Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Споделете коя снимка НЕ сте направили
Автор: tofo   
Дата:   30-01-06 10:45

поради липса на апарат, кофти момент, осветен филм или някоя от сума ти други причини. Всеки има случаи на пропуснати възможности които така и не щат да се връщат.

Отговори на това съобщение
 Re: Споделете коя снимка НЕ сте направили
Автор: zoomaniak   
Дата:   30-01-06 10:51

много са бре [smilie18] моментите [ezik]

Автор: nsirakov   
Дата:   30-01-06 10:53

На НЛО[ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   30-01-06 10:55

Я! Колко си виждал.

Автор: special_k   
Дата:   30-01-06 10:56

Аз Аспарух горе на шипка кога тепа монголците не можах да го офотя щот ми свърши нафтата...

Автор: jamess   
Дата:   30-01-06 11:02

[smilie5]

Дата:   30-01-06 11:06

Сериозно бреееее!!!
Все за нещо ви е най яд.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-01-06 11:07

Например снощи...
И камера, и момент, и осветлението се ядваше..всичко ми беше под ръка.
Направих я за себе си (без да вдигам апарата) - както често правя. Така и така има доста снимки, които като няма да споделиш, не е нужно да правиш (в буквалния смисъл). Освен това, намесата на апарата би променила естеството на случката.
Интересното е, че човека до мен също "я направи" тази снимка [smilie7]
Понякога да опредметиш определена снимка е просто изява на егоцентризъм.

Ако съм нямал камера/възможност, често съжалявам за пропусната снимка (обикновено на улицата или друго подобно място), но за кратко. Това за мен е нещо като спорт, лов, търсене.. ако съм в подходящото настроение.
Повече съжалявам за пропуснати по някаква причина снимки на любими хора и приятели....и то след време. За сметка на това пък, тези дето съм им направил придобиват за мене по-голяма стоиност, сантиментална разбира се ...но затова пък по-голяма от останалите, дето правя.

Автор: J0R0   
Дата:   30-01-06 11:08

Мен не ме е яд никога.
Ако не мога една снимка да я заснема на място, заснемам я по-късно във Фотошоп

Дата:   30-01-06 11:16

Мен ме е яд. Примерно - преди няколко години на Мальовица бях свидетел на едно май е рядко оптично явление - Глория. СТРАХОТЕН ЦВЕТЕН БЛЕСТЯЩ ОРЕОЛ около сянката на собствената ми тиква, проектирана върху един облак. И нямам апарат. И заради такива случаи пуснах и темата.

Автор: Frida   
Дата:   30-01-06 11:20

Мен ме очароват неща, които се случват или виждат през нощта или вечер. Винаги много ме е яд, че нямам техника, която да може да снима в тежки светлинни условия. [smilie2]

Автор: frenchev   
Дата:   30-01-06 11:52

tofo това явление съм го виждал не един път. всущност доста често. просто ходи по често по планините и си носи апарата :)

Дата:   30-01-06 12:20

Seriozno ако говорим - яд ме е когато търпеливо приближиш жертвата, нагласиш всичко, каквото можеш, и накрая.... то било лента... и сичко отишло по дяволите

Както ето тук - 10 минути съм го гонил по къра, и какво... нъцки....

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/bhhh6028.JPG
http://nsirakov.com/temp/pile03.jpg

Автор: navy   
Дата:   30-01-06 12:34

Ха ха ха ха ха
накефи ме докторе [beer]

Автор: solo5   
Дата:   30-01-06 12:42

Аз не съм направил нито една от снимките, които не са мои (които някой друг е снимал) [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] [beer] [smilie5] [beer]

Автор: SHAZY   
Дата:   30-01-06 13:24

Беше последната есен в Созопол. Излишно е да обяснявам за магията на мястото. И за моята разсеяност по рождение. Бях забравила кабела за зареждане на апарата. Батериията падна след 30 - тина кадъра и аз като пенсионер пред секс витрина - демек искам, ама не мога - цъках с очи и проклинах фотографското си слабоумие [smilie18]

Дата:   30-01-06 13:46

Айде сега пак лентата виновна, щото не може да се кропи от обикновена, щото вероятно няма IS за лента, щото е ФФ, щото няма мотор 5 k/s и т.н.
Така е, като проходиш с дигитални патерици, и ако ги хвърлиш, не е света виновен , че не литваш. Явно има какво още да се направи.
Колко от хората писали горе, не биха си пропуснали уникалният кадър (за които говорят) ако бяха с лента (ако могат)?

Дата:   30-01-06 14:13

Моби, аз не казвам, че с тъпия цифрак дето го имам (пък бил той и със стабилизатор) щях да направя нещо по-добро...

Хубаво нещо е лентата - мда.. ама не е за мене...

Но благодаря - 20 лева дадох за 36 кадъра (от които само 2-3 на фокус).... не съм толкова богат, че да си го позволя...

[smilie24] [smilie24]

Повечето от нещата дето ги каза не ги разбрах... ама аз съм виновен явно... нали съм още пеленаче във фотографията...

не съм казал, че лентата SUX... ама зенит-а съм го мушнал в базара....

Публикацията е редактирана (30-01-06 14:16)

Дата:   30-01-06 14:45

С цифрака ти щеше да направиш много по-добро....но не пречи да постигнеш идеален резултат и на филма.
Предизвикателство е, но си е тръпка.
Не Зенит!(точно за този кадър)

Друга особеност е, че такива птици не можеш да гониш и със 500-1000 мм. обектив.
Те винаги те държат на нужната дистанция.(а вдигнеш ли апарата - смятат, че вдигаш пушка)
Трябва да се въоръжиш с добро търпение, добро познаване на навиците им, и добро укритие. Те трябва да доидат при теб...тогава и зенита би ги отснел перфектно [smilie3]
Колко кадъра съм пропуснал такива...докато тичам като луд по соколите - каца на километър, а като го наближа и вдигна обектива (500 мм)...пак на километър[smilie3]
Ако е кацнал до шосето, минавам с колата на 10 м. и си стои. Ако спра да снимам през стъклото - литва.[smilie3]
Дори да го "хвана", кадъра няма да е нищо особено. Истинските кадри на птици се правят след много предварителна подготовка, другото е...[smilie3]

Дата:   30-01-06 17:13

Така е Моби - точно така е както го описваш
( и за да се върнем в темата) точно това са кадрите които ми липсват... еееех[beer]

Дата:   30-01-06 18:14

Ако постигахме с лекота всякакви резултати, то те щяха да са без стоиност.
"Не целта, а пътят към нея е важен" - Достоевски
Навлизането в един нов свят е като навлизане на слон в стъкларски магазин. Затова пък е приятно, изисква се постоянство и нови знания и открития. Понякога можеш да забравиш и с какви намерения въобще си влязъл, и просто да се наслаждаваш на новите аспекти. Аз така правя с птиците. Не съм предприемал сериозни опити за да ги отснимам, но е достатъчно да се стационираш в гората, без да ги притесняваш или бързаш..и много неща се разбират.
Има една интересна книга, дето е описана техниката за снимане на птици, но изисква доста усилия, както казах [smilie3] - "Фотография на живата природа"(на руски и англииски). горещо я препоръчвам. Трябва да си мелез между фотограф и орнитолог, за сигурни резултати.[smilie3]
Кадрите които ти липсват, може да се попълнят.
За съжаление има незаснети кадри, които никога не могат да се повторят - точно тяхната липса е най-голяма.
Споменът избледнява, а снимката остава. Затова снимайте, дори в момента това да ви изглежда много тривиално и безмислено.
Вчера сте го заснели - днеска захвърлили...след време ще го откриете [smilie3]

Автор: navy   
Дата:   30-01-06 18:28

Прави се заслон, укритие, което трябва да стои няколко дена, за да свикнат птиците с него.

После се нанасяш още по тъмно в него и ... чакаш [smilie7]

Сираков, не е хубаво да се гонят и следват приците, понеже много видове зарязват гнездата с малките си. Така било казват [smilie7]

Аз не гоня лудите баири да търча след птиците, обикновенно си почивам сред природата, но запалените птичари така правели. А незапознатите не само че не улавяли нищо с апарата си, ами и нанасяли вреда.

Такива ми ти рабути [smilie7]

Автор: charm   
Дата:   30-01-06 20:12

ми аз... още като си купих предишната сапунерка и много ме впечатлиха маковите полета между Пазарджик и Пловдив. Карах мъжа ми да спира сто пъти и толкова се радвах. по магистралата вече се смрачаваше и реших да опитам някакви други режими. та с птичия си мозък, затрих всичко
не че не може пак да снимам някога макове, но това ми беше голямата детска тръпка и много се ядосвах
такива ми ти работи [smilie18]

Автор: BlueHello   
Дата:   30-01-06 21:39

Веднъж видях Гарелов на пазара "Красно село", ядеше баничка и беше с разкопчан цип, от които излизаше ъгълчето на ярко жълтата му ризка. Беше доста свежо, но нямах апарат в себе си. Можеше дори да изкарам някой лев от тази снимка!(шегичка)[smile]

Автор: legba   
Дата:   30-01-06 21:47

Много ме е яд че нямах апарат да снимам как няколко гъски плуваха в локвата образувала се в огромна дупка по средата на асвалтов път!
Беше просто неописуема гледка :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна