скача във водата.Да но наи плиткото във тая вода е цифровия сапунер от рода на фуджи 7000 или сони 828.Когато много му стане тясно може да реши че не иска кола а 5д и оптика за него или практика и тн.и тн.Защо все от най-трудното да се тръгва.Той сигутно не знае да чете но по-добре да започне с Шекспир.

И така нататък до 400 пост когато темата ще бъде затворена за междъличностни обиди.[ezik] [beer]

Автор: P_H_V   
Дата:   02-02-06 01:08

Ами в случая има 3 причини да се тръгне от по-трудното:
> не е по трудно, а по-интересно.
> по-евтино е, освен ако не разчиташ на огромното количество изснети кадри. (разбира се, ако всеки ден от живота му е толкова безкрайно интересен, че да си заслужава да го документира обстойно, цифров е решението.)
> човекът вече има Зорки 4 и няма защо да си дава парите за пластмасови играчки.

Автор: Тодоров   
Дата:   02-02-06 01:35

виж мнението на Prakticar [smilie24]

Дата:   02-02-06 01:42

Това са три силни аргумента.Които като всичко друго лесно се оборват.Който има желание де.А такива утре сутрин сигурно много ще има.За мен всеки си избира път по който върви и няма само един път който води до ..... до където и да е.Този спор който се води сигурно от години тук е супер безмислен.Вече започвам да си мися че някой от собствениците на сайта ги пуска тия теми за да генерира трафик.
Имаше някакъв виц за айкидис и каратис които спорели кое е най-великото боино изкуство и така докато не му писнало на бореца и сложил краи на спора с два суплеса.Е и аз ще изчакам да дойде Нави и да приключи спора с ...... там каквото се сети два пъти.

А сетих се за оюе един виц ама утре.[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: de5   
Дата:   02-02-06 16:36

КМ Зет10 не е скъп апарат. За учебен става.

Дата:   02-02-06 17:07

Благодаря много за мненията.Вече разбрах че за сега мога да карам с зоркия и да събирам пари за дигитален.Само не сам сигурен далими може на зоркия да му се сменя обектива или ако може трябва да се разглабя.Но ще видиме.

Автор: mihayloff   
Дата:   02-02-06 17:20

Ако го понасилиш Зоркия както трябва - доста неща може да се разглобят [smilie18] . И тъй като най вероятно - този сценарий може да е част от напредъка ти във фотографията - когато настъпи момента - ела да ти подаря някой Зенит.

А по повод на въпроса в първият ти пост:
Моето мнение е (изпитано в практиката) , че е по-добре да минеш по трудния път , а не по асфалта.

Трагни от Зоркия и с времето , ще разбереш сам каква техника ще ти е необходима. А дотогава и парици може да имаш - пожел;авам ти го.

Успех [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна