Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Телеметрична тема #05/06
Автор: юнга   
Дата:   30-01-06 14:22

Нова седмица, нова телеметрична тема.

Отговори на това съобщение
 Re: Телеметрична тема #05/06
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-01-06 14:27

Аре, пък за другата седмица заглавието ще е ясно какво[smilie3] , но пък трябва да има и приложени снимки за доказателство [smilie3]

Дата:   30-01-06 14:33

Нямам скенер още. Чакам едни да ми домъкнат от Китай.
Ще ти се обадя утре, за да доуточним изпращането и получаването.

Автор: ShaiHulud   
Дата:   30-01-06 14:47

Ами... то мойто е малко... хем искам, хем кинти нямам, но както и да е [smile] Все пак плахо да попитам.

Иска ми си взема нещо телеметрично, но да е на разумна цена. Понеже ми е по-скоро да си начешам крастата отколкото за нещо друго /макар че ако ми хареса сигурно ще се позанимавам повече с него/. Та исках да попитам какво бихте ми препоръчали като оптимален вариант цена/качество. Видях за 40-тина лева в базара Фед 3 или 4 не помня. Но за него тук прочетох че му липсват много от предимствата на телеметричните апарати /размер, тишина на затвора, фокусиране/. Искам нещо което е разумен компромис, както и с не много скъпи обективи /един комплект от 3 обектива: широк, нормален и нещо по-дългичко ме устройва перфектно, или поне така си мисля/.

Пък живот и здраве и аз ще пиша по телеметричните теми [smilie6]

Дата:   30-01-06 14:53

Най-добро от руските - Киев 4, Зорки 6 и Фед 2.
За по-дългото забрави.Широкото се показва рядко за продан.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-01-06 14:57

ShaiHulud
Може и да си видял моята обява [smile]
Прав си, на Фед 3-4 му липсва тишината на Leica, размера му не е малък, фокуса - ами нормален си е..
Това са екстри [smilie5]

Вземи си тогава един Фед или Зорки с тубусен обектив (издърпващ се напред). Хем монолитен, хем компактен, затвора гарантирано тих...[smilie3] и само около 2 пъти по-скъп от Фед 3-4. Продават се понякога и такива, ако търсиш.[smilie3]

Дата:   30-01-06 15:02

"За по-дългото забрави.Широкото се показва рядко за продан."

Хммм... значи по-добре за мен, няма да се пъна да събирам обективи [smilie5] Ще си джиткам с "китовия" и толкоз.

Моби, да... В твоята обява са, сега пак я прегледах и точих лиги [smilie5] Има едно канонче дребно такова, ех... [smilie8] Някой ден кат' направя големите пачки ще пазарувам, засега със зенитното оръдие [smilie5]

Значи ще дебна пазара за Киев 4, Зорки 6 и Фед 2 о.О

Благодаря ви ^.^

Автор: anti_photoshop   
Дата:   30-01-06 15:05

и аз да попитам нещо по темата.
Какво ще предложите, препоръчате цена равна на нормален цифров апарат (да я заковем на 700лв.)Преди мен търсиха (пост-а) се търси евтин модел, не казвам че е лош...
За мен би била интересна тема (Юнга) бъдещето на телеметричните камери, или нови модели напр...[smilie24]
Колко струва напр. "Лайка М6" в БГ.- тоест втора ръка, или подобни др. класики...

Дата:   30-01-06 15:13

ShaiHulud, те тези които споменах излизат по-рядко. ФЕД също върши работа. Имам 2.Обективите на ФЕД - Индустар 61, се славят, като много добри и резки обективи.Единият вид е с лантаново покрите.

Дата:   30-01-06 15:19

За Лайка М6 нищо не мога да кажа. Още не съм дорасъл до Лайка, но има хора тук,които ще ти отговорят.
Ето ти един линк с телеметрични, мякои от които може да се купят за 700 лева при повече късмет и търпение.

http://www.photozone.de/2Equipment/range.htm

А тук са нови Бесса:

http://www.cameraquest.com/inventor.htm

Автор: anti_photoshop   
Дата:   30-01-06 15:22

[thankyou]

Дата:   30-01-06 15:27

Юнга, аз искам нещо главно да си щракам по улиците и също когато не ми се носи Зенита, да имам нещо дребничко. Просто няма смисъл да набивам много пари в нещо което ще ползвам рядко. И ъм... един може би глупав въпрос, защо Фед 2, но не и 3 или 4? Развалили са ги в последствие?

Дата:   30-01-06 15:34

Развалят чак в края на 70те, защото тогава спада културата на производство.
2 заради далекомера. Базата му е по-широка, а от там и меренето по-прецизно.
Разгледай по-старите телеметрични теми във форума. Обяснявано е.
Никой от руските телеметрични не е толкова малък колкот май ти се иска.
От ФЕД е правен Зоркий, а от него Зенита.
Те тези които ги има в базара не са лоши и пак повтарям, щатния им е Индустар 61.
Аз събирам Зоркий и нарочно взех 2 ФЕД, за да имам този обектив.

Дата:   30-01-06 15:47

Хм... ами май не е чак толкова огромен Фед 4: height: 6.7cm / width: 13.2cm / depth: 6.5cm / weight: 519gm

И... да поставя въпроса ребром, заслужава ли Моби да му дам парички за Фед 3 или 4, имайки предвид нещата за които на мен ми трябва такава камерка /кой от двата да предпочета?/?[smilie5] [smilie6]

/извинявай че тъй досадно само разпитвам =/

Дата:   30-01-06 15:59

Е за това вече трябва да се разберете с Моби. Да ги видиш, да ги пипнеш. И тези старини започнаха да се показват все по рядко и цените им пълзят нагоре. Преди 2-3 години бяха по 10-15лева, сега им искат по 30-50. Колко ще бъдат след 2 години не мога да кажа.
Това са неща за удоволствие и може би ше останеш изненадан от отва което ше ти дадат, особено с чернобял филм. Някой Илфорд например.

Дата:   30-01-06 17:01

Сега и един колега ме доубеди. Ще притесня Моби. [smile] Юнга, много благодаря за разясненията. /странното е, че мислех да ти пиша мейл сутринта и да те питам за всички тези неща когато видях обявата, но после изкочи работа и.../ Благодаря още веднъж [beer]

Дата:   30-01-06 17:13

Няма за какво. И на мен са ми помагали и обяснявали.

Дата:   30-01-06 22:36

И каква ще ни бъде темата тази седмица?

Автор: mus   
Дата:   30-01-06 22:47

Да вземем да обсъдим ремонта и най вече инструмента,който ще ни е нужен да съсипем дадена камера....[smilie8]

Автор: mus   
Дата:   30-01-06 22:48

То е ясно,че най-добре при чичо доктор,ама друго си е чувството да си поправиш сам нещо....[smilie7]

Дата:   30-01-06 22:58

Аз не смея да пипам. Дори отвертки си купих и пак не смея.
Докато не ме оперират не пипам.

първа  назад  1     всички  напред  последна