Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Пазаруване он-лайн от САЩ
Автор: vorian   
Дата:   31-01-06 15:49

Някой има ли идея от кой он-лаин магазин в САЩ мога да си поръчам дигитален фотоапарат (Fuji) и правят доставки до България.

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Пазаруване он-лайн от САЩ
Автор: ALBIREO   
Дата:   31-01-06 15:53

http://www.bhphotovideo.com

Не съм поръчвал все още от там, но всички ги хвалят. Успех! [smilie24]

Публикацията е редактирана (31-01-06 15:54)

Автор: lacho   
Дата:   31-01-06 16:22

и доставят до БГ но минаваш през митница...

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   31-01-06 16:23

също и адорама.ком доставят до българия. (немога на английски, сайта нещо се ебава и не ми преключва през мозилата)

Автор: pasha   
Дата:   31-01-06 16:32

не знам за останалите но най-якото място за пазаруване от интернет от САЩ е www.ebay.com, но има някои особености с които трябва да си наясно. Не знам какъв Fuji точно имаш предвид но за около 500 долара можеш да си вземеш Fujifilm S7000 който е много добър фотоапарат и прави страхотни снимки. Имам няколко правени с такъв. На сайта има богат избор и някой от продавачите доставят до тук, проблема е с регистрацията, защото ти е необходима активна банкова сметка при това отговаряща на определени условия.

Автор: ejko   
Дата:   31-01-06 16:38

Аз Fuji s7000 си го взех от Щатите за 370 долара преди година и половина, а ти по Ebay ще го търсиш за $500 сега...:)

Дата:   31-01-06 16:50

Спрял съм се на Fuji S5200/5600 заедно с аксесоарите (карта и чанта) цялата поръчка е 450$
Колко горе долу да си приготвя за мито?

Автор: Taurus   
Дата:   31-01-06 17:05

Интересно ми е къде го намери за толкова пари. Иначе ето тука има няколко предложения ,но кой доставя до BG незнам:

http://dpreview-cnet.com.com/Fujifilm_FinePix_S5200/4014-6501_9-31528983.html?subj=Fujifilm+FinePix+S5200&part=dpreview-cnet&tag=4014

За мито си приготви 5% от цената(23$) и май ще те жулят и с ДДС. Не искам да те отказвам но като платиш и транспорта [smilie2] . Вчера го гледах този апарат тук(София) за 799лв [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: ogimag   
Дата:   31-01-06 17:08

И още един въпрос. Може ли от сайта
http://www.bhphotovideo.com да се пазарува например от Англия и цената пак ли остава същата? Променя ли се по някакъв начин, пак ли в долари се плаща?

Дата:   31-01-06 17:11

Точно от http://www.bhphotovideo.com е толкова заедно с транспорта.
Иначе и аз го видях за 799 лв.(само апарата обаче). Хубавото е че тук предлагат хубави условия за изплащане та за това в момента малко се колебая - дали от USA по евтино или от БГ - скъпо ама с гаранция.....

Абе не е лесно......
:)

Автор: Taurus   
Дата:   31-01-06 17:23

Абе в http://www.bhphotovideo.com предлагат:

Mack 5-Year International Warranty for Digital Camera - 39$

Това International Warranty дали важи за БГ [smilie11]

Автор: skandalen   
Дата:   31-01-06 17:55

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=288857&t=288517#reply_288857

Публикацията е редактирана (31-01-06 17:56)

Автор: ogimag   
Дата:   31-01-06 22:21

[smilie24]
И още един въпрос. Може ли от сайта
http://www.bhphotovideo.com да се пазарува например от Англия и цената пак ли остава същата? Променя ли се по някакъв начин, пак ли в долари се плаща?

Автор: christal   
Дата:   01-02-06 01:47

Няколк пъти съм пазарувал от buydig.com от Ню Джърси - много коректни, доставката за Ню Йорк е два дни и едни от евтините магазини.

Автор: asahi   
Дата:   01-02-06 01:49

Тази International Warranty всъщност е застраховка. Изплащат ти ремонта при възникване на повреда. Трябва да ги питаш с кои сервизи работят.

Автор: diandimov   
Дата:   01-02-06 03:48

Аз пазарувам само от BHphotovideo. Най- изгодни цени, винаги коректни.

Вътре в сайта са цените на траспорта до коя и да е точка на света, + обяснение какво значи тая или оная гаранция и за кои сервизи важи.

За да пазаруваш ти трабво кредитна карта, но може и с money order или дебитна карта.

Но кредитна карта с добър лимит в БГ явно не е трудно да имаш,като гледам рекламите...

Оня ден четох извадки от митническите правила и останах с впечатление че при стоки с нетърговски характер и при единични бройки те глобяват само 5% върху цената.

Автор: ivannn   
Дата:   01-02-06 07:08

> бройки те глобяват само 5% върху цената.

+20% ДДС

Автор: diandimov   
Дата:   01-02-06 10:08

Хубаво де, аз само казвам това което съм чел и запомнил.

Като гледах цените на колите (Honda), в БГ те са по- скъпи от тези в USA с от 15% до почти 45%. Без да прибавям това че моделите за ЕU са с по- малки кубатури, като на резачки за дърва, и са без екстри и мощност.

Вероятно подобна е картинката и при другите стоки, включително и фотоапаратите. Тогава 20% ДДС + 5% глоба не е толкова страшно.

Като се има предвид че от "BHphotovideo" се пазарува без да се плаща Щатското 8% ДДС, тоест 25 минус 8 = 17% утежнение върху цената.

Вече 2 телефона на стойност над $300 единия съм пратил на баща ми в Италия без да се налага да плащаме нищо. Просто го пиша като играчка или калкулатор и не обявявам стойност на пратката...

Автор: ivannn   
Дата:   01-02-06 10:58

diandimov написа:

..... Просто го пиша
> като играчка или калкулатор и не обявявам стойност на
> пратката...

това е практично само ако не ти отворят пратката, което на БГ минтица не е често явление.

Автор: alexoff   
Дата:   01-02-06 11:06

diandimov написа:

>
> Като се има предвид че от "BHphotovideo" се пазарува без да се
> плаща Щатското 8% ДДС, тоест 25 минус 8 = 17% утежнение върху
> цената.

Не смятай така еднозначно процентите, това е изкривяване на информацията, защото глобите се начисляват, след това върху тях се начислява и ДДС-то и не е правилно да се вадят 8-та процента от 25, защото тях въобще не си ги начисляваш върху продажната цена, а това което виждаш на сайта е без данъците и таксите, а трябва да си прибавиш и разходите за път, върху които митническите власти също ще ти сложат ДДС

Автор: explorer   
Дата:   01-02-06 11:10

Относно обявяването на цената - онзи ден вкараха в Пирогов началника на отдел "Тарифна политика" в Агенция Митници. Начупили му двата крака с железен прът. За пояснение, отдел "Тарифна политика" се занимава със следното - решава някой да внесе някакви стоки от чужбина, и си прави сметките: "такааа... това струва толкова и толкова, добавяме разходите по транспорта, върху сумата дотук толкова и толкова мито + още 20% ДДС върху всичко... да видим и малко печалбица да сложим и колко ще излиза крайната цена в магазина... аха, ясно".

Да, ама не. На митницата вадиш фактурата и казваш: "ето господа, това струва толкова и толкова, ето ви съответното мито и ДДС". Обаче митничарите ти се изсмиват и казват, "ти ли бе, ти си измамник, това струва два пъти повече, така че вади два пъти повече мито и ДДС". "Ама как, нали тука фактура има..." "Няма фактура, ние отде да знаем дали не е фалшива, отдел Тарифна политика решава кое колко струва"!

Следващия път, когато се замислите защо нещо в магазина тук струва два пъти колкото другаде, си спомнете за митничарчето с натрошените крака. Опитват се и търговците ни да се бранят от рекетьорската държава, кой както може... ама май с един пребит началник на отдел в митницата няма да стане... ще се наложи да грабнем паветата и да се съберем пред парламента.

Автор: Iguasu   
Дата:   01-02-06 12:04

Като става въпрос за он-лайн търговия, да попитам и аз нещо. От известно време за регистрация в ebay изискват да попълниш данни от кредитната си карта. Не крие ли това рискове да осъмнеш някой ден с празна сметка. Простете за невежеството ми, но искам да знам преди да се регистрирам.

Автор: explorer   
Дата:   01-02-06 12:19

Да, крие. Особено ако си наивен и неопитен - не знам за вас, но моят е-майл постоянно го заливат с phishing спамове, в отчаяните си опити да се представят за eBay и да ти откраднат кредитната карта. Много от хората в България (и не само) даунлодват и използват какъв ли не пиратски софтуер, който крие потенциални трояни и вируси (и си викат "абе, аз нали имам антивирусен софтуер" - пак краден, разбира се). Интернета може да бъде опасно място, ако не знаеш какво правиш. Само ориентировъчно, докато си преинсталирам компютъра, ако го оставя включен директно в интернет, десетки хакери се опитват да го хакнат още в момента на инсталацията! Това не е преувеличение, специално в БГ очевидно има твърде много лекомислени тийнейджъри, които разполагат с неограничено свободно време.

На всичкото отгоре, ако примерно в Щатите ти откраднат кредитната карта и се усетиш навреме, нямаш проблем, кредитната компания и банката ти ще ти покрият щетите. Не точно така обаче стоят нещата в България, където "банкирането" обикновено представлява редене на опашка на гишето на някаква лелка.

Автор: Canon   
Дата:   01-02-06 19:17

Iguasu,
издадени от БГ кредитни карти, каквито и да е И С КАКВОТО И ДА Е покритие, не се процесват от paypal (дъщерна фирма и най-големия онлайн платежен шлюз) и директно ти отказват плащания от такива карти. Регистрирай се в ибеи без кредитна карта. Търси стоки на търговци, които приемат плащания не само през пейпал - има такива и изрично доставят и извън US

Автор: Iguasu   
Дата:   02-02-06 10:51

Canon,
Да не мислиш, че не опитах да се регистрирам в ибей без кредитна карта? Не става. Задължително трябва да си попълниш прозорчетата с данните от картата, иначе регистрация няма. Затова повдигам и темата. Те все пак ти казват, че данните ти са защитени и номерата са само за идентификация, но аз точно това питам - кое ми гарантира, че ще опазят данните ми от хакери или там каквито и да са измамници.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна